tiistai 27. lokakuuta 2020

TÄKYLÄISTEN LEMMIKIT, OSA II

Haluatko uusia eläinystäviä? Kiinnostaako sinua, millaisia lemmikkejä muiden täkyläisten kotona asustaa? Täkyläisten lemmikkien esittelyt jatkuvat ja tässä osassa pääsemme tutustumaan Lumiin, Jadeen, Masaan ja Vipiin! Ensimmäinen osa on luettavissa täällä. Mikäli haluat esitellä oman lemmikkisi kaikille täkyläisille, ota yhteyttä jutun kirjoittajiin, sillä esittelyjä tehdään lisää.

Nimi: Lumi

Omistaja: Kristiina (1. vuosikurssi)

Ikä: 7 v

Rotu/laji: Kääpiösnautseri

Suosikkitekeminen: Mökillä sorsien jahtaaminen, vaikka ei saakaan niitä ikinä kiinni

Inhokkitekeminen: Kynsien leikkaaminen

Lempiruoka: Kaikki kotiruoka, ei haluaisi syödä omia raksuja

Lempilelu: Hirvipehmolelu

Lumi asuu Mikkelissä, mutta käy Kristiinan luona Joensuussa. Lumi on jäänyt kooltaan melko pieneksi, sillä se oli 8 pennun pentueesta, josta kaikki jäivät kuitenkin henkiin. Luonteeltaan Lumi on rauhallinen, viisas ja ihana, mutta ei kauheasti pidä lapsista ja on aika mustasukkainen. Sillä on kuitenkin muutama hyvä koirakaveri. Lumi elelee kotikoirana ja nauttii, kun saa olla mökillä vapaana jahtaamassa sorsia. Lumissa parasta on pyyteetön rakkaus: se aistii todella hyvin tunnetiloja ja pyrkii aina auttamaan. Lumin erityistaitona ja vahvuutena on sen ymmärtäväisyys ja herkkyys. Lumi ei tykkää uida. Hauska muisto Lumista on se, että pentuna se kävi hotkaisemassa parissa sekunnissa kokonaisen leivän, joka oli jätetty hetkeksi vartioimatta, ja yritti sen jälkeen esittää täysin viatonta. Lumi kuitenkin oppi tempauksestaan, ettei moinen käytös ole sopivaa. 


Nimi: Jade

Omistaja: Miro (3. vuosikurssi)

Ikä: 4 kk

Rotu/laji: Maatiaiskissa

Suosikkitekeminen: Ehdottomasti syöminen, minkä tahansa syöminen

Inhokkitekeminen: Vessassa käyminen, koska se on sellainen pakollinen paha

Lempiruoka: Ruoka

Lempilelu: Kaikki kynsiin tarttuvat lelut. Jade ei osaa irrottaa lelua kynsistä, joten se taistelee leluja vastaan

Jade on hurjapää crackhead, rämäpäiden rämäpää. Jade saattaa hyppiä selkään varoittamatta. Jade tykkää hakeutua lämpöön ja viihtyy usein Miron pöydällä olevan lampun lähellä, koska se lämpenee. Jade tykkää olla sylissä ja painia Miron toisen kissan, Aavan, kanssa. Aava oli aluksi vähän loukkaantunut uudesta tulokkaasta, mutta nykyään ne ovat Jaden kanssa hyviä ystäviä. Jadessa parasta on se, että se on niin reipas ja pärjää tilanteessa kuin tilanteessa eikä siitä tarvitse olla huolissaan. Jade on hyvin ketterä ja osaa tasapainoilla taitavasti. Jade on hyvin mukavuudenhaluinen ja käyttää mielellään Aavalle hankittua oikein pehmeää petiä, joka ei Aavalle kelvannut. Välillä kuitenkin mikä tahansa käy nukkumapaikaksi: kerran Jade oli nukahtanut mikrokuvun sisään. Jade jopa syö Lahdessa käydessään Miron perheen koiran ruokaa, ja koska koira on nirso, niin se ei heti syö omaa ruokaansa. Sen takia koiranruoka nostettiin keittiön tiskipöydälle, ja Jade kierteli ympäri keittiötä etsiessään reittiä ylös tasolle. Lopulta Jade keksi hypätä roskiksen kautta pöydälle. Se on siis varsin nokkela ja keksii aina uusia reittejä, joiden kautta se pääsee pöydälle.


Nimi: Masa eli ”Matto-Masa”

Omistaja: Jankta (1. vuosikurssi)

Ikä: Suunnilleen 10 v

Rotu/laji: Maatiaiskisu

Suosikkitekeminen: Parasta on repiä matot rikki

Inhokkitekeminen: Kylpeminen ja tassujen peseminen

Lempiruoka: Joulukinkku ja tippaleipä

Lempilelu: Matot, laturin johto

Masa on arka uusien ihmisten kanssa, mutta hellyydenkipeä omistajan kanssa. Se on luonteeltaan myös tosi utelias ja syö kaikki kärpäset, jotka vain löytää. Masan erityistaitona on ovien avaaminen. Masassa parasta on se, kun omistajan tehdessä koulujuttuja se tulee seuraamaan olan takaa ja yrittää esittää vaikeasti tavoiteltavaa. Masalla oli kerran pissaongelmia, ja se piti viedä eläinlääkäriin, vaikka se vihaakin autossa olemista. Masa oli koko automatkan Janktan sylissä. Masa on Instagram-influensseri, ja sitä voi seurata Instagramissa @mattomasa. Masa on kerran tuhonnut erään maton kokonaan yhteistyössä kanin kanssa. Masalla on myös tapana repiä Janktan patjaa, jos hän ei herää ajoissa antamaan ruokaa. Tämä on pelastanut Janktan muutaman kerran koulusta myöhästymiseltä.


Nimi: Vipi             

Omistaja: Sini (1. vuosikurssi)

Ikä: 1 ½ vuotta

Rotu/laji: Harjasgekko

Suosikkitekeminen: Elävien hyönteisten metsästäminen ja nukkuminen

Inhokkitekeminen: Käsittely

Lempiruoka: Sirkat ja gekkojen jauheruoka, joka muistuttaa Pilttiä. Lempimakuna vesimeloni

Lempilelu: Vipi tykkää uudesta luolastaan ja liaanista

Vipi tykkää viettää aikaa omassa luolassaan ja kiipeillä liaaneissa. Vipi on yöllinen eläjä, josta on aina seuraa silloin, jos ei saa öisin unta. Terraarion saa sisustaa mielensä mukaan lemmikin elinympäristöä kuvaavaksi. Gekon hoitoon kuuluu olennaisena osana kasvien suihkuttelu ja terraarion puhtaanapito ja joka toinen päivä liskon syöttäminen. Vipin ruokavalioon kuuluvia sirkkojakin täytyy hoitaa. Vipi tykkää syödä lusikasta tai sirkkoja pinseteistä. Se pääsee välillä myös vapaasti metsästämään. Eläinlääkärin löytäminen gekolle on osoittautunut haastavaksi, sillä kaikki eläinlääkärit eivät välttämättä tiedä mitään gekkojen hoidosta. Vipi on kotoisin Ruotsista. Vipin erityistaitona voisi olla sen kyky pystyä nukkumaan pää alaspäin. Harjasgekot voivat elää jopa 20-vuotiaiksi, ja niitä elää Ile de Pins ‑saarilla luonnonvaraisina.


Teksti ja toteutus: Roosa Luoma ja Roosu Ilvonen
Kuvat: Omistajien omia 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti