maanantai 8. maaliskuuta 2021

TÄKYN TEKSTIVIESTIPALSTA: HUONOT ELÄMÄNOHJEET RY VASTAA

Huonot elämänohjeet ry on herännyt talviuniltaan kevätauringon kutkutellessa nenänpäitä. Olemme taas valmiina neuvomaan teitä täkyläisiä pulmissanne ja antamaan kokeilemisen arvoisia ratkaisuja. Emme ole vastuussa neuvojemme noudattamisesta ja niistä mahdollisesti koituvista lisäongelmista. Arvostamme kuitenkin luottamustanne. Mikäli haluat vuodattaa meille huolesi ja kysyä elämänohjeita, voit tehdä sen Täkyn tekstiviestipalstalla.


Hyvä toimitus. Kärsin todella suuresta motivaatiopulasta. Tai no motivaatiota minulla löytyy esimerkiksi katsoa 15 kautta Netflix-sarjaa viikossa ja tehdä ennätys suklaansyönnissä, mutta motivaation kohdentaminen on suuri ongelma. Kuinka saisin kohdistettua tämän luovan energiani esimerkiksi klassikkoteosten läpi kahlaamiseen, iänikuisten esseiden näpyttelyyn ja tiskivuoren pienentämiseen?

Prokrastinoinnin maailmanmestari?

Hyvä prokrastinoinnin maailmanmestari,

olen varma, että moni täkyläiskolleega voi samaistua tuskaasi. On kuitenkin arvostettavaa, että motivaatiota löytyy muun muassa sarjamaratoneihin. Voisit koettaa yhdistää intohimosi sarjoihin tähän rankkaan esseetaakkaasi. Esseisiin voit ehdottomasti koettaa sulauttaa suosikkisarjasi juonenkäänteitä. Monesta klassikkokursseilla käsiteltävästä teoksesta löytyy myös elokuvia, mikäli kirjan sivujen kääntely tuottaa ylitsepääsemätöntä tuskaa. Mitä tulee tiskivuoreen, sinulla on selkeästi siihen jo ratkaisu. Jos koostat ruokavaliosi pelkästään suklaasta, ei tiskiä kerry ollenkaan! Tietenkin voit myös turvautua kampusravintoloiden tarjontaan, jolloin tiskit ovat henkilökunnan vastuulla, mutta kokonaisvaltainen suklaaruokavalio on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.


Vittu. Vittu että vituttaa.

VMP

Hyvä VMP,

olemme toimituksessa aivan samaa mieltä.


Tiesittehän, että Wöt Thö Fux on paras?

Wöt Thö Fux

Arvoisa Wöt Thö Fux,

en oikein tiedä mitä tarkoitat. Tämä Wöt Thö Fux kuulostaa aivan joltain kulinaariselta kokeilulta. En oikein tiedä uskallanko kehuista huolimatta kokeilla, sillä haluan välttyä ruokamyrkytykseltä.

 

Minulla on järkyttävät vieroitusoireet Humpan kahvilasta. Kohta vuoden olen joutunut purppaamaan viestejen muodossa täkyläisille tovereilleni elämästäni, ja mikä pahinta, keittämään kahvini itse. Pulliakaan kukaan ei ole minulle leiponut, ja suklaakin on pitänyt hakea muutaman sadan metrin päästä ihan tavallisesta tylsästä kaupasta. Milloinhan tämä painajainen loppuu? Soiliakin on jo ikävä!

kahvi(la)addikti

Hei kahvi(la)addikti!

Ensinnäkin haluan sanoa, että kärsin kanssasi aivan samasta asiasta. Onneksi tähän on kuitenkin erittäin helppo ja hauska ratkaisu: Täkyn viikoittaiset Kahoot-kahvit! Yhteisillä etäkahvihetkillä pääsee ihanan lämpimään Humpan kahvilan fiilikseen, vaikka fyysisesti Humpalla hengailu jääkin vain haaveeksi. Lisäksi mukana on jännittävän Kahoot-turnauksen lisäämä kilpailuaspekti, ja kuten kuuluisassa sananlaskussa sanotaan, on kaikki parempaa, mikäli siitä voi ottaa kaiken hauskuuden pois ja taistella aivan liian tosissaan voitosta.

Mikäli täkyläisten kanssa kurssitehtävien välttely ei vielä vie kahvinnälkääsi, kun et millään jaksaisi vaivautua keittämään kahviasi itse, voit myös koittaa haistella rappukäytävillä, olisiko joku naapureistasi juuri laittanut sumpit pihisemään tai pyöräyttänyt pullat uuniin, ja kutsua itsesi kahvipöytään esimerkiksi loppuneen sokerin verukkeella. Mikäli naapurissasi sattuu asumaan esimerkiksi yksinasuva vanhus, on tässä mahdollisuus ns. win-win-tilanteeseen, sillä kofeiiniriippuvaisuudellasi onnistut myös ennaltaehkäisemään Suomen vanhusten syrjäytymistä!


Pitääkö olla huolissaan, kun ÄMO-kurssin Zoom-luentojen aikaan tavakseni on tullut treenata ja käydä suihkussa, enkä lopulta tiedä ikinä mitään, mitä kurssilla tapahtuu?

Syvävenyttelijä

Hyvä Syvävenyttelijä,

huolissaan? HUOLISSAAN? Tiedätkö, kuinka moni kanssaopiskelija varmasti antaisi mitä vain löytääkseen jonkinlaisen elämänhallinnan keskellä eristyselämää, saati sitten että treenaisi!?

Me täällä Huonot elämänohjeet ry:ssä kuitenkin uskomme vahvasti, ettei kenenkään ongelmia tule vähätellä, joten tarjoamme ratkaisua myös tähän (mutta emme ole vastuussa siitä, mikäli ohjeista kuultaa läpi pieni katkeruus). Suosittelemme kuljettamaan läppäriä/puhelinta/muuta Zoom-luentovälinettä ympäri asuntoasi samalla kun treenaat niin kovin ahkerasti ja käyt suihkussa. Esimerkiksi läppäriä voi käyttää myös kuntoiluvälineenä ja nostella sitä, mikäli varsinaiset painot uupuvat. Luento on erityisen tärkeä ottaa mukaan myös kylpyhuoneeseen, sillä mikäli luennolla jaetaan osallistujat breakout-roomseihin tai sinulta kysytään jokin kysymys, on hyvä, että saat mahdollisimman nopeasti kameran ja mikin päälle ja pääset osallistumaan keskusteluun kesken suihkunkin!


Miten voi pelastaa tilanteen, jos on lukupiirissä käsittelemässä klassikkoteosta ja sanoo jotakin, mitä teoksessa ei oikeasti tapahdu? Jos on esimerkiksi katsonut netistä luotettavaa tietoa kyseisestä kirjasta, mutta keskustelussa selviää ettei tieto pidä todellakaan paikkaansa.

Kokemustaon                                                                                           

Kuva: Kristiina Janhunen

Arvoisa Kokemustaon,

tärkeintä on ehdottomasti se, että et pilaa mainettasi ja paljasta lukupiiritovereillesi sitä, että et ole lukenut teosta. Voit esimerkiksi esittää asian olevan omaa tulkintaasi ja että tulkintasi on luettavissa rivien välistä. Jos on kyseessä käännösteos, voit myös koettaa uskotella, että olet varmaan lukenut eri käännöksen kuin muut lukupiirissäsi. Toisinaan eri käännöksissä teosten sisällöt voivat hieman vaihdella, varsinkin lyriikassa. Tehtäväsi on siis saada muut lukupiiristäsi uskomaan, että sinä olet ymmärtänyt teoksen täysin oikein ja he saattavat olla väärässä.


Minulla on ollut vaikeuksia keskittyä etäluentoihin ja päätin näin syksyllä sään kylmetessä tarttua lankaan ja puikkoihin, jos vaikka neulominen auttaisi keskittymään. Se auttoi, mutta tämän seurauksena hukun nyt villasukkiin. Mitä minun pitäisi tehdä, kun en pysty enää hillitsemään itseäni ja ikuinen neulominen voi alkaa?

Suikkapuikkojen kutsu

Kuva: Iiris Salminen
Hukkaan lähes poikkeuksetta joka talvi yhden lapasistani, kuinka saisin pidettyä molemmat tallessa??

-lähti lapasesta-

Hei Suikkapuikkojen kutsu,

olethan vielä elossa? Kunnossa? Kaikki ok? Puikkosi taitavat olla jonkin kirouksen kourissa, ja tämä noituus näyttäisi leviävän näin tekstiviestipalstankin välityksellä. Suosittelisin aivan ensimmäiseksi varotoimeksi luotettavan eksorkistin palkkaamista.

Sen jälkeen voimme keskittyä haittavaikutusten poistamiseen. Helppo ja kätevä ratkaisu sekä sinulle että nimimerkille -lähti lapasesta- on se, että vaihdat sukkapuikot lapaspuikkoihin ja alat neulomaan lapasia siihen tahtiin, ettei arvon -lähti lapasesta- millään ehdi kadottaa kaikkia tämän talven aikana!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti