perjantai 4. maaliskuuta 2016

PÄÄKIRJOITUS

Itäkynän diktaattoriksi itseään nimittänyt Jan luopui valtuuksistaan, jotka juhlallisin seremonioin siirrettiin minun käsiini. Aivojeni hippokampukseen mieluisimpien muistojen joukkoon ovat syöpyneet nuo hetket, kun onnen kyynel silmäkulmassani astelen kunniakujaa pitkin kullatulle, rubiinein koristellulle valtaistuimelle alaisteni löyhytellessä lehviä samalla minua suloisilla nimillä kutsuen. Samettinen, kärpännahkasomisteinen viitta laskettiin harteilleni ja kruunu aseteltiin kauniille kutreilleni. Enkelikuoro lauloi trooppisten puiden katveessa ja palvelijat suutelivat käsiäni sekä kantoivat eteeni viiniä ja tuulihattuja myöhään yöhön. Soitto soi ja laulu raikoi ja kaikilla oli niin mukavaa. 

Jos nyt hieman pinnistän muistiani, ei se ihan noin kyllä tainnut sittenkään mennä. Mutta ainahan sitä haaveilla voi. Tosiasiassa Itäkynän päätoimittajan paikkaa suorastaan tyrkytettiin minulle juuri sopivasti samoihin aikoihin, kun kandidaatintutkielman aloittaminen läheni. Koska vastuun vältteleminen on yksi vahvuuksistani, otin pestin vastaan ilomielin. Jos tieteellinen työ ei edisty, voin aina selitellä asiaa sillä, että aika vain on vierähtänyt, kun olen runoillut kaikkia mahtavia juttuja Täkyn lehteen. 

Vuoden ensimmäisessä numerossa valokeilaan astelevat rakkaat opettajamme. Päätimme antaa hieman toisenlaista mainetta ja kunniaa heille ja järjestää opettajien Talent-kilpailun. Osallistujamäärä yllätti toimituksen iloisesti ja kisan myötä pääsemme tutustumaankin toinen toistaan hienompiin ja mielenkiintoisempiin kykyihin! Ja eihän kilpailu olisi mitään ilman loisteliaita palkintoja. Olemme päättäneet palkita toimituksen suosikin lisäksi yleisön mielestä parhaan taidon ja näin ollen avaammekin lukijoille äänestyksen, jossa suosikkiaan voi kannustaa. Kunniakirjan lisäksi voittajat saavat jotain muutakin mukavaa ja seuraavassa numerossa pääsemme lukemaan myös palkitsijaisista lisää. Talent-kisan lisäksi tästä vuoden ensimmäisestä lehdestä löytyy muun muassa kattava raportti Sykettä-liikunnoista sekä tiukan raadin järjestämä ruokatesti, jossa esitellään ja lahjomattomasti pisteytetään perinteisimmät opiskelijasapuskat. 

Kuten tarkimmat Itäkynän fanit ovatkin jo kenties huomanneet, olen yrittänyt silloin tällöin haalia riemukkaaseen porukkaamme uusia kynäniekkoja. Itse päätoimittajana pyrin välttämään itsevaltiutta ja haluankin toivottaa jokaisen lehden tekemisestä kiinnostuneen joukkoomme tuoreine ideoineen. Mikäli einoleinomaiset tuotoksesi eivät tahdo mahtua enää pöytälaatikkoosi tai haluat päästä julkaisemaan jotain muuta, voit pistää stalkkeritaitosi testiin Facebookissa ja etsiä pinkkitukkaisen allekirjoittaneen, joka ottaa mielellään vastaan viestejä Itäkynää koskien. Jos kirjoittaminen ei varsinaisesti kiinnosta, myös esimerkiksi innokkaalle taittajalle tai oikolukijalle voisi olla mieluista puuhaa tarjolla.

Nyt teidät lehden pariin päästää ja aurinkoista alkavaa kevättä toivottelee Koposen Noora. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti