perjantai 29. huhtikuuta 2022

TÄKYN TEKSTARIPALSTA


Huolestuttavatko ihmissuhteet? Harmittaako etäily? Stressaavatko opinnot? Kerro murheesi Täkyn tekstiviestipalstalla, jossa Itäkynän toimituksen oman elämänsä filosofit auttavat sinua ongelmissasi. Toimitus vastaa kysymyksiisi pilke silmäkulmassa ja jakaa erittäin huonoja, mutta noudattamisen arvoisia elämänohjeita.


Tekstaripalsta on edelleen käytössä myös Itäkynän yleisönosastona, johon täkyläiset saavat jättää kommenttejaan, havaintojaan ja terveisiään – miksei treffi-ilmoituksiakin.


Tällä palstalla hassuttelu hyvän maun rajoissa on sallittua! Vastaukset tulevat anonyymeinä, mutta jätäthän nimimerkin viestisi perään.


Palstalle pääset kirjoittamaan tästä.
Itken itseni aina iltaisin uneen, kun joku hallituslainen laittaa sähköpostia ja pilkuttaa lopputervehdyksen. Mihin tämä maailma on menossa?

-vakipano


Hyvä vakipano kiitä onneasi, etteivät hallituslaiset laita viestiä yhtään tiheämmin. Olisi hyvin ikävää nukahtaa joka yö surullisen kosteaan tyynyyn unohtamatta sitä, miltä oma naama näyttää sitten seuraavana aamuna. Edellisen kaltaista ongelmaa ei tietenkään ole siinä tapauksessa, jos kasvot näyttävät aamuisin jo valmiiksi samalta kuin Vesa Keskisellä hänen “kauneusleikkauksensa” jälkeen. Tällöin ongelmaksi jäisi ainoastaan mainittu tyynyongelma sekä hyvien kyynelten tuhlaaminen. Samat kyyneleet voisi tunnetusti myydä vaikka Baden-Badeniin, missä pilkkumurheet pumpataan suihkulähteisiin. 


Mutta asiaan. Otamme hallituksessa sekä toimituksessa tällaiset pilkkuun liittyvät intiimisuhteet hyvin vakavasti. Asia lisätään kiireellisesti palautekeskusteluihin ja se käsitellään mahdollisesti jopa jossakin hätäkokouksessa tulevaisuudessa. Eri asia sitten, kuinka moni kyseiseen tapahtumaan osallistuu. Arvoisan palautteenantajan on otettava huomioon, että kaikilla ei ole yhtä vakituista suhdetta kyseiseen välimerkkiin, koska edes pilkku ei välttämättä huoli ketä tahansa. Onneksi meillä on pilkun kanssa tapahtuvaan koitukseen keskittyvä virasto Kotus, joka ohjaa erehtyväisiä kohti parempaa huomista

http://www.kielitoimistonohjepankki.fi/haku/pilkku/luokka/1476/ohje/147


Ja vielä lopuksi pois päin asiasta. Maailmanmenoon liittyvän filosofisen kysymyksesi perusteellinen käsittely vaatisi enemmän taitoa, palstatilaa ja varsinkin älyä kuin me voimme tällä hetkellä tarjota. Tahdomme kuitenkin toimituksessa uskoa, että maailma liikkuu tai on liikkumatta samalla tavalla kuin se on tehnyt ennenkin. Jos nyt kuitenkin muutamalla pilkulla saa maailman menemään vinoon, niin ehkä on parempi antaa mennä vain.
Moi kaikki ihanat täkyläiset! Nyt on kevät ja monille se tarkoittaa uutta energiaa. Ehkä hoidetaan kasveja, jaksetaan taas opiskella, aloitetaan työt tai ulkoillaan enemmän. Tässä lempeä muistutus: sun ei tarvitse jaksaa, vaikka kaikki muut jaksaisivat. Olet hyvä ja riität, vaikka makaisit sängyn pohjalla kaiken vapaa-ajan. Kevään ei tarvitse tarkoittaa mitään muuta kuin siitepölyallergiaa, pidä huolta itsestäsi <3

-kevätväsynyt


Moikka kevätväsynyt!

Kiitos ihanasta viestistäsi, joka sai muutoin niin kyynisen toimituksemme hymyilemään. Muistakaamme kaikki olla lempeitä itsellemme ja syödä allergialääkkeet. Aurinkorasva on myös hyvä muistaa, jos sängyn pohjalta jaksaa raahautua ulos ihmettelemään kevätauringon kutittelevia säteitä. Talven mittaan tuppaa aina unohtumaan, miten nopeasti ystävälliseltä tuntuva aurinko saa nenänpään punoittamaan enemmän kuin muutama simalasillinen vappuriennoissa. Joka tapauksessa, viestisi on tärkeä muistutus siitä, että vaikka kevät voi tuoda tullessaan suorituspaineita, niin aina ei ole pakko suorittaa eikä itseltään tarvitse vaatia enempää kuin sen, mihin juuri sillä hetkellä pystyy. 
Minua kiinnostaa Täkyn sivujen säännöistä löytyvä pykälä 8, jossa lukee: “Yhdistyksen kokouksessa jokainen varsinainen jäsen on vaalikelpoinen, ja hänellä on puhe- ja esitysoikeus. Kannattajajäsenellä on puhe- ja äänioikeus mutta ei äänioikeutta eikä vaalikelpoisuutta”. Pohdin vain aina öisin, kuinka tällaista sääntöä tulisi tulkita.

-pykälikkökö


Arvoisa pykälikkökö on hienoa huomata, että joku on paneutunut syvemmin Täkyn vaivalla ja isolla rahalla laadittuihin sääntöihin. Tosiaan pykälässä numero kahdeksan on hieman mielenkiintoisesti ilmaistu kannattajajäsenen oikeuksista. Oma tutkivan journalismin yksikkömme hieman paneutui asiaan ja sai lopulta tiukan tutkinnan jälkeen jonkinlaiseksi vastauksesi sen, että kyseessä ilmeisesti oli lähes kaikille tuttu pienen pieni näppäilyvirhe ja/tai katkos viestin välittämisessä. Homeisista arkistoista kaivetuista pöytäkirjoista löytyi yhdistyksen kokouksen pöytäkirja viime vuodelta 23.11.2021, jossa sääntömuutos hyväksyttiin. Kyseisen dokumentin säännössä luki selkeällä lakikielellä, että “kannattajajäsenellä on puhe- ja esitysoikeus mutta ei äänioikeutta eikä vaalikelpoisuutta”. 


Laatijat kyllä halusivat vahvasti painottaa Patentti- ja rekisterihallituksen myötävaikutusta pykälän kummalliseen muotoutumiseen ottaen huomioon sen, että (ainakin jossain vaiheessa) pykälä oli oikein kirjoitettu. Nykyinen Täkyn säännöistä löytyvä pykälä saattaa olla siis hieman ehkä vähän jopa ristiriitaisen kaltainen tai jotain sinnepäin, mutta se on kaikesta huolimatta suuren ja mahtavan PRH:n hyväksymä eli täysin oikein ja tulkinnasta vapaa oleva sääntö.


Koska toimituksemme tai ainejärjestömme ei tietääksemme koostu lakitietäjistä, konsultoimme hieman juridista osaamista ihan oikealta kyseisen alan opiskelijalta kyseiseen pykälään liittyen. Ensimmäisessä vastauksessa keskellä yötä tehtyyn tiedusteluumme tuli vastaukseksi käsky tunkea pykälät jonnekin ja lainopit sai heittää roskiin. Pienen lisäpainostuksen ja tiedustelun jälkeen lopullinen vastaus kyseisen säännön ymmärtämiseen kuului näin: “Oikeudella, ei kohtuudella”.Tekstiviestipalstalle tuli myös yksi runo (joita saa myös lähettää), joka laitettiin hanskalokeroon ja julkaistaan myöhemmin muiden sieltä löytyvien runojen seassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti