keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

SÄPINÄÄ TEHO-OSMASTOSSASäpinää Teho-Osmastossa

Osma, suomen kielen opiskelijoiden villein viikonloppu, järjestettiin tänä vuonna Joensuussa 24.–26.3.2017. Ensikertalaisena lähdin innolla ja kunnialla mukaan rientoihin, sillä viimeksi Osma järjestettiin Joensuussa vuonna 2014.
    
Tällä kertaa Osma sai teemansa Teho-osastosta. Niin kielenhuoltajat, koulutuskirurgit kuin substantiivitautien asiantuntijat kokoontuivat Agora-rakennukselle 24.3. aloittamaan Osma-viikonloppunsa. Tuttuun tapaan Osmaan osallistui Siula Helsingistä, Kanta Turusta, Kopula Tampereelta, Suma Oulusta ja Sane Jyväskylästä. Täky isännöi ja otti osmaajat vastaan avoimin mielin ja kaurakeksein.

Itä-Suomen yliopiston kirjallisuuden yliopistonlehtori Elina Arminen ja rajakarjalan sinä-passiivista väitöskirjaansa tekevä Milla Uusitupa aloittivat Osman mielenkiintoisilla luennoillaan, joita seurasi Osman ja yhdistyksen kokous. Perjantain huipennus oli kuitenkin illanvietto kahvila Laiturilla, jolloin fennistit saivat tutustua toisiinsa. Osma todellakin on ihmisen parasta aikaa.

    

Lauantai 25.3. käynnistyi Osma-turnauksella, jossa ainejärjestöt ottivat mittaa toisistaan. Kisa oli äärimmäisen tiukkaa, jopa veristä, mutta lopulta voittajaksi selviytyi Kanta. Ilta jatkui rajuakin rajuimmilla sitseillä, jonka jälkeen toiset jatkoivat voitolla yöhön, toiset eivät päässeet edes jatkoille ja eräät päätyivät villin yön päätteeksi muualle kuin majapaikkaansa. Lienee sanomattakin selvää, että Osma osoittautui jälleen kerran eeppiseksi kokemukseksi itse kullekin.

Täkyn korviin kantautui pelkästään kiitosta ja kehuja Osma-viikonlopusta. Tämä muisto lämmittää mieltä aina seuraaviin osmailuihin asti. Kliseenkin uhalla on todettava, että kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa: siispä lopuksi fiiliksiä Täkyn, Kopulan, Kannan, Siulan, Suman ja Saneen Osma-viikonlopusta.


Karoliina Kapanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti