sunnuntai 21. huhtikuuta 2024

HENKILÖKUNNAN YSTÄVÄKIRJA

 

Itä-Suomen yliopiston henkilökunnan ystäväkirja

 

Nimeni on: Henna Massinen

Ammattini on: suomen ja karjalan kielien tutkija ja suomen kielen yliopisto-opettaja

Milloin aloitin nykyisessä ammatissani: Toimin ensimmäisen kerran suomen kielen yliopisto-opettaja lukuvuonna 2018–2019. Jo ennen sitä opetin yksittäisiä kursseja tehdessäni väitöskirjaani, ja jos lasketaan toimiminen nuorempana tutkijana, niin olen ollut työsuhteessa Itä-Suomen yliopistoon lähes 10 vuotta.

Kuinka päädyin ammattiini: Päädyin tälle alalle, koska olen kiinnostunut suomen kielestä (erityisesti murteista ja nimistöstä) ja suomen sukukielistä.

Mielenkiintoiset kesätyöt/muut työpaikat: Ennen oman alan töihin ryhtymistä kerkesin muun muassa jakaa lehtiä, myydä marjoja, tehdä puhelinasiakaspalvelua sekä olla töissä hautausmaalla. Mielenkiintoisin kesätyöpaikkani oli kuitenkin tutkimusavustajana toimiminen opiskeluaikoina. Litteroin kolmena kesänä rajakarjalaisien haastatteluja, ja edelliseen kohtaan viitaten voisi sanoa, että tuo kesätyö viitoitti tietäni tutkijaksi.

 

Minusta mieluisin


Kirjailija: Näitä voisi mainita paljon, mutta esimerkiksi Sirpa Kähkönen, Ulla-Lena Lundberg ja Mikko Kamula.

Teos: Myös näitä on paljon, mutta viime vuosina lukemistani teoksista lähtemättömän vaikutuksen ovat tehneet mm. Ulla-Lena Lundbergin Kuninkaan Anna ja JP Koskisen Tulisiipi. Viime vuosina olen lukenut myös paljon kiinnostavia teoksia kansanperinteestä ja Suomen historiasta. Luen koko ajan sekä fiktiota että tietokirjallisuutta.

Elokuva: Markku Lehmuskallion pohjoisia vähemmistöjä käsittelevät elokuvat. En katso elokuvia kovin usein, mutta tykkään erityisesti dokumentaarisista elokuvista ja jännityselokuvista.

Näyttelijä: Tähän en kyllä osaa vastata.

Tekeminen: Matkustaminen, lukeminen, luonnossa liikkuminen, sukututkimuksen tekeminen

Eläin: Kissa

Väri: Punainen, sininen

Ruoka: Savustetut muikut, lohikeitto ja ylipäätään kalaruoat

Mietelause: Vierivä kivi ei sammaloidu 🙂

 

Kouluaikana


Mieluisin oppiaine: Äidinkieli, kielet (englanti, ruotsi, ranska ja saksa), maantieto, historia

Vaikein oppiaine: Matematiikka, fysiikka, kemia

Hauskin muisto: Opettaja kysyi meiltä ekaluokalla, mikä on tuulla-verbin vastakohta. Vastasin "tyyntyä", ja sain kuulla, että minulla on hyvä sanavarasto. Opettajan kommentista tuli kaverieni keskuudessa hyväntahtoinen lentävä lause, mutta se varmaan piti myös paikkansa, sillä luin jo tuolloin tosi paljon. 🙂Toimittanut: Senjo Strandman


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti