lauantai 26. helmikuuta 2022

TÄKYLÄISTEN LEMMIKIT

Lemmikkipalsta on tehnyt paluun! Tällä kertaa päästään tutustumaan uusimpien täkyläisten eli fuksien lemmikkeihin. Seuraavaksi esittäytyvät ihanat Aava ja Eetu.

 


                                                                                                  Aava odottamassa leikkiseuraa      


Nimi: Aava

Lempinimet: Ave, Avetsu, Ovetškin, Nöttönen

Omistaja: Saara A. (1. vuosikurssi)

Ikä: 1 v 2 kk

Rotu: amerikanstaffordshirenterrieri

Suosikkitekeminen: vetoleikit ja nukkuminen

Inhokkitekeminen: odottaminen

Lempiruoka: jauheliha                                           

Erikoistaito: itsensä ilmaisu esim. mouruamalla, tai kyljelle meno        

Jos Aava osaisi puhua, mitä se sanoisi: ”Kuka täällä jaksais leikkiä kolme tuntia putkeen?”

 

Aavaa voisi kuvata Crash Bandicootina. Aava on sata lasissa kaiken tekevä sohvaperuna. Sohvaperuna siksi, että Aava rakastaa ottaa rennosti varsinkin, jos sen voi tehdä jonkun kainalossa. Kotona Aava tykkääkin nuhjata mahdollisimman lähellä ihmisiä ja pyrkiä heidän syliinsä, joskus ehkä unohtaen, että se ei olekaan enää niin pieni. Aamut ja päivät Aava on tottunut nukkumaan. Se aktivoituu vasta iltaa kohden kerättyään päivän energiaa. Aava innostuu herkästi mistä vain: ihmisistä, ulkoilusta, ruuasta tai lekottelusta. Saara ja Aava ulkoilevat paljon yhdessä sekä treenaavat erilaisia temppuja. Tällä hetkellä harjoittelun alla ovat kyljelleen meno ja kieriminen. Päivittäin he harjoittelevat lenkeillä ohituksia sekä malttia. Kivaa yhteistä tekemistä ovat myös kovat vetoleikit, joissa Aava vie yleensä pidemmän korren.

Aava voi joskus olla herkkä ja vähän ujo uusissa tilanteissa. Aava mieluummin antaa muiden koirien lähestyä itseään kuin että itse tekisi aloitteen. Ihmisissä tilanne onkin päinvastainen: Aava saattaa aluksi olla turhankin innokas tavatessaan uuden ihmisen. Aava on kuitenkin pohjimmiltaan kiltti koira, joka rakastaa rintarapsutuksia ja touhottamista.

 


                                                                                    Kesäisin Eetun lempitekeminen on köllötellä auringossa parvekkeella tai kuistilla.

Nimi: Eetu

Omistaja: Juulia (1. vuosikurssi)

Ikä: 8 v

Rotu: kartusiaani

Suosikkitekeminen: syöminen ja nukkuminen

Inhokkitekeminen: kynsien leikkaaminen, kylpeminen ja nälässä oleminen

Lempiruoka: kaikki ruoka menee, mutta varsinkin tonnikala, lohi, katkaravut, nakit ja juusto

Erikoistaito: osaa ahtautua Juulian mielestä mahdottomiin paikkoihin

Jos Eetu osaisi puhua, mitä se sanoisi: ”Ruokaa NYT!!”

 

Eetu on aina siellä missä muutkin ovat yleensä vielä huomion keskipisteenä, jopa kuvissa, joissa hän tykkää poseerata. Eetua voisi kuvata Karvisena. Se rakastaa ruokaa, nukkumista ja huomiota. Eetu viihtyy sylissä ja tykkää kiehnätä ihmisten jaloissa hakemassa huomiota ja silityksiä. Jos huomiota ei tule heti, saattaa Eetu tehdä pieniä tihutöitä huomion saamiseksi. Pohjimmiltaan Eetu on kuitenkin seurallinen, suloinen ja hiukan nössö kissa, joka ei tekisi edes ötökälle pahaa. Huomiota pyritään saamaan keneltä tahansa. Kerran Eetu otti hiukan yhteen ampiaisen kanssa ja sen tassu turposi. Onneksi Eetu osasi hienosti ja dramaattisesti esitellä tassun eläinlääkärille.

 

Eetu osaa käyttää jokaisen tilanteen hyödykseen, sillä jos joku kotona sattuu istumaan, on Eetu silmänräpäyksessä tämän sylissä. Eetulla on selkeät rutiinit ja varsinkin ruoka-ajoista se on hyvin tarkka. Joka ilta Eetu katsoo televisiota isän kanssa nukkuen tämän jaloilla. Illan päätteeksi Eetu hiippailee kodinhoitohuoneeseen nukkumaan omaan sänkyynsä ja nukkuu siellä aamuun asti. Tietyllä äänenpainolla ruoka sanottaessa Eetu on kuitenkin heti hereillä. Se vaistoaa pahan mielen ja kivut ja on heti paikalla lohduttamassa ja halaamassa.


-  Toimittanut Martta Kitinoja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti