maanantai 20. helmikuuta 2017

Kilpailuteksti: Vapauden kaipuuta

Vapauden kaipuuta

Ei se ole vaikeaa, ei ainakaan sillä tavalla, mitä sinä olet sen kuvitellut olevan. Sen kuin menet ja hyppäät. Minä tiedän, mitä sinä mietit. Sinä mietit liikaa, aivan liikaa. Sinä mietit etukäteen. Minun mottoni on, että tulisi miettiä vasta jälkikäteen vasta, kun vahinko on jo tapahtunut, vain siten voit nauttia elämäsi joka hetkestä, ihan joka sekunnistakin. Silloin sinun ei tarvitse katua mitään tekemätöntä. Kadut vain tehtyjä erehdyksiä. Se on puhtaampaa katumusta, sitä ei väritä katkeruus.
                      Katson sinua silmiin. Käännän katseeni, lähden liikkeelle, keskityn ja ponnistan. Hetken leijun tyhjyydessä. Tätä minä rakastan. Painottomuuden tunnetta, sitä hetkeä, kun luulen voivani lentää, olevani vapaa. Ja joka kerta olen yhtä toiveikas.
                      Aivan liian pian tömähdän kuitenkin hankeen melkein täydellisessä tasapainossa ja väistän nopealla liikkeellä edessä olevan kuusen ja ponnistan uudelleen. Tällä kertaa ilmalento kestää vain hetken ja joudun väistelemään nopeassa tahdissa kiviä laskiessani alas kivikkoista rinnettä. Tunnen adrenaliinin kehossani ja nautin täysin siemauksin.
                      Alhaalla jarrutan ja käännyn katsomaan jyrkänteen yläreunaa. Sinua ei näy. Suljen silmäni ja avaan ne uudelleen. Ei vieläkään mitään. Sinä et tule, minä tiedän sen.
                      Sinä pelkäät.


Katumus on pahin kaikista
kaipauksen ohella.
Kaipaus on puhdasta
Katumus ei.
Katumus
tuo saastunut
värittynyt aie,
jota koskaan ei voi täysin puhdistaa,
Ja yleensä on liian myöhäistä edes yrittää.


                                                                                                                       Veera Savelius

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti