perjantai 30. marraskuuta 2018

Kokemuksia Oulun Osmasta


Oulun Osma on Osma-reissuistani ehdottomasti ikimuistoisin. Onkin useaan otteeseen todettu, että mikäli ei Oulun Osmasta pitänyt, ei varmaan pidä Osmasta ylipäätään. Vaikka puitteet olivat kunnossa, on osmaamisessa tärkeintä tietysti se, kenen kanssa osmaa. Siksi BV:n mussukoiden odotettu tapaaminen lämmittikin sydäntäni aivan erityisesti, ja ystävien läsnäolo takasi koko viikonlopuksi menoa ja meininkiä. Täkymurujen kanssa kehittelemämme tanssiliike levisi lauantai-iltana kulovalkean tavoin, ja sen todettiin sopivan jokaiseen Tukikohdalla kuultuun kappaleeseen. Aamuun asti jatkunut rankka vyölaukun heiluttelu asetti henkilökohtaisen hyvinvointini vaakalaudalle, kun post-osmaattiset oireet taltuttivat minut Osman jälkeisellä viikolla. Osma oli ohi, mutta pakko-oireinen vyölaukkutanssi jatkui.
– 4. Osma

Kun isäntinä olivat uudet ja vanhat tutut Suma Ry:stä, syksyn osmareissu suuntautui pohjoiseen, missä täkyläistä odotti (kaiken odotetun) lisäksi merituuli, graffitit, mandariinit ja peltikatot.
– 4. Osma

Odotukset itse Osmaa kohtaan olivat varsin korkealla, matkasinhan tuonne riettauden kehtoon menopeleistä parhaimmassa, jonka nimen jätän nyt kuitenkin mainitsematta anonymiteettini turvaamiseksi. Nylon Beat, Kalevauva.fi, Scooter, Kake Randelin ja monet muut hittiparaatimme artistit pitivät huolen siitä, että minä ja seurueeni olimme varsinaisessa juhlatunnelmassa Ouluun rantautuessamme. Turnauksessa toiselle sijalle jääminen kirveli hiukan, mutta onneksi lauantain paardit pitivät huolen siitä, että retkemme sai onnellisen lopun. Parasta viikonlopussa oli ehdottomasti vyölaukkutanssi, jonka ansiosta vatsalihaksissa oli seuraavina päivinä sellainen polte, että pystyin tuudittautumaan uskomukseen kiihkeästä terveiden elämäntapojen noudattamisesta urheilun merkeissä alkoholin käyt….. ei kun siis fennistiikan sijaan.
– 5. Osma

Aamu. Liikaa vuohenjuustoa. Läjä. Kadonnut luennoitsija. Peltikattoja. Muistikatko. Aamuskumppa. Virkkuukoukku. Nokkahuilu. ”Äiti, miksi tuo tyttö näyttää tuolta?” Viinamandariini. Mandariiniviina. 0,5 pistettä. Kumihanska. Iso itku. Haikeus.

Näin tiivistettynä. Nyt ainakin tiedän, mikä minusta tuleeKIN isona.
– 5. Osma


Oulu pillaa aina kaiken. Nytkin sai pettyä: jäätävän kylmä tuuli muuten niin kauniina päivänä, puolikkaan pisteen veroinen karvas tappio ja sitsipaikalle unohtunut mandariiniviina. Toisaalta Oululla oli varaa pilatakin jotain. Sumalaiset ovat todistetusti fennistien kultaa - he tuovat toivoa valmistumisen jälkeiselle ajalle, sillä kolmepäiväistä rypeltämistä pystyivät jatkamaan nekin, jotka ovat reippaina menneet jo valmistumaan. Tämän vuosikymmenen nerokkain idea ottaa alumnit mukaan rientoihin! Parasta viikonlopussa olivat ehdottomasti ystävät, upeat fennistitoverit ja uudet tuttavuudet, onnistuneesti järjestetyt sitsit, miekkailu, peltikatot, puhelu vessassa ja Osmalle perinteinen huippu tekemisen meininki. Post-Osmaattinen masennus kesti taas taattuun tapaan lähes viikon. Onneksi kevään Osmaan ei ole kauaa.
– 7. Osma

Siinä vaiheessa sitsijatkoja, kun eräs Kannan fuksi sammui nojatuoliin vesikannu kädessään, tiesin, että on aika lähteä nukkumaan. Pidän tätä edelleen hatunnoston arvoisena suorituksena häneltä, varsinkin ottaen huomioon tilassa soineen ysäritrancen siedettäviä desibelirajoja paukuttavan volyymin. Minua ja Oulua siis yhdistää ainakin yksi asia: me molemmat pidämme jykevästä tasabiitistä.
– 9. Osma

Kolme vuotta sitten Oulun Osma antoi kaamean darran, viinapullon sekä pusun ihanalta tytöltä. Tällä kertaa ei tullut pusuja, muttei onneksi kohmeloakaan. Opin mitä hienoimman tanssiliikkeen vyölaukun, nautin vanhojen ja uusien fennistiystävysteni seurasta ja jorasin Ukkosmainetta sydämeni pohjasta. Huikea ja erinomaisesti järjestetty Osma, harmi että näitä on vain kahdesti vuodessa!

– 14. Osma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti