maanantai 20. helmikuuta 2017

Lukugallup

Gallup: Mitä kirjoja Täkyn fuksit lukivat lomalla tai viime aikoina?

Heidi Kuosmanen luki länsimaisten klassikoiden lisäksi jopa yhdeksän kirjaa omaksi ilokseen joululoman aikana. Kaikki eivät napanneet, mutta erityisesti nämä kaksi romaania tekivät häneen vaikutuksen:
Patrick Süskind - Parfyymi. ”Mielenkiintoinen näkökulma siitä, miltä 1700-luvun Ranskassa on tuoksunut.”
Laini Taylor - Karou, Savun tytär. Tarina siitä, kun enkeli ja paholainen rakastuvat. ”Nuorten fantasiaromaani, jossa on omaperäinen ja rikas fantasiamaailma.”
***
Venla Suojala kertoo silmät säkenöiden viimeksi lukemastaan kirjasta:
Ben Rawlence - City of Thorns: Nine Lives in the World's Largest Refugee Camp. ”Englanninkielinen romaani kertoo Keniassa sijaitsevasta maailman suurimmasta pakolaisleiristä. Se oli silmiä avaava ja tietoisuutta lisäävä teos, jonka tapahtumat kerrotaan leiriläisten näkökulmasta.”
***
Janni Norhio ja Roosa Luoma lukivat joululomalla Harry Potter -saagaa jatkavan Kirottu lapsi -näytelmän. J. K. Rowlingin, Jack Thornen, ja John Tiffanyn kirjoittama teos yllätti heidät positiivisella tavalla, ja molemmat tahtoisivat näytelmälle jatkoa. Tämän lisäksi Janni ja Roosa suosittelevat tietokirjallisuutta:
Timo Hellenberg ja Nina Leinonen - Silminnäkijät: Taistelu Ukrainasta. ”Se avasi silmiä Ukrainan todellisesta tilanteesta. Ajatella, että ollaan niin lähellä sotaa”, Janni sanoo ja ohimennen mainitsee, että yksi kirjoittajista on hänen kummitätinsä.
Cheekin JHT - Musta lammas -omaelämäkerta. ”Sain kirjan joululahjaksi ja olen sen myötä vielä kovempi Cheek-fani”, Roosa kertoo naureskellen.
***
Antti Innanen kertoo viime kesänä innostuneensa Tove Janssonin muumeista Tampereen Muumimuseossa. Näin ollen hän suosittelee aitoja alkuperäisiä Janssonin Muumit-kirjoja:
Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia. ”Luin lomalla ja se oli todella kiva. Tykkään kuitenkin enemmän Janssonin pidemmistä kertomuksista. Esimerkiksi juuri nyt luettavana on Muumipappa ja meri. Nämä tarinat sopivat hyvin aikuisille, paljon syvällisyyttä ja filosofisia pohdintoja.”
***
Jenny Tähtinen luki lomalla lastenkirjallisuutta.
Kate DiCamillo - Desperon taru: kertomus hiirestä, prinsessasta, keitosta ja lankarullasta. ”Meidän tulisi aikuisinakin lukea lastenkirjallisuutta, koska niistä löytää yleensä yllättävän syvällisiä asioita. Pidän siitä, kuinka lastenkirjoissa ihmetellään maailmaa ja kuinka kaikki tuntuu mahdolliselta. Lastenkirjoja lukiessa tulee aina toiveikas olo elämästä.”
***
Jos joku on tänne asti jaksanut lukea, voisin minäkin suositella paria kirjaa. Pitkän joululoman aikana luin ainoastaan yhden romaanin: Sofi Oksasen Puhdistuksen. Pidän siitä, kuinka Oksanen tuo historian toistuvuuden esiin ja sen, miten ahtaalle joutuneet ihmiset toimivat ahtaassa maailmassa. Parhaillaan luen Carlos Ruiz Zafónin Tuulen varjoa, jota voin keskeneräisenäkin suositella jokaiselle kirjojen ystävälle.


Karoliina Kapanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti