tiistai 14. maaliskuuta 2023

HENKILÖKUNNAN YSTÄVÄKIRJA

Itä-Suomen yliopiston henkilökunnan ystäväkirja

 

Hyvinvointiteeman mukaisesti ystäväkirjaan kirjoittaa tällä kertaa opintopsykologi. Oman kampuksemme opintopsykologin Marinia Sorjonen-Wardin puolesta vastaa Kuopion kollega Katja Mankinen.

 

Nimeni on: Katja Mankinen 

Ammattini on: Opintopsykologi

Milloin aloitin nykyisessä ammatissani: Aloitin psykologian opintoihini kuuluvan harjoittelun UEFssa kesällä 2022 ja jatkoin valmistumisen jälkeen opintovapaan sijaisena vuoden 2023 puolelle.

Kuinka päädyin ammattiini: Jo yläasteella ajatukset ihmisten toiminnan taustalla vaikuttavista tekijöistä alkoi minua pohdituttamaan. Kävin kaksoistutkinnon, minkä aikana vahvistui ajatus psykologian opinnoista lukion myötä. Pääsin 3. hakukerralla psykologian opiskelijaksi Jyväskylään. Harjoittelua kohti mentäessä minulla vahvistui halu tehdä psykologin töitä aikuisten kanssa ja mieluusti sellaisissa tehtävissä, joissa tarvitsisi tehdä vähän tai ei ollenkaan psykologisia tutkimuksia ja testejä. Sain UEFilta heti ensimmäisen psykologin työpaikkani harjoittelun jälkeen, vaikka tämä vain määräaikainen pesti onkin. 

Mielenkiintoiset kesätyöt/muut työpaikat: Ravintola-alan kokemusta on minulle kertynyt valmistumiseen mennessä aika paljon eri yrityksissä. Ehkä mieleenpainuvin kesätyö oli kuitenkin Puijon tornissa tarjoilijana toimiessa. Pyörivä lattia ja kehämäinen ravintola toivat omat haasteensa tekemiseen, mutta maisemat olivat loistavat!

 

Minusta mieluisin

Kirjailija: Raisa Omaheimo

Teos: Tympeät tytöt: Aikuistumisriittejä

Elokuva: Animaatiot ovat selkeä kestosuosikkini, nimetään vaikka Soul – Sielun syövereissä (Disney)

Näyttelijä: Bob Odenkirk (Better call Saul)

Tekeminen: digipelaaminen ja käsityöt. Vielä parempi, jos mukaan saa ystävän 

Eläin: Lampaat ovat suloisia ja usein rapsutettavia!

Väri: Sininen. Maanläheiset sävyt ovat myös minulle mieluisia (vihreä, ruskea), mutta monesti juuri sininen tuntuu miellyttävimmälle

Ruoka: tex mex-ruuat, kuten tortillat, monipuolisuutensa sekä yksinkertaisuutensa vuoksi

Mietelause: Tätä käytän usein tilanteissa, missä pohditaan, onko jollain asialla turhan suuri merkitys todelliseen asian arvoon nähden: ”No entäs sitten (jos X ei tapahdu/tapahtuu/on hyvä/huono)?”

 

Kouluaikana

Mieluisin oppiaine: Jos yksi on valittava, sanoisin että (puu- ja tekstiili)käsityöt. Niitä on tullut koulun ulkopuolellakin harrastettua omalla vapaa-ajalla. 

Vaikein oppiaine: Fysiikka. Sain siinä paitsi kehnoimmat arvosanani koko koulutiellä, koin sen hallinnan ja sisäistämisen itselleni vaikeaksi. 

Hauskin muisto: Lukion äidinkielen kesäkurssilla oli tehtävä ryhmälle esitettävä mainos jostain merkittävästä teoksesta. Päädyttiin kaverini kanssa tekemään radiomainos, jossa kaksi henkilöä puhuu nukahtamisen vaikeuksista. Toinen vinkkaa avuksi Volter Kilven teoksen Alastalon salissa ja mainitsee, miten erään hahmon piipun valintaa kuvataan jopa 70 sivun verran. Kirjan lukeminen olisi varma unilääke. Opettaja kehaisi palautteessa huumoriamme.

Kuva minusta:


Toimittanut: Mikko Heikkonen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti