torstai 15. helmikuuta 2018

VUOSIJUHLAHUMUA

Huhtikuun 14. päivänä Täky ry:n jäsenet pääsevät onnittelemaan 45-vuotiasta ainejärjestöään astetta pröystäilevämmissä synttäripirskeissä. 

Vuosijuhlaviikon sitsejä vietetään keskiviikkona 11.4. Metrian aulassa. Itse illallisjuhla on samaisen viikon lauantaina ravintola Louhessa, jonka jälkeen juhlaseurue siirtyy jatkoille ravintola Kerubiin. Viikko huipentuu akateemiseen silliaamiaiseen sunnuntaiaamuna.

Hienot juhlat vaativat tarkkaa suunnittelua. Suunnittelun kanssa lähes yhtä tärkeäksi tekijäksi nousee se kuuluisa raha, massi, pätäkkä, fyrkka, hyffe tai kahiseva. Varallisuutta juhlia varten kerätäkseen Täkyn hallitus tekee laulain työtään Joensuun jäähallilla ja myy joka viikko kahvia ja makkaraa Jokipoikien faneille. Sponsoreiksi ovat ilmoittautuneet lukuisat eri tahot, joista mieleenpainuvimpana mainittakoon liikunta- ja tapahtumavastaavamme Juulia Eskmanin äiti. Sponsorit mahdollistavat esimerkiksi juhlapaikan koristelun, juhlijoiden viihdyttämisen sekä sen, että illalliskortin hinta on myös opiskelijabudjettiin sopiva.

Vuosijuhlia suunnitellessa ei sovi unohtaa logoa. Tämä nakki tipahti suoraan puheenjohtaja Inka Räsäsen lautaselle, joka kutsui avukseen varapuheenjohtaja Roosa-Maria Ilvosen. Räsänen ja Ilvonen ahersivat väsymättä ja lannistumatta, vaikka logon välivaiheet muistuttivatkin erinäisiä pyöreiden elementtien variaatioita aina joulupallosta pesäpalloon. Urhoollisesti nämä kaksi kuitenkin raatoivat ja lopulta saivatkin valmiiksi logon, joka tullaan näkemään myös vuosijuhlien virallisessa haalarimerkissä.

Juhlien luonteeseen kuuluvat muun muassa arvokas pukeutuminen, hyvä ruoka sekä upeat ohjelmanumerot. Täkyn vuosijuhlia vietetään viiden vuoden välein, joten suurin osa opiskelijoista pääsee osallistumaan tähän upeaan illanviettoon vain kerran opiskeluaikanaan. Siksi onkin ymmärrettävää, etteivät kaikki vuosijuhlaperinteet tai -säännöt siirry vuosikurssilta seuraavalle. Vastoin monien luuloja, vuosijuhlat eivät suinkaan ole vain ”vähän hienommat sitsit”.

Saako vuosijuhlissa siis puheenvuoron nousemalla seisomaan tuolille? Entä voiko omia juomia nauttia juhlaillallisen aikana? Täkyläisten salonkikelpoisuuden ylläpitämiseksi vuosijuhlaviikolla on luvassa etikettikoulutus, jossa selviävät vastaukset mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Vaikka kevät onkin vasta alussa ja vuosijuhlatkin pitkän ajan päässä, vuosijuhlatiimin raudat ovat jo ilmiliekeissä. Suunnitelmat etenevät kovaa vauhtia niin koriste- kuin ohjelmaryhmänkin riveissä. Yhdessä tekemällä tulee hyvät juhlat ja hyvistä juhlista vielä parempi mieli. Vuosijuhlavastaava haluaakin jo tässä vaiheessa kiittää kaikkia sponsoreita sekä delegointinsa uhreja ja muita innokkaita vuosijuhlien suunnitteluun osallistuneita. 

Toivottavasti tapaamme skumppalasit kädessä viimeistään Louhessa!

Teksti: Venla Suojala

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti