keskiviikko 2. marraskuuta 2016

SYKETTÄ: OIKEAOPPISTA JUOKSEMISTA

SYKETTÄ-liikuntapalvelu järjesti tänä syksynä aikavälillä 21.9.–13.10. juoksukoulukurssia, jonka ohjaajana toimi Yury Shikalov. Osallistujamäärä oli rajattu 25 ja onnekkaasti tähän ryhmään oli päätynyt muutama täky, Clarissa Korkea-aho ja Saila Latukka. Heidän kokemuksiaan udellessani aloin itse hieman harmitella, etten kurssille tajunnut mennä. Nimittäin erittäin hyödylliseltä se on vaikuttanut. Molemmat harrastavat juoksemista ja muuta liikuntaa vapaa-ajallaan, joten kurssikuvauksessa mainittu ”pieni kuuden kilometrin lenkki” ei herättänyt pelkorefleksiä kummassakaan. Osallistujilta ei vaadittu superkuntoa, vaan kaikki kiinnostuneet olivat lämpimästi tervetulleita.

Clarissa kuvailee, että ensimmäisellä kokoontumiskerralla ohjaaja kertoi juoksemiseen yleisiä käytännön vinkkejä, kuten oikeanlaisesta pukeutumisesta, ravinnosta ja siitä kuinka usein pitäisi juosta, jotta kehitystä tapahtuisi. Saila lisää tähän, että suositeltu määrä olisi kolme kertaa viikossa, jotka sisältäisivät taukopäivät. Lopuksi odotti kuuden kilometrin juoksu, jonka aikana ohjaaja tarkkaili kurssilaisten tapaa juosta. Ohjaaja huomioi eri tasolla olevat juoksijat määräämällä kunnoltaan paremmille pikku spurtteja. Joukossa oli selvästi ihmisiä, joille lenkki oli rankempaa, joten heidät huomioitiin pitämällä löysempää tahtia. Clarissa ja Saila tunsivat lenkin ehkä liiankin kevyeksi. Tulevasta ohjelmasta ei voisi samaa sanoa.

Toisen kokoontumiskerran teema oli juoksutekniikan perusteet, jolloin Shikalov hyödynsi juoksulenkillä huomioimiaan asioita. Hän näytti aluksi virheasentoja, joiden havaitsi useasti toistuneen kurssilaisilla. Näin päästiin näkemään millaisia virheitä juostessa voikaan tehdä. Saila tottuneena juoksijana piti erityisesti tästä, sillä hän ei ollut aiemmin kiinnittänyt asiaan ollenkaan huomiota. Ohjaaja oli hyvin läsnä ja tietoinen oppilaistaan ja antoi paljon vinkkejä. Ohjelmaan kuului myös voimaharjoituksia, joihin sisältyi porrastreeniä. Tätä harjoitettiin Laulurinteen portailla sekä juoksemalla mäkiä ylös ja alas. Erityisesti porrastreeniosio oli Sailan mielestä rankka. Uimahallissa olisi ollut mahdollista päästä kokeilemaan vesijuoksua, mutta sille kerralle ei kumpikaan päässyt. Molemmat suosittelisivat juoksukoulua kaikille ja olivat erittäin tyytyväisiä ohjelmarunkoon.


Lopuksi pieni mainostus loppuvuoden humppalaisten vuoroista!

Länsikadun koulu. Maanantai klo 20–21. Vaihtuvien lajien vuoroilla pelaamme koripalloa, futsalia ja lentopalloa. Lajit vaihtuvat parin viikon välein.

Viikoilla 45–46 futsalia.
Viikoilla 47–48 lentopalloa.
Viikoilla 49–50 koripalloa.

Tulliportinkadun koulu. Keskiviikko klo 21–22. Agora Oilersin sählyvuoro. 


Teksti: Mirja Kallinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti