lauantai 26. helmikuuta 2022

PEPIN KÄYTTÖOHJEITA

 Pepin käyttöohjeita

 

Loppuvuodesta 2021 Itä-Suomen yliopisto päätti siirtyä vanhasta opintorekisteri WebOodista uuteen ja parempaan Peppiin. Opiskelija voi Pepissä esimerkiksi suunnitella opintoja, katsoa lukujärjestystä, seurata edistymistä, varata tapaamisaikoja, ilmoittautua opintoihin, hankkia opiskelutodistuksen ja opintosuoritusotteen, hakea muualla suoritettujen opintojen hyväksilukemista sekä tarkastella ja muokata omia yhteystietoja. Ominaisuuksista puuttuvat ainoastaan ruuan kotiinkuljetus, omien kuvien sekä muistiinpanojen jakaminen ja sijaisen hankkiminen vaikeita aamuluentoja varten. Pepin käyttöohjeita on jaettu laajasti muun muassa UEF:n Sharepointissa sekä virallisessa tiedotuskanava Yammerissa, mutta koska niitä ei lue kukaan, jaamme tärkeimmät ohjeet tässä.

 

 1. Pepin yksi tärkeimpiä ja olennaisimpia ominaisuuksia on henkilökohtaisen opintosuunnitelman eli HOPSin tekeminen.
  1. Aloittaessasi HOPSin suunnittelua on tärkeää ensinnäkin tarkistaa, ettei sinua ole epähuomiossa merkitty esimerkiksi historian opiskelijaksi. Tällainen virhe on täysin ymmärrettävää, sillä suomen kieli sotkeutuu monesti historiaan tai muihin vastaaviin humanistisiin tieteisiin, kuten teologiaan.
  2. Kun olet valinnut monesta mahdollisesta opiskeluoikeudestasi haluamasi, voit alkaa selata annettuja kursseja. Tähtien asennosta riippuen ovat ehdotetut kurssit jossain määrin oikeita. Tuskin kuitenkaan silloin, jos ehdotuksiin ilmestyy opintoja vuodelta 2014.
  3. Opintojen valintaa helpottaa myös se, että niistä saadut opintopisteet on toisinaan merkitty esimerkiksi 1-10 op.
  4. Jos haluat löytää etsimäsi kurssin, on se helpointa etsiä vanhasta ja kuopatusta WebOodista ja lyödä sieltä löytyvä kurssikoodi hakuun.

 

 1. Peppi antaa mahdollisuuden nähdä ja luoda myös omat lukujärjestykset Lukkarikoneen kautta.
  1. Lukkarikone on hyvä työkalu opiskelijan arjen hallintaan. Paitsi silloin, jos se sotkee Tuudon lukujärjestyksen, josta kaikki oikeasti tarkistavat tuntinsa.

 

 1. Opintoja pystyy kätevästi hakea opintohausta, ja kokonaisuuksia voi lisätä suoraan sieltä HOPSiin.
  1. Opintojen hakupainike on vain niin pieni, että likinäköisimmillä voi olla ongelmia löytää sitä.
  2. On myös vaikea lisätä esimerkiksi sivuaineopintoja, jos niitä ei kunnolla löydy koko Pepistä.
   1. Eikä myöskään hätää, jos lisäät itsellesi väärän opintokokonaisuuden. Ilmoitat vahingosta ainoastaan tiedekunnan amanuenssille, joka kyllä kaivaa huolesi sähköpostipinosta toivottavasti vuoden loppuun mennessä.

 

 1. Pepin antama mahdollisuus ajoittaa valittuja opintoja on oikeasti hyvä ominaisuus.
  1. Kunhan vain sitä jaksaisi käyttää.

 

 1. Etusivulla on myös mahdollista tutustua Itä-Suomen yliopiston opintotarjontaan opinto-oppaiden kautta
  1. Perustutkinto-oppaiden pieni ongelma on vain se, että suurin osa niiden sisällöstä näyttää tyhjää. Sisällön tyhjyys ei kyllä välttämättä yllätä yliopisto-opiskelijoita.
  2. Osa opintojaksoista on sentään mahdollista löytää oppaan hakutoiminnon kautta.

 

 

Peppi on yhä hieman vaiheessa, mutta rekisterin pienet hienosäädöt toivottavasti muuttavat joku päivä sivuston lähes toimivaksi kokonaisuudeksi. Jos koet, että tämän artikkelin ohjeet eivät edistä opintojesi tilaa, suosittelemme lukemaan ja seuraamaan Pepin Sharepoint-sivustoa sekä Yammer-tiliä tai ottamaan yhteyttä tiedekunnan amanuenssiin.

https://studentuef.sharepoint.com/sites/Peppi-kasikirja

https://web.yammer.com/main/groups/eyJfdHlwZSI6Ikdyb3VwIiwiaWQiOiIxMDg4MDI1NCJ9/all

 

Jos et saanut tässä vielä tarpeeksi Peppi-asiaa, suosittelemme myös vahvasti tutustumaan kyseisen linkin tarjontaan:

https://web.yammer.com/main/threads/eyJfdHlwZSI6IlRocmVhZCIsImlkIjoiMTQ0MDM5MzU2NjcxNTkwNCJ9

 

 

- Pepin aktiivikäyttäjä(t)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti