keskiviikko 25. maaliskuuta 2020

TÄKYLÄISTEN LEMMIKIT, OSA I

Haluatko uusia eläinystäviä? Kiinnostaako sinua, millaisia lemmikkejä muiden täkyläisten kotona asustaa? Toivottu täkyläisten lemmikkien esittely on täällä! Ensimmäisessä osassa pääset tutustumaan Keijoon, Herttaan, Sukkaan ja Aavaan. Mikäli haluat esitellä oman lemmikkisi kaikille täkyläisille, ota yhteyttä kirjoittajiin, sillä esittelyjä tehdään lisää.

Nimi: Keijo ”Kejo”
Omistaja: Anni H.
Ikä: Kohta 4 vuotta
Rotu/laji: Kissa
Suosikkitekeminen: Luvattomien asioiden syöminen
Inhokkitekeminen: Ulkoilu, tuntemattomien ihmisten tapaaminen
Lempiruoka: Kuivatut kalat
Lempilelu: Jääkarhupehmolelu, joka joutuu usein väkivallan kohteeksi
Omistajan kertomaa:
Keijon pentueessa oli kaksi samanlaista oranssia kissaa. Annin piti saada vihreäsilmäinen säyseä kaveri, mutta saikin erehdyksen takia keltasilmäisen kollin eli Keijon. Keijo on voimakastahtoinen ja luonteeltaan kuin vihainen, vanha mies. Ennen kuin tapaa Keijon, täytyy tietää, ettei saa ottaa henkilökohtaisesti, jos Keijo vihaa. Keijo kuitenkin pitää omistajastaan ja nukkuu vieressä ja sylissä, mikä on tärkeintä. Keijon taitoihin kuuluu pitkien matkojen hyppääminen. Oudoin paikka, jossa Keijo on ollut, on Annin jääkaappi, jonne Keijo hyppäsi itse. Keijon pahimpia vihollisia ovat linnut.


Nimi: Dreamlook Heart of Courage “Hertta”
Omistaja: Roosa
Ikä: Melkein 6 kk
Rotu/laji: Shetlanninlammaskoira
Suosikkitekeminen: Riehuminen ja juokseminen
Inhokkitekeminen: Rauhoittuminen, ilman tekemistä oleminen, joutilaisuus
Lempiruoka: Hertta on hyvin kaikkiruokainen ja ahne, mutta suosikkiruoka on naudanmaha
Lempilelu: Tällä hetkellä Hertan lempilelu on harmaa rotta, mutta Hertta pitää kaikista leluista
Omistajan kertomaa:
Hertta on vilkas, aktiivinen ja nopea oppimaan, eikä ole mikään sohvakoira. Ennen kuin tapaa Hertan, kannattaa varautua siihen, että Hertta rakastaa ihmisiä. Parasta on se, että Hertta on aina valmis kaikkeen, eikä sen kanssa tule tylsää. Myös kaikki Roosan ja Hertan yhdessä tekeminen on parasta. Hertan taitoihin kuuluu agilityn alkeet, ja Hertta on erityisen taitava takaakierroissa. Hertta haukottelee aina todella teatraalisesti ja on muutenkin draamakuningatar: se saattaa huutaa eläinlääkärissä jo ennen kuin siihen edes kosketaan. Hertta tykkää käydä halkokorissa ryöväämässä, ja piilottelee mielellään luita ja muita ruokaa sohville ja sänkyyn.


Nimi: Sukka ”Sukkis, Suksuk”
Omistaja: Tiia
Ikä: 2 vuotta
Rotu/laji: Shetlanninlammaskoira
Suosikkitekeminen: Leikkiminen ja kaikenlainen hyppiminen
Inhokkitekeminen: Korvakarvojen trimmaus
Lempiruoka: Sukka tykkää kaikesta ruuasta
Lempilelu: Kaikki pallot
Omistajan kertomaa:
Sukka rakastaa kaikkia ja kaikkea ja on ystävällinen pusupoika. Ennen kuin tapaa Sukan, kannattaa varautua siihen, että se saattaa hyppiä ja pussailla todella paljon. Parasta Sukassa on se, että se on aina todella iloinen. Tiian paras muisto Sukan kanssa on se, kun he osallistuivat koiranäyttelyihin, kun Sukka oli pieni eikä osannut vielä edes käyttäytyä. Sukan taitoihin kuuluu ilmaan hyppääminen käskystä, ja se osaa myös odottaa syömislupaa todella kauan. Sukka karkasi kerran mökillä naapurin pihaan, jossa oli toisia koiria, eikä suostunut millään tulemaan takaisin. Sukan äiti on erään toisen täkyläisen koira.


Nimi: Aava
Omistaja: Miro
Ikä: 6 kk
Rotu/laji: Ragdoll
Suosikkitekeminen: Herkkujen syöminen, leikkiminen ja kiipeäminen, narun kantaminen suussa
Inhokkitekeminen: Ikävässä säässä ulkoileminen, kantokoppaan meneminen
Lempiruoka: Kana kastikkeessa
Lempilelu: Harmaa kengännauha ja helisevä hiiri
Omistajan kertomaa:
Aava on leikkisä, utelias rämäpää. Jos Aavalle heittää leluhiiren seinän luokse, juoksee se seinää päin. Aava on oman tiensä kulkija, jota ei kiinnosta muiden mielipiteet. Ennen kuin tapaa Aavan, kannattaa muistaa, ettei se välillä ymmärrä, mihin käyttää kynsiään. Parasta Aavassa on sen uteliaisuus. Miron lempimuisto Aavan kanssa on se, kun Aava tuli Miron kotipaikkakunnalla olevan koiran kanssa hyvin toimeen. Aavan taitoihin kuuluu tassun ja ylävitosen antaminen. Aava nukkuu päivät ja herää silloin, kun omistajat ovat menossa nukkumaan. Kerran Aava alkoi jahdata häntäänsä matalien portaiden keskivälissä ja kieri portaat vahingossa alas.


Teksti ja toteutus: Roosa Luoma ja Roosu Ilvonen

Kuvat: Omistajien omia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti