torstai 18. joulukuuta 2014

MARTIN HANDFORD: MISSÄ VALLU?



Alastomia ihmisiä, lapsen kuristuminen, autoilla kruisailevia huligaaneja, aggressiivista rasismia, vihaista eukkooan pakeneva mies, joka katsoo ainoaksi vaihtoehdokseen kerrostalon ikkunasta hyppäämisen...

Martin Handfordin teos Missä Vallu? on realistinen kuvaus yhteiskunnasta ja kansalaisten sosiaalisista rooleista. Se riisuu säälimättä pois poliitikkojen kaunistelemat piirteet ja tuo järjestelmän todellisen luonteen suoraan lukijan silmien eteen. Kirja osoittaa, kuinka mitätön voi yksi ihminen olla tässä kapitalistisessa yhteiskunnassa.

Teoksen kerronta etenee goethemaisesti kirjeiden avulla, joissa Vallu kuvailee ympärillään tapahtuvia ilmiöitä. Vallu on maailmanympärysmatkalla ja ottaa yhteyttä hänelle tärkeisiin ihmisiin. Kirjeet ovat innostuneita ja niistä välittyy rohkaiseva viesti uusien asioiden kokeilemisesta.

Missä Vallu? on suunnattu opiskelijoille, jotka kaipaavat sijaistoimintoja tylsien luentojen tai tenttiinluku-urakan tilalle. Juonta on helppo seurata eikä tarinan punaista lankaa hukkaa, vaikka kirja unohtuisikin pöydälle pölyttymään hetkeksi. Erityisen hyvin teos sopii lukijalle, joka nauttii visuaalisesti monipuolisesta maailmasta ja herää eloon päästessään keksimään itse kirjan hahmoille tarinoita.

Nopeasti matkaavan Vallun perässä on välillä vaikea pysyä, eikä me perkele aina jaksettu edes etsiä sitä. Hissukka-Vallun sijasta on paljon mielenkiintoisempaa etsiä taustalta toinen toistaan syntisempiä raggareita.

4/5




Teksti: Anne Tuovinen ja Noora Koponen
Kuvat: Noora Koponen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti