maanantai 3. helmikuuta 2020

MIELEENPAINUVIA TUUTOROINTIKOKEMUKSIA

Täkyn tuutoreita leirillä 2017, http://taky.fi
Saimme tuutoreina paljon uusia kokemuksia ja myös niin sanottua esiintymiskokemusta kertyi paljon. Yliopiston käytännöistä ja palveluista opimme myös uutta. Tutustuimme moniin ihaniin ihmisiin ja saimme uusia kavereita. Tuutoreina pääsimme myös järjestämään kivoja tapahtumia ja toki osallistumaan niihin. Tuutorileirilläkin oli tosi hauskaa!
Tuutorina toimiminen myöhemmin toista kertaa oli varsin antoisaa, joten suosittelen myös vanhempia opiskelijoita hakemaan tuutoriksi!

– Janni, tuutorina 2017–2018 & Roosa, tuutorina 2017–2018 sekä 2019–2020


Tuutorointi oli sekä hauska että haastava kokemus. Se vei paljon aikaa, mutta sen ansiosta tutustuimme moniin mahtaviin tyyppeihin. 2018–2019 tuutoroinnissa kenties paras asia fuksien auttamisen lisäksi olikin uuden, edelleen tiiviin kaveriporukan muodostuminen. Olisimme jääneet paljosta paitsi, jos emme olisi lähteneet tuutoreiksi. 

– Hanna & Kasper, tuutoreina 2018–2019


Paras yksittäinen tuutorointimuisto on ehdottomasti se hetki, kun tajusin fuksien löytäneen toisistaan kavereita. Tuutoroidessa tulee tehtyä kaiken maailman suunnitelmia ja varatoimen varatoimia, jotta kaikkien opintojen alku ja ryhmäytyminen sujuisi kivuttomasti. Minua eniten stressaava ajatus olikin se, että tuutorointimme ei saavuttaisi fukseja ja epäonnistuisimme ryhmäyttämisessä totaalisesti. Joten se hetki, kun tuli marssittua Agoralle ja löydettyä fuksit omista porukoistaan, jäi ehdottomasti mieleen sekä onnistumisena että parhaana tuutorointimuistona.


– Anni H, tuutorina 20192020


Olen toiminut ensin kaksi vuotta vertaistuutorina ja sitten kaksi vuotta seniorituutorina. Ikituutoriksikin on sanottu, mutta eihän tuutorointiin vain kyllästy. Voisin kirjoittaa monta sivua siitä, miksi tuutorointi on parasta ikinä (ja olen niin tehnytkin seniorituutoriraportissani), mutta tiivistän asiani siihen, miksi kuka tahansa voi hakea tuutoriksi.

Tuutoreiksi tarvitaan erilaisia ihmisiä, koostuvathan uudet opiskelijatkin hyvin erilaisista ja eri taustoista tulevista ihmisistä. Tuutoreita voi, saa ja pitää olla erilaisissa rooleissa: voi olla vaikkapa sosiaalinen ryhmäyttäjätuutori, asiallinen faktatuutori tai rento, hiljaisempiinkin fukseihin yhteyden saava tuutori. Tuutoriksi hakiessa ei myöskään tarvitse vielä osata kaikkea, sillä koulutus on kattava. Tärkeintä on oma motivaatio sekä halu auttaa ja oppia.

– Roosu, tuutorina vuodesta 2016 alkaen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti