tiistai 3. marraskuuta 2015

MIKÄ TÄMÄ ON? KUVA-ARVOITUKSIA

Kustannusosakeyhtiö Nemon suomeksi julkaisema Mikä tämä on? Kuva-arvoituksia (Double Takes: Picture Puzzles with a Twist!, suom. Juho Gröndahl) on riemastuttava ja impulsiivisia tunteenpurkauksia herättävä teos, joka on suunnattu kaikenikäisille.

Teos sisältää nimensä mukaisesti kuva-arvoituksia, joita lukija saa ratkoa. Kuva-arvoituksia löytyy monesta aihepiiristä, esimerkiksi eläinmaailmasta, tekniikasta ja urheilusta.


Kirjassa on 125 sivua, joten tekeminen ei lopu ihan heti kesken. Kirja soveltuu myös yhdessä luettavaksi. Lukija voi myös opetella kirjan kuva-arvoitukset ulkoa ja toimia lähipiirissään muiden hauskuuttajana.

Lukijaystävällisesti myös vastaukset on sisällytetty kirjaan aivan arvoituskuvan alapuolelle. Aivojumpan lisäksi myös lukijan kädet jumppaavat, sillä kirjaa saa jatkuvasti veivata ylösalaisin, että oikean vastauksen saa selville. (Nurinkurisen tekstin lukeminen voi olla hyvin väsyttävää aivoille.)





Värimaailmaltaan teos on pirteä muttei yliampuva. Asettelu on selkeä, ja kirjan ulkoasu ja muotoilu on silmää miellyttävä. Kirjassa on paksut pahvikannet ja kirja tuntuu tukevalta kädessä. Uskomme kirjan kestävän turhautumisesta johtuvan paiskomisen.



Teksti: Maarit Hotanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti