lauantai 12. joulukuuta 2020

PÄÄKIRJOITUS

Onneksi vuosi 2020 lähestyy loppuaan. Toivoisin voivani siirtyä uuteen vuoteen ilman suuria odotuksia, mutta voi olla, että 31. joulukuuta toivotan vuoden 2021 naiivisti tervetulleeksi. Kuka ikinä silloin seurassani onkaan, saa ravistella minua elämän karuilla realiteeteilla.

Yksi sana on putkahdellut niin pääkirjoituksissani kuin vuoden sanallisessa ilmaisussa yleisesti: korona. VOIVID-19, joka pilasi opiskelijoilta vapun ja kesältä festarit. Puhun varmasti monen puolesta sanoessani, että hallitus on tehnyt hyviä linjauksia pitkin vuotta, vaikka kulttuurialan tapahtumien rajoittaminen 20:een henkeen oli eritysesti Black Friday -hässäkän aikaan erittäin kyseenalaista. Jos tämä säätö puolestaan yliopistoelämässä on jotain opettanut, niin ainakin ennakkoluulottomuutta kaikessa etäilyssään. Pari viikonloppua takaperin fennistit pääsivät matkaamaan Osman ympäri (lähes) 80:ssä tunnissa ensimmäistä kertaa etäyhteyksin, ja joulukuun alussa Täky juhlisti pikkujoulujaan samalla lailla Zoomin välityksellä. Onneksi tällaisia järjestetään!

Ennen joululoman lepoa on hyvä hetki vilkaista vuoden viimeisen Itäkynän tarjontaa. Toimituksen kesken olemme esimerkiksi koonneet marraskuisen kirjallisuuspiirin lukuvinkit omaksi jutukseen. Lisäksi luettavana on täkyläisten sivuainekokemuksia, vinkkejä ekologisempaan arkeen, runoja sekä aikuisten faabeli kissasta. Vaikka itse sen sanonkin, numerossa on sopivassa tasapainossa sekä "virallisempaa" että kaunokirjallisempaa luettavaa. Iiiso kiitos kaikille kirjoittajille ja kuvaajille, kanssanne on ollut ilo työstää ainejärjestölehteä! Lopuksi haluan myös toivottaa rauhallista joulunaikaa jokaiselle lukijalle, vaikken massiivinen jouluintoilija olekaan. Toivottavasti kenenkään joulukuusi ei kaadu, eikä perheriitoja synny! 

Glöginhuuruisin terveisin väistyvä päätoimittaja Karoliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti