keskiviikko 25. maaliskuuta 2020

PÄÄKIRJOITUS

Elämme poikkeuksellisia aikoja. Koronavirus jyllää uhkaavana maailmanlaajuisesti, ja nyt on Suomikin ottanut varotoimet käyttöön. Poikkeustila on julistettu: hallitus kielsi aiemmin kokonaan yli 500 hengen tapahtumat, myöhemmin myös yli 10 hengen tapaamisia pyydettiin rajoittamaan. Sekä ammattikorkeakoulut että yliopistot ovat kokonaan siirtyneet etäopetukseen, tiloja on suljettu ja harkkoja peruttu. Enää ei pääse edes yliopiston ruokalaan syömään ja tuulettamaan kirjantunkkaisia ajatuksiaan. On karanteenin aika.

Odotin kevään luentokursseja innolla. Täkyn hallituksen Instagram my day -vuorossani kerroin, että neljännen vuoden kirjallisuuden opiskelijana suurin osa opinnoistani on muutenkin kirjatenttejä, jolloin kontaktiopetus olisi tullut mielenvireyttä ajatellen tarpeeseen. Kuitenkin kaikki on nyt peruttu. Täkyläisillekin rakas Osma peruttiin tältä keväältä, samoin vappu. Joensuun Osmalandia olisi tuonut elämään hupia, mutta sen peruuntuminen ei kuitenkaan epää kaikkea nautintoa elämästä, eihän? Tämän vuoksi olemme Itäkynän toimituksessa jättäneet numeron teemaksi huvin, jopa kaikessa itseironiassaan.

Tämänkertaisessa Itäkynässä luettavananne on karanteenihuveja, hartaasti toivottu juttu täkyläisten lemmikeistä suloisine kuvineen, uskomaton kertomus kadonneesta pyörästä ja sen löytymisestä sekä novelli, jonka koukuttavaa jatkoa on luvassa tulevissa numeroissa. Pääkirjoitukseni lisäksi puheenjohtajan tervehdys ja tekstiviestipalsta kulkevat mukana jo vakiokalusteina. Erittäin suotavaa on myös vilkaista kuvapainotteinen juttu Täkyn ystävänpäiväständin runoista. Onhan niistä jo kulunut aikaa, mutta ne osuvat hämmentävän tarkasti ajan hermoon. Näinä hetkinä kaikki pienetkin ilot tulevat tarpeeseen: itse olin suorastaan pakahtua, kun keskiviikkoiltana 18.3. Sanna ”Litku” Klemetti soitti Instagram-livessään Angelica-biisin ensimmäistä kertaa vuosiin. Keikka oli muutenkin täydellinen kokonaisuus, intiimi ja mukaansatempaava. Nyt jos koskaan kannattaa olla kiitollinen somesta. 

Toivottavasti viihdytte numeron parissa. Pidetään toisistamme huolta eli vältetään turhaa käyskentelyä ja pestään, hitto soikoon, niitä käsiä! 

Saippuaisin terveisin päätoimittajanne Karoliina, joka viimein katsoi Game of Thronesin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti