maanantai 11. toukokuuta 2020

TOIMITUKSEN KARANTEENISUOSIKIT

Tämänkertaisessa Itäkynän numerossa kirjoittajat kertovat omat karanteenisuosikkinsa. Huomioitavaa: mitään mainituista suosikeista ei tule suorittaa ollakseen pakosta produktiivinen näin neljän seinän sisällä. Jokainen puuhailkoon oman jaksamisensa mukaan ilman ylimääräisiä odotuksia.

Olen aina ollut laiskanpuoleinen liikkuja, mikä on vain korostunut poikkeusaikoina. Kymmenen minuutin jooga- ja treenivideot ovat sen vuoksi peruskuntoni pelastus, sillä niihin en keksi tarpeeksi hyviä tekosyitä olla liikkumatta. Vaikka ne kestävät vain kymmenen minuuttia, olo on heti paljon virkeämpi, kun on koko päivän muutoin vain istunut. Pienen treenin tai venyttelyn jälkeen voi taas hyvillä mielin istua loppuillan.
– Jenny

Miun suosikki koronan aikaan on ollut ehdottomasti Nintendo-peli Animal Crossing: New Horizons. Koukutuin kyseiseen virtuaalimaailmaan hetkessä, enkä totta puhuen ole pelin aloituksen jälkeen pitänyt kuin kolme (tuskaista) pelaamatonta päivää. Pelissä aloitat uuden elämän autiolla saarella, josta saat ajan ja vaivan kanssa rakentaa oman paratiisisi. Olenkin kuluttanut tunteja suunnitellen kukkapenkkejä, tiekuvioita ja hedelmätarhoja, puhumattakaan kalastuksen ja tarantellametsästyksen jaloista taidoista. Omalle saarelleni olen paennut oikean elämän epävarmuuksia yhä uudelleen, ystävystynyt naapureihini ja kironnut asuntolainojani. Animal Crossing on pelastanut kotoiluviikkoni täysin. Vielä kun aikanaan keksisi, miten päästä eroon tästä uudesta addiktiosta…
– Emilia

Miun yksi suosikkiharrastuksista kotona pysytellessä on ollut talojen rakentaminen Simsissä. Kun itse ei pääse näkemään paljoa muuta kuin oman kotinsa neljää seinää, on ollut kiva muuttaa maisemaa rakentamalla ja sisustamalla taloja simulaatiopelissä. Ikävä sivuvaikutus on se, että samalla tekisi mieli sisustaa omakin koti alusta alkaen uusiksi.
– Roosu

Minun karanteenisuosikkini on leivän leipominen. Hyvä leipä vaatii paljon työstämistä, kärsivällisyyttä ja rakkautta. Kotona ollessa ei ole mitään muuta kuin aikaa, joten olen harjoitellut useita itselleni uusia leipäreseptejä. Tyhjyyttään huutavat leipähyllyt kaupassa eivät ole haitanneet, kun on itse pyöräyttänyt sämpylät, paahtoleivät ja ruisleivät. Seuraavaksi ajattelin alkaa kasvattamaan omaa hapanjuurtani. Asiaan toki kuuluu hapanjuuren nimeäminen, sillä se on kuin lemmikki, koska sitä tulee ruokkia säännöllisin väliajoin
– Johanna

Mun suosikkitekeminen oli vapun aikaan oman siman valmistaminen. Paitsi, että kotisima on parasta sen maun vuoksi, myös sen tekeminen on tosi jännittävää ja hauskaa. Haaveilen myös kombutsan tekemisestä itse.
– Kasper

Olen korona-aikaan innostunut jopa aeimpaa enemmän musiikin tekemisestä ja harjoittelemisesta. YouTube on täynnä mahtavia laulunopetusvideoita, ja nyt laulamista ja soittamista voi harjoitella ja äänittää rauhassa omaan tahtiin vaikka koko päivän, jos siltä tuntuu. Minusta on ihanaa uppoutua musiikkiprojektien pariin, on se sitten uuden laulutekniikan harjoittelua tai oman äänityksen miksaamista.
– Hanna

Miun karanteenisuosikki on lipsynkkaus. Koska olen liian ujo kiduttamaan naapureitani ei-aina-niin-korvia-hivelevillä musiikkitaidoillani, en tiedä parempaa kuin esimerkiksi siivotessa iskeä kuulokkeita korville ja tanssahdella sekä laulaa ilman, että äänet häiritsisivät ketään.
– Siiri

Itse asiassa koko alkuvuoden suosikki on miulle ollut YleX:n uuden musiikin rock-show, jota luotsaa Suomen paras musatoimittaja Teppo Vapaus. Ohjelma olisi joka torstai-ilta kuunneltavissa suoraan radiotaajuuksilta, mutta tunnustan heti, että tykkään mieluiten kuunnella sen omalla ajalla ajatuksen kanssa. Ohjelman ansiosta olen kevään aikana löytänyt omaan kuunteluun monta uutta vaihtoehtomusiikin artistia ja bändiä!
– Karoliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti