maanantai 9. toukokuuta 2016

TÄKYJEN PÖYTÄLAATIKOISTA

Hän.

Sädekaihtimet olivat auki. Auringon valo häikäisi nukkuvan henkilön. Sängystä nousemisen halua ei ollut. Huone oli utuinen. Tavarat olivat järjestäytyneet kaoottisesti ympäriinsä. Mikään ei ollut paikoillaan. Hän ei jaksanut.

Elämä ei ollut täällä niin kuin toisaalla – unien sumuisissa maisemissa. Yritys karata tätä maailmaa – oli turha. Herätä uudestaan ja uudestaan, yrittämällä olla heräämättä. Se oli väistämätöntä. Hän ei tahtonut.

Oli noustava. Päälle puettiin kuluneet ja likaiset bokserit. Oli myös koko kuukauden läpi käytetyt farkut. Löytyi vielä t-paita sekä huppari. Pukemisen jälkeen poistuttiin. Hänen oli lähdettävä.

Käveltiin ihmisten ympäröimänä. Matka jatkui suuren rakennuksen edustalle. Rakennuksen sisään astuttiin. Oltiin ympäriinsä säntäävien ihmisten keskellä. Matka jatkui katse kohti maata. Asettauduttiin tuoliin odottamaan. Hän ei ymmärtänyt.

Ihmiset kuuluivat kaukaisena surinana korvissa. Oli kuitenkin jaksettava. Hän ei välittänyt.

Poistuttiin ulkotiloihin. Loputtomalta tuntuvan matkan jälkeen saavuttiin sinne mistä oli lähdettykin. Palattiin kaaoksen valtaamaan – täyttämättömään – huoneeseen. Vasta päällä olleet vaatteet pääsivät kaaoksen hallittaviksi, kun sängyn valloitti tämä keho, jonka omistaja sai vihdoinkin haluamansa. Hän palasi.

Päivät kuluivat. Mikään ei muuttunut – tai muuttui. Tämä riivattu sielu ei enää halunnut jatkaa. Oli tehtävä jotain. Hänen halusi.

Keskusteltiin ihmisten kanssa. Saatiin tarvittava lääkitsemään vaivaa. Aineita nautittiin. Hän vapautui.
Metempsykoosi

Nukuin.
Etsin unessani uutta.


Saadakseni kokea uudestaan.
Iloa, surua. Tunteita.
Kipua ja tyydytystä.


Uidakseni jälleen muiden sielujen kanssa
loputtomassa elämännielussa. Teksti: Miska Tanskanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti