keskiviikko 2. marraskuuta 2016

MINNAN SALONKI
Onko elämässäsi kurjuutta, murheita, ongelmia tai askarruttaako mieltäsi jokin? Minä olen täällä sinua varten. Lähetä kysymyksesi pikimmiten osoitteeseen itakyna(a)taky.fi niin minä tyydytän tiedonjanosi.Hei rakas Minna,
olen uusi fuksi. Ihailen kovasti vanhempia vuosikurssilaisia ja haluaisin sulautua heidän joukkoonsa. Tällä hetkellä minusta tuntuu, että ulkoinen habitukseni ei oikein mätsää heidän kanssaan. Miten näytän aidolta humanistilta?
Pukumies

Parahin pukumies,
humanismi ei ole vain ulkoinen kuori, vaan se kumpuaa sisältä. Tartu tuolin käsinojista kiinni, sillä täältä tärähtää sellaiset ohjeet, että insinöörejä hirvittää.
  • Voit ottaa mallia esimerkiksi Kurt Cobainista. Etsi päällesi ruutupaita – mitä kulahtaneempi, sen parempi. Revi farkkuihisi reikiä ja näytä niille vähän raastinrautaa. Kirpputori on aarreaittasi.
  • Jalkoihin kannattaa kiskoa tennarit, maiharit tai kumisaappaat. Mikäli niissä on vielä kuraa kesän festareilta, uskottavuutesi kasvaa välittömästi.
  • Hiuksilla on lupa leikkiä. Tässä kohdassa persoonallisuus on plussaa ja voitkin kokeilla kuontaloosi mitä räikeimpiä värejä tai malleja. Toisaalta erittäin hyväksyttävää on jättää hiukset oman onnensa nojaan sotkuiselle nutturalle tai pamauttaa takuista suoraan asenteelliset rastat.
  • Lue satuja ja etsi sisäinen lapsesi, joka tykkää hyppiä kuralätäköissä ja hymyillä sateisenakin päivänä. Humanistin on lupa olla huoleton. Pidä huoli että olet silti täynnä tunteita, varsinkin melankoliaa. Kissavideoille itkeminen on ihan fine – ja sopivan erikoista.
  • Ole tarkkana, ettei budjettisi ole koskaan kohdillaan. Sanotaan, että humanisti on huono matikassa, ja meillä on täysi oikeus käyttää sitä tekosyytä hyväksemme.
Ei muuta kuin punaviiniä naamaan ja Eino Leinoa silmille ja sieluun. Rakkaudella Minna.


Heisulivei Minnuli,
kaikkien kovasti hehkuttama Osma lähestyy ja ensikertalaisen paniikki kasvaa. Olen kuullut huhuja, että kyseessä on rankka reissu. Pitävätkö nämä huhut paikkansa ja jos pitävät, niin miten Osmasta voi selvitä hengissä?
T: klusiili97

Heippahei klusiili97,
olet kuullut oikein, Osma on atleettien ja eliittien hommaa. Voimien loppumista ei kuitenkaan tarvitse pelätä, sillä humanistitoverit pitävät sinusta huolen. Voit valmistautua tulevaan koitokseen skippaamalla edellisen viikon kaikki luennot. Käytä tämä aika haalarimerkkien ompeluun ja teeman mukaisen asun valmistamiseen. Tee myös laskelmat viikonlopun juomien riittävyydestä ja varmista, että sinulla on rahaa paluumatkaan. Tissuttelun voit aloittaa jo pari päivää ennen Osmaa, jottei sitten tule maksalle suuria järkytyksiä. Juomakuntoa on muutenkin syytä kasvattaa, ettet humalapäissäsi eksy vieraaseen kaupunkiin. Pidä haalareittesi taskun pohjalla pieni määrä lantteja siltä varalta, että verensokeri laskee liian alas Osman tiimellyksessä ja sinun on haettava makkaraperunat. Osman ensimmäisen illan bileissä on hyvä bailata railakkaasti, mutta älä hanki itsellesi tuhannen taalan krapulaa, jotta olet taistelukunnossa seuraavan päivän turnauksessa. Jos ja kun pokaali tulee joensuulaisille, voit vihdoin irrota kaikista henkseleistä ja tykittää täysillä menemään hippulat vinkuen. Sunnuntaiaamuna kaikki istuvat kalpeana hiljaa merkillisen horkan kourissa, joten sille päivälle ei tarvitse säästellä paukkuja lainkaan. Hauskaa Osmaa! 
Terveisin Minna.
PS. Pokaalista ei sitten kannata juoda voiton kunniaksi. Liikkuu huhuja, että siihen olisi joku joskus virtsannut.


Hei Minna,
olen löytänyt elämäni rakkauden. En ole vielä tavannut hänen vanhempiaan, mutta kyseinen päivä lähenee uhkaavasti. Olen kuullut, että erityisesti mussukkani äiti asettaa minun suhteeni korkeita odotuksia. Kuinka teen vaikutuksen anoppiin?
diippi

Moi diippi!
Ah, anopin tapaaminen on aina yhtä ratkiriemukasta. Jokainen anoppi on valitettavasti erilainen, joten vinkkien antaminen on hiukan hankalaa. Voin kuitenkin yrittää tasoittaa tietäsi miinakentällä. Lahjominen on aina hyvä idea, oli kyse sitten lapsista tai aikuisista. Älä vie mitään liian prameaa, jotta et vaikuta liian rikkaalta tai ylimieliseltä. Toisaalta esimerkiksi yksinkertainen kynttilä kertoo siitä, ettei sinulla ole mielikuvitusta tai arvostusta kyseisiä ihmisiä kohtaan. Kuitenkin pahinta, mitä voit anopillesi ostaa, on uusi paistinpannu tai paituli. Älä vain sorru sellaiseen aloittelijan virheeseen.

Ulkonäön on oltava siisti, mutta ei liian hyvä, jotta anopissa ei herää kateuden kipinä. Varmista, että vaatteesi ovat siistit ja tuoksut puhtoiselta. Älä vie mukanasi leivoksia, sillä se on kaksiteräinen miekka. Huonot leivokset kielivät myös sinun epäkelpoisuudestasi suvun jäseneksi ja toisaalta liian hyvät saattavat uhata anopin korkeaa asemaa joululeipojaisissa. Pyri vakuuttamaan hauskuudellasi ja nokkelalla verbaliikalla, mutta vältä läskivitsejä, oli anoppisi sitten laiha tai lihava. Vaikka lihaviahan ne usein ovat. Mikäli loukkaat anoppiasi ensitapaamisella, eivät hääkellot kumaja koskaan.

Että sillä lailla. Tsemppiä vaan ja silmät sidottuina leijonan luolaan. Mikäli haluat varmistaa oman turvallisuutesi, pyydä kultaasi tarkistamaan, että asekaapin ovi on lukossa. Juuri ennen vierailua tankattu auto on myös hyvä parkkeerata ulko-oven eteen niin, että pääset tarvittaessa liukenemaan paikalta alle kymmenessä sekunnissa. Jos ilmenee ongelmia, niin minua on turha syyttää. Morjensta vain, Minna.


Minnnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,
olen kuilun partaalla. Ajelin tuossa männä viikolla ukin vanhalla pappatunturilla, vaan eikös siinä niin käynyt että menopelistä petti ohjaus ja suistuin päätä pahkaa ojaan. Vain mamikset käyttävät kypärää, joten iskin pääni täysiä kiveen niin että päjähti. Haavahan siihen tuli ja yötä päivää jomottaa. No siinä kun koitin ojasta nousta niin kompastuin ja rojahdin nilkkani päälle. Vähänhän se siinä tuntui muljahtelevan, ja jotenkin hassusti se nyt tuossa sojottaa. Käsiin tuli lukuisia pieniä haavoja, varmaan jotain sellaista astvaltti-ihottumaa mistä äiti aina puhuu. Kun yritin sitä ylikuumentunutta mopedia saada sieltä ojasta niin taisi se pakoputki polttaa pohkeeseen parit palovammat. Kirveltää se ainakin kun suihkussa käy. Hädin tuskin kärsii saipotta käyttää. Saattoi myös käydä niin, että pyllyä vasten hangannut nahkapenkki aiheutti parit pukamat, sillä nyt istuminen sattuu. Bepantteenia oon sinne koittanut vähän pöpötellä. Ruokahalu on kuitenkin entisellään, just tuossa laitoin makkarat kiukaalle ja avaamaton sinappi oottaa pöydässä, että varmaan mitään sisäisiä vammoja tässä ei saatu. Maitoa olen tässä koittanut juoda että jos joku vaikka onkin rikki, niin luutuu sitten nopeasti. Kylläpä muuten helpotti tämä asiasta kirjoittaminen, mutta sano nyt vielä että mitä mieltä olet tilanteesta? Olen 20v/169cm/80kg.
- SeMikäEiTapaSeVahvistaa_96

Hyvänen aika sentään! Herran vuosi 2016 ja vielä joku yrittää lääkäriin ottaa yhteyttä kirjeen välityksellä. Soita kuule tuonne Tikkamäelle, siellä osaavat paremmin vastata. Elä kuole. t. Minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti