lauantai 26. helmikuuta 2022

TÄKYN TEKSTARIPALSTA

 

Huolestuttavatko ihmissuhteet? Harmittaako etäily? Stressaavatko opinnot? Kerro murheesi Täkyn tekstiviestipalstalla, jossa Itäkynän toimituksen oman elämänsä filosofit auttavat sinua ongelmissasi. Toimitus vastaa kysymyksiisi pilke silmäkulmassa ja jakaa erittäin huonoja, mutta noudattamisen arvoisia, elämänohjeita.


Tekstaripalsta on edelleen käytössä myös Itäkynän yleisönosastona, johon täkyläiset saavat jättää kommenttejaan, havaintojaan ja terveisiään – miksei treffi-ilmoituksiakin.


Tällä palstalla hassuttelu hyvän maun rajoissa on sallittua! Vastaukset tulevat anonyymeinä, mutta jätäthän nimimerkin viestisi perään.

Palstalle pääset kirjoittamaan tästäJoko saa odottaa vappua?

Ikuinen henkinen opiskelija

 

Arvoisa Ikuinen henkinen opiskelija, olet jättänyt viestisi tekstiviestipalstalle lokakuussa. Olet ollut jo tuolloin aivan auttamattoman MYÖHÄSSÄ. Vappua ei ole enää odotettu pitkään aikaan, sitä on jo juhlittu. Missä ovat ilmapallosi ja serpentiinisi? Oletko kehdannut käyttää jotakin muuta hattua kuin ylioppilaslakkia? EIKÖ SIMA MAISTU? Innostus on jo vähintäänkin suotavaa, sillä tunnetusti vappu ei lopu. Ennen kuin huomaatkaan, kaivautuu Täkyn lakki jo häkkivaraston uumenista ja löytää tiensä Alkukivien päähän.

 


Yliopiston mainoslause on ”Yksi älykäs päätös.” Minua kiinnostaisi kovasti, mikä se yliopiston yksi älykäs päätös oli vai odotetaanko sitä yhä?

Juokseva Nälkä

 

Kiitos mielenkiintoisesta kysymyksestä, Juokseva Nälkä. Tätä älykästä päätöstä on etsitty kissojen ja koirien kanssa, mutta siitä ei ole ollut hyötyä, sillä eihän kukaan tiedä mikä tai millainen se on. Toimitus pääsi kuitenkin näkemään monta kissaa ja koiraa, joten täysin turhaa etsintätyö ei ole ollut. Yksi älykäs päätös herättää kuitenkin edelleen useita kysymyksiä. Miksi niitä on vain yksi? Ovatko loput päätökset typeriä? Luulisi, että yliopiston kaltaisessa instituutiossa osattaisiin tehdä useampikin kuin vain yksi päätös, joka on järkevä.

Myös täkyläiset ovat pohtineet tätä kysymystä (loppuvastaus on yksi pitkä viittaus Täkyn ensimmäiseen postikorttiin)!

Itä-Suomen yliopiston motto on ”Yksi älykäs päätös”. Tätä päätöstä täkyläiset joutuvat miettimään harvinaisen useasti. Minkä luulet täkyläisen valitsevan? Onko se kasvomaskin käyttö (toim. huom. postikortti on kuvattu ennen maskisuositusta)? Vai tenttiin ajoissa lukeminen? Ei, tässä on täkyläisen yksi älykäs päätös: [täkyläinen juo vettä omasta juomapullosta].

 

 

Tuleeko Jyväskylän Osmaa?

korona vois jo loppuu kiitoos

 

Hyvä Korona vois jo loppuu kiitoos, tämän vastauksen julkistuessa onkin jo varmasti tietoosi tullut, että Jyväskylän Osma todellakin on tulossa maaliskuussa, mikä onkin täkyläisille mainio mahdollisuus päästä noutamaan Osma-pokaali takaisin kotiin. Jyväskylän Osma on myös mainio mahdollisuus maakuntamatkailla Suomen Ateenaan, jonne on pakkauduttu opiskelemaan huuhaahumanismia. Eli uskoisi täkyläisten olevan siellä kuin kotonaan. Kotoisuuden tunnetta lisännee sanelaisten siniset haalarit, jotka ovat sävy sävyyn Täkyn haalareiden kanssa. Jyväskylästä varmaan voisi loruilla tähän vastaukseen vaikka mitä, mutta lyhyestä kuitenkin virsi kaunis: eli Osma tulee (ellei ulkoavaruudesta syöksyvä meteori tuhoa ennen sitä maapalloa) ja Täky lähtee sen voittamaan!

 


Voisiko Itäkynään laittaa myös ihan oikeita tekstiviestejä? Niitä on ikävä.

Möö

 

Arvoisa Möö, pakko aivan ensiksi kehua sympaattista nimimerkkiäsi. Se on niin lyhyt ja ytimekäs, mutta silti niin täynnä tunnetta. Täkyn tekstiviestipalstalle voi laittaa mitä tahansa maan ja taivaan väliltä, eikä viestien tarvitse välttämättä olla kysymysmuotoisia.

Ilmeisesti kuitenkin puhut viestien lähetysmuodosta, mutta perinteisiä tekstiviestejä ei ole ainakaan toimituksessamme kukaan kirjoitellut sitten 2000-luvun alkupuolen. Kuinkakohan vanhoista Itäkynistä mahdat puhua? Toisaalta 2000-luvun alkuhan on noussut uudestaan trendiin; tervetuloa takaisin Playstation 2, Britney Spears ja saldorajat! Muistatko, kuinka kuukauden saldo tuli kulutettua loppuun tekstaillessa viikossa, minkä jälkeen koko loppukuu piti jaksaa kävellä kaverin ovelle, jos oli asiaa tai sitten soittaa lankapuhelimella? Näitä asioita tuskin sinullakaan on ikävä. Tai mistäs minä tiedän.

Nykyinen Forms-lomakkeemme on toki kömpelöhkö, mutta se mahdollistaa teidän viestittelijöiden sekä meidän vastaajien anonymiteetin. Olisi paljon tylsempää, jos jo numerosta tunnistaisit tekstaripalstan vastaajan olevan Tekstianalyysitaidot-kurssin työparisi, jonka pilkkuvirheitä jouduit korjaamaan jokaisesta tekstistä.

 

 

Milloin oikein pääsen voittamaan? Osmassa en voinut voittaa koska Täky järjesti turnauksen, fuksiaisissa en voittanut koska en ole fuksi. Eikö tämä ole vähän epäreilua?

(Hieman) kilpailuhenkinen

 

Ymmärrän turhautumisesi, hyvä (Hieman) kilpailuhenkinen. Sanoisin, että ainahan voit voittaa elämässä, mutta sekään tuskin on humanistista alaa opiskellessa kovin realistinen tavoite. Kevään mittaan tulee onneksi monia voittomahdollisuuksia ihan jo opiskelijatapahtumien osalta; vappuna on odotettavissa pitkään koronan vuoksi paussilla ollut humanististen ainejärjestöjen Agora Cup -tapahtuma, jossa voit päästä loistamaan jalkapalloturnauksessa! Mikäli urheilu ei ole vahvuuksiasi, niin esimerkiksi vappuaattona fuksien järjestämissä kostajaisissa pääset kisailemaan muiden vanhojen täkyläisten kanssa et ole varmasti yksin kilpailuhenkisyytesi kanssa. Näiden tulevien mahdollisuuksien lisäksi voit tietenkin aina kutsua ystäväsi pelaamaan kanssasi Kimbleä tai Monopolia, mutta kannattaa harkita, onko pelin voittaminen ystävyyssuhteiden häviämisen arvoista.

 

Loppuun fuksien lähettämiä terveisiä haalarinkastajaisista:

 

moikkumoiii :))))

empunlapset

 

täky on best :)

etäilijäfuksit

 

Mietin tässä vaan, että kuinka ihanan vastaanottavainen joka ainoa jäsen voi fuksille olla 🖤

Mysteeri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti