sunnuntai 21. huhtikuuta 2024

KENKIEN KEVÄTHUOLTO


Kurakelit (ja ilmeisesti hankiainen) ovat vielä valitettavan ajankohtaisia, mutta toivottavasti nämä ohjeet tulisivat hyödyksi! Tässä siis hoito-ohjeet valkoisille kengille. Tähän tarvitset kenkäharjan, kenkäshampoota tai muuta pesuainetta, valkoista kenkäväriä, kenkädeodoranttia ja ilmatiiviin pussin. Kevyempään huoltoon riittää kolme ensimmäistä vaihetta!


  1. Poista kengännauhat kengistä. Puhdista nauhat pesuaineella, esimerkiksi kenkäshampoolla, pyykinpesuaineella tai millä tahansa muulla sopivalla aineella.
  2. Harjaa kengät kenkäharjalla. Kenkäharjan tulee olla sopivan pehmeä, ettei se vaurioita kengän pintaa. Harjaamalla poistetaan kenkien pinnassa oleva irtopöly ja hiekka.
  3. Käsittele kengät kenkäsaippualla. Käy huolellisesti läpi kenkien sivut, kärjet ja jalkapöytä. Käsitellä voi myös kengänpohjien ulkosivut. Shampoon on hyvä antaa vaikuttaa hetki, jonka jälkeen se pyyhitään kostealla rätillä tai liinalla pois.
  4. Lisää valkoinen kenkäväri. Kenkävärin tarkoituksena on silotella hankauksesta johtuneet naarmut kenkien pinnassa ja häivyttää muita ikuisia tahroja. Kenkien väristä tulee myös hohtavampi. Anna vaikuttaa tuotteen ohjeiden mukaan (käyttämässäni tuotteessa vaikutusaika oli 30 min). Tämän jälkeen kengän pinnan voi harjata kenkäharjalla.
  5. Suihkuta kenkien sisus kenkädeodorantilla. Noudata tuotteen ohjeita suihkutuksesta. Parhaan tuloksen saat, kun pakkaat kengät suihkuttamisen jälkeen ilmatiiviiseen muovipussiin. Näin aine ei haihdu savuna ilmaan vaan ehtii paremmin toimia kengän sisällä.
  6. Anna kuivahtaa noin päivän ajan ja kengät ovat taas kuivat ja käyttövalmiit.

Senjo Strandman

 

Ennen käsittelyä ja sen jälkeen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti