sunnuntai 21. huhtikuuta 2024

PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS


Kevät- ja syyslukukauden aikakäsitykset tuntuvat eroavan toisistaan merkittävästi. Siinä, missä loka- ja marraskuu tuntuvat loppumattomilta ajanjaksoilta keskellä pimeää ja koleaa loskaista säätä, maalis-huhtikuu tuntuu menevän ohi hujauksessa. Kun sairastaa vielä perinteisen kevätflunssan ja joutuu viettämään muutaman päivän täysin neljän seinän sisällä parhaimpaan lumiensulamisaikaan, huomaa, että aurinko ja kevätsateet ovat tehneet tehtävänsä. Tuntuu siltä, että tunnit suorastaan juoksevat eteenpäin ravihevosen lailla ilman minkäänlaista pysähtymistä.

 

Täky aloitti tänä vuonna vapun juhlinnan poikkeuksellisen aikaisin maskotti-Miquelin yksivuotissynttäreillä. Tätä kirjoittaessani huhtikuun loppuun on vielä sen verran aikaa, että useampi opiskelija tuntuu jo päivittelevän sitä, kuinka tässä oikein ehtii ja jaksaa olla joka paikassa mukana. Osa pohdiskelee, painavatko enemmän kuun vaihteessa vastassa olevat kurssitehtävien palautukset vai kolme viikkoa kestävät vappuriennot. Minä toivon kovasti, ettei kukaan kulu loppuun keskellä velvollisuuksia ja temmellystä, ja ainakin itse aion sallia itselleni hiukan tavallista useammat päiväunet nyt vapun aikaan.

 

Täkyn hallitus on käynyt kuluneen kevään aikana suuria ja tärkeitä keskusteluita esimerkiksi edunvalvonnan kuvioista ja Täkyn tuotteista. Haalarimerkkivarastoa on täydennetty kirjallisuusaiheisilla merkeillä, ja laulukirjaan liittyviä tärkeitä yksityiskohtia on käyty läpi kokouksessa. Kevättalvella on keskusteltu toiminnan läpinäkyvyydestä ja pohdittu omaa jaksamista edistäviä asioita, sillä hallitushommien lomittaminen muuhun elämään voi toisinaan olla hyvin haastavaa ja aikaa vievää. Pienestä kevätväsymyksestä huolimatta kaikki hallituslaiset ovat kuitenkin äärimmäisen innoissaan ja odottavat malttamattomina esimerkiksi mölkkyturnausta, vappuaaton vakiintuneita perinteitä ja ensimmäisiä oikeasti lämpimiä ja aurinkoisia loppukevään päiviä.

Uskomme, että niitä odotatte varmasti te rivijäsenemmekin.

 

Huhtikuisin, kumisaapas- ja sadetakki-ihmisenä ensimmäistä kunnollista

lämmintä keväistä vesisadetta odotellen

 

– pj-Silja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti