torstai 15. helmikuuta 2018

GALLUP: SUOSIKKIKURSSIT

Mitkä ovat olleet opiskelutovereitteni suosikkikursseja, ja mikä on saanut heidät pitämään niistä? Tämä kysymys nousi eräs kaunis päivä mieleeni, ja päätin käydä kysymässä muutamalta. Kirjastolla törmäsin Helena Bymaniin.  Helena kertoi pitäneensä monista kursseista, ja suosikkeja hänen täytyikin hieman pohtia. Esille hän nosti kirjoitusviestinnän, sillä hänen mielestään kirjoittamisen mukavuus teki kurssista helpon ja rennon.  Hän kertoi myös pitäneensä äänne-  ja muoto-opista, sillä hän omien sanojensa mukaan oppi kurssilla paljon.

Mirja Kallinen istuskeli myös kirjastossa, ja keskeytin hänen lukemisensa hetkeksi kysyäkseni hänen lempikurssiaan.  Hän kertoi suosikkikurssinsa olleen elokuvamusiikin kurssi.  Hän kertoi luennoitsijan olleen hyvä ja kurssin olleen sisällöltään mielenkiintoinen. "Sain paljon uutta näkökulmaa elokuvamusiikin käyttöön, esimerkiksi miten se toimii elokuvaa rakentavana elementtinä", Mirja kertoi.

Carelian aulassa puolestaan pääsin utelemaan Julia Lehtisen suosikkikurssia. Julia nosti esille murrekurssin, jonka sisältö ja aiheet kiinnostivat häntä kovasti.  Hän kertoi myös tykänneensä suomalaisen nykyromaanin kurssista. Kyseisellä kurssilla hän oli kuulemma törmännyt moniin mielenkiintoisiin teoksiin, jotka päätyivät hänen lukulistalleen.

Humpan kahvilalla päätin jutella Maileena Määtän kanssa. Viestintä kulttuurisena ilmiönä kuulemma on hänen suosikkinsa.  Maileena nostaa muun muassa esille loistavan luennoitsijan sekä mielenkiintoiset aiheet.  "Kurssin aikana tajusin, että yliopisto on minua varten", Maileena kuvaa.

Entä sitten itse? Tähän menessä suosikikseni varmaan nostaisin kirjallisuustieteen tutkimussuuntaukset. Kirjatenttiin lukemani teokset sekä luennot ovat herättäneet minussa paljon pohdintaa ja tukeneet sitä tunnetta, että pidän todella paljon pääaineestani. 

Teksti: Siiri Rantanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti