maanantai 3. helmikuuta 2020

PÄÄKIRJOITUS

Tärisevin käsin sen aloitan, nimittäin ensimmäisen pääkirjoitukseni Itäkynän uutena päätoimittajana. Voinko nyt käyttää kulunutta ilmaisua ”jännän äärellä” oikeutetusti? Olo on epätodellinen, silti kovin kiitollinen. Säännöllisen epäsäännöllisesti olen opintojeni ohella kirjoittanut Itäkynään, mutta enpä olisi arvannut sen johtavan vielä päätoimittajan pestiin.

Sentimentaalisuudet sikseen! Vuoden ensimmäinen Itäkynä on nimittäin täällä, ja se keskittyy tuutorointiin. Halusimme itäkynäilijöiden voimin saattaa luettavaksi kaikki ne kivat puolet, jotka tuutorointi on täkyläisille mahdollistanut. Olen itsekin toiminut vertaistuutorina lukuvuonna 2017–2018 sekä seniorituutorina viime kevään ja syksyn. Molemmat ovat kokemuksina tuoneet elämääni valtavasti sisältöä ja mukavia ihmisiä. Mutta mitä kaikkea tuutorointi oikeasti pitää sisällään? Entä jos ei haekaan, vaikka vähän kiinnostaisikin? Tässä numerossa vastataan muun muassa näihin kysymyksiin. Luettavananne on entisen ja nykyisten vertaistuutoreiden kokemuksia, kurkistus kv-tuutoroinnin maailmaan sekä perinteiset puheenjohtajan terveiset. Jotta tämänkertainen Itäkynä ei olisi täysin tuutoroinnin läpitunkema, julkistamme uudeksi osioksi Täkyn tekstiviestipalstan, jonne saa jatkuvasti jättää viestejä. Voit vaikka kommentoida tätä numeroa!

Tuutorihaku on auki vielä tämän viikon sunnuntaihin 9.2. asti. Toivon monen innostuvan tuutoroinnista ja koettavan onneaan hauissa. Kaikkein eniten toivon, että tämän numeron luettuaan mahdollisimman moni innostuisi jatkossa kirjoittamaan tai ihan vain ideoimaan uutta Itäkynää. Myös kertaluontoisia juttuja otetaan vastaan! Mikäli kiinnostuit, olethan yhteydessä minuun: olen tavoitettavissa lähes kaikissa somekanavissa sekä yliopiston nurkilla.


Kivaa alkanutta helmikuuta toivottaa uusi päätoimittajanne
Karoliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti