sunnuntai 14. toukokuuta 2023

VUOSIJUHLAT

Täky on ollut olemassa jo puoli vuosisataa – aikamoista! Sen kunniaksi Kimmelin Penttilä-salissa vietettiin 15. huhtikuuta Täkyn vuosijuhlia, tuttavallisemmin vujuja. Korkokengät kopisivat, upouudet ainejärjestönauhat komeilivat täkyläisten rinnuksilla ja suut kääntyivät hymyyn, kun suuri joukko Täkyn ystäviä kokoontui juhlistamaan 50-vuotiasta ainejärjestöämme.

 

Ilta alkoi vuosijuhlavastaavamme Heidi Anttilan ja puheenjohtajamme Silja Siltovuoren puheilla. Illan aikana kuulimme puheen myös oppiaineen edustajalta, suomen kielen professori Helka Riionheimolta. Hän muisteli omia opiskelu- ja Täky-vuosiaan ja kertoi siitä, miten oli aivan sattumalta päätynyt aikoinaan Täkyn sihteeriksi. Illan loppupuolella oli vapaa sana, jonka hyödynsivät opiskelija Senjo Strandman, Täkyn entinen puheenjohtaja Veera Haverinen sekä kirjallisuuden yliopisto-opettaja Meri Kinnunen. Kaikki puhujat puhuivat kauniisti Täkystä ja kiittelivät sitä, miten hieno ainejärjestö meillä on. Kauan eläköön Täky!Illan aikana pääsimme nauttimaan kolmesta herkullisesta ruokalajista. Alkuruoka oli menuvalinnasta riippuen joko lämminsavuporopiirasta ja yrttisalaattia, kantarellikeittoa ja maalahdenlimppua tai savutofutahnaa, yrttisalaattia ja maalahdenlimppua. Kuulemani mukaan herkullisia kaikki! Pääruokana puolestaan tarjoiltiin paistettua kuhaa perunamuusilla ja hunajapaahdetuilla juureksilla, yrttimarinoitua poronpaistia röstiperunalla ja hunajapaahdetuilla juureksilla tai salsatäytteistä kesäkurpitsaa ja linssi-papu-lehtikaalipaistosta. Koko komeuden kruunasi jälkiruoka – omena-kinuskimousse, lakritsipannacotta tai puolukkajuustokakku – ja sen kanssa tarjoiltava kahvi tai tee. Kyllä maistui!Käsiohjelman lupauksista huolimatta emme päässeet laulamaan Humpan kahvilaan -laulua ennen ensimmäistä taukoa, mikä sai juhlakansan kovin huolestuneeksi. Unohdettiinko rakas laulu kokonaan? Onneksi huoli osoittautui turhaksi, ja lopulta lauloimme Humpan kahvilaan yhtä suurella ilolla kuin muutkin ohjelmaan kuuluneet laulut. Niitä olivat Fennistin kauhut, Fennistin prokrastinaatiolaulu sekä Finlandia. Nohevimmat huomasivat, että joidenkin sitsilaulujen sanoja oli hieman peukaloitu vujuille soveliaammiksi, mutta vieraidenkin sanoitusten laulaminen sujui hienosti.


Hyvin sujuneesta laulamisesta huolimatta oli mukavaa, ettei illan musiikkitarjonta jäänyt pelkästään juhlavieraiden varaan. Juhlallisuuksien jälkeen meitä viihdytti joensuulainen nuorten aikuisten muodostama yhtye Makija. He soittivat muun muassa Abbaa ja Jenni Vartiaista ja saivat hienoilla tulkinnoillaan hyvän määrän väkeä tanssilattiallekin. Kiitos, Makija!Kun juhlakansan tanssijalat oli sopivasti saatu vipattamaan, oli aika päättää illan virallinen osuus ja siirtyä pienemmän porukan voimin jatkoille alakertaan Las Palmasiin. Jatkoilla esiintyi Stig. Arvokkaasti pukeutuneet Täkyn ystävät kummastuttivat sekä Stigiä että muuta keikkayleisöä, mutta meidän menoamme ihmettelevät katseet ja kommentit eivät haitanneet, vaan täkyläisten tanssipiirissä tanssittiin silti antaumuksella.

 

Kaiken kaikkiaan Täky sai arvoisensa juhlat, ja vuosijuhlailta oli monelle varmasti ikimuistoinen. Viiden vuoden päästä juhlitaan taas!Teksti: Tiia Wahalahti

Kuvat: Elina Etholén

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti