torstai 22. joulukuuta 2016

MINNAN SALONKI

Onko elämässäsi kurjuutta, murheita, ongelmia tai askarruttaako mieltäsi jokin? Minä olen täällä sinua varten. Lähetä kysymyksesi pikimmiten osoitteeseen itakyna(a)taky.fi niin minä tyydytän tiedonjanosi.


Armas Minna, 
olen oikea herkkusuu. Miten saa parhaiten jouluna piparia? 
Terveisin Tonttu ukko

Parahin Tonttu ukko. 
Jouluhan on tunnetusti antamisen ja saamisen aikaa, joten kysymyksesi on varmasti monelle ajankohtainen. Kaiva kaulimesi esiin, sillä täältä pesee asiantuntijan vinkkejä. Esivalmistelut ovat tärkeitä. Kannattaa aloittaa hitaasti tunnustellen millaisen taikinan olet saanut kätesi ulottuville. Pyörittele taikinaa rauhallisesti, kunnes se on lämminnyt kaulimiskuntoon. Turha hötkyily voi johtaa kehnoon lopputulokseen ja pilata joulumielen. Kun esivalmistelut tekee huolella, taipuu taikina mihin tahansa muottiin. Jotta piparihommat onnistuvat kunnolla, täytyy uunissa olla riittävän kuumaa – sen lämmittäminen pitää siis aloittaa myös hyvissä ajoin. Loppusilauksen piparille annat valkoisella kuorrutuksella. 
Antoisia hetkiä. Nauti! 
Toivottaa Minna


Heips Minna! 
Olen hieman vanhemman sukupolven edustaja, niin sanottu seniorikansalainen (kyllä, luen silti yhä Itäkynää, olen löytänyt sinusta oikean sielunkumppanin). Joulu se tulla jollottaa ja ajattelin, että voisin kääntyä puoleesi ja kysäistä pientä vinkkiä lahjojen ostoon. Olen ollut vaimoni kanssa jo pitkään naimisissa enkä tänä vuonna keksi enää mitään sellaista lahjaa, jota en olisi hänelle vielä antanut. Auta siis miestä mäessä, 
pyytää Raimo

Hei Raimo! 
Ongelmasi on varmasti monille tuttu, sillä yhteisten vuosien aikana vaimosi on todennäköisesti saanut jo kaiken tarpeellisen ja myös tarpeettoman. On kuitenkin yksi asia, johon et ehkä ole huomannut panostaa. Oletko koskaan katsonut peiliin ja tarkastellut kaljamahaasi miettien, mitä mieltä vaimosi siitä on? Oletko koskaan ajatellut kuinka pahalta kerta toisensa jälkeen olohuoneen lattialle jätetyt hikiset sukat vaimosi silmissä näyttävät? Tajuatko, kuinka ällöttävää se on, kun Urheiluruutua katsoessasi revit varpaankynsistäsi palasia lattialle – tai karseimmassa tapauksessa suuhusi? Oletko harkinnut olevasi edes yhden kerran se, joka tyhjentää tiskikoneen? Joskus olisi myös ihan kiva saada syntymäpäivälahjaksi vaikka pelargonioita iänikuisten ruusujen sijaan… 

Nyt, Raimo, on, aika, tehdä, muutos. Tee vaimollesi palvelus ja anna hänelle tänä vuonna lahjaksi kokonaan muuttunut mies. Muuta itsessäsi kaikki, mikä vaimoasi on näitten vuosien aikana vähänkään kyrpinyt. Jos haluat pelata varman päälle, muuta myös sellaiset piirteesi, joista vaimo ei ole vielä ehtinyt huomauttaa. Muista hioa yksityiskohtia, sillä ei villasukkiakaan kenellekään keskeneräisinä lahjoiteta. Voin taata, että tämä lahja on vaimollesi mieluisin koskaan. Iloista joulua Raimo! 
T. Minna


Moro Minna! :) 
Vietän joulun yksin, sillä minulla ei ole yhtään ystävää ja perheeni makaa haudassa. :(( Haluaisin viettää oikein tunnelmallisen ja lämpimän joulun, mutta en tiedä miten se onnistuisi… :/ Että mitteepä sitä tekis? 
T. Lonely rider eli yksinäinen paska ;’( </3

Hei Lonely rider, 
ei hätä ole tämän näköinen. Yksinäiseltä se tuntuu vasta siinä vaiheessa, kun miehesi ryyppää ja rellestää kapakassa ja saat viettää jouluaaton kaksin ompelukoneesi kanssa. Olet kääntynyt oikean ihmisen puoleen, sillä olen varsinainen mestari peittämään yksinäisyyden tunteita. 

Jos sinulla on lemmikki, laita sille päälle tonttuasustus. Näin voit viihdyttää itseäsi katselemalla sen söpöä naamaa ja ottamalla sen kanssa kaveriselfieitä sosiaaliseen mediaan. Jos lemmikkiä ei ole, voi sosiaaliseen jouluun osallistua tonttuilemalla vieraiden ihmisten ikkunoiden alla leikkien pukin pikku apuria vaikka kiikarin kanssa. Ruoka on siitä hyvä ystävä, että se ei hylkää koskaan. Jos paistaa itselleen tarpeeksi ison joulukinkun, saa siitä parhaassa tapauksessa halikaverin itselleen. Vasta uunista tullut kinkku hohkaa lämpöäkin oikean ihmisen tavoin. Pitkällä tähtäimellä kannattaa kuitenkin hankkia pari mukulaa, joitten kanssa vaihtaa lahjoja ja pyöriä piirissä kuusen ympärillä. 

Toivottavasti vietät näillä vinkeillä elämäsi joulun! 
Minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti