torstai 22. joulukuuta 2016

TÄKYN PIKKUJOULUT

Rakkaat täkyt kokoontuivat taas viettämään jokavuotisia pikkujouluja Suvaksen matalan katon alle. Perinteen mukaan tänäkin vuonna tämän vuoden fuksit järjestivät pikkujoulut. Tämän vuoden pikkujouluihin sisältyi oma pukukoodi, joka oli hyvin yksinkertainen mutta jouluinen: ihmisiä pyydettiin pukeutumaan vihreään. Pukukoodiin kuului totta kai pieni yllätys, joka paljastui vasta itse pikkujouluissa.

Pikkujoulujen henki oli heti alusta alkaen hyvin lämmin, olihan ovella vastaanottosaattue, joka iloisesti toivotti kaikki tervetulleiksi. Itse juhlapaikka oli jouluisesti koristeltu ja kaikki saattoivat huomata jouluisen puuron porinan keittiöstä, missä ahkerat fuksimme keittivät joulupuuroa kuin iloiset tontut konsanaan. Tarjoiluun kuului toki pipareita ja joulutorttuja, jotka olivat iloksemme itsetehtyjä.

Joulumieltä tosin alensi hieman se, ettei paikalla ollut joulukuusta, mutta tähän huipentuikin pikkujoulujen pukukoodi, sillä kaikki osallistujat olivat ilmeisesti joulukuusia! Joulukuusiteema oli ainakin minulle suuri positiivinen yllätys! Pääsimme myös koristelemaan itseämme teeman mukaisesti paikalle varatuilla kuusenkoristeilla. Sitten pääsimmekin nauttimaan lämpimästä glögistä ennen itse ohjelman alkua.

Pikkujouluihin sisältynyt ohjelma oli hyvin monipuolista ja myös virkistävää. Ensimmäisenä pääsimme kisaamaan pöytäryhmissä rytmikkäällä ”käsienpöytäänläpsytyspelillä". Peli testasi ihmisten huomiokykyä ja motoriikkaa, sillä kädet sijoitettiin limittäin pöytää vasten ja ne olivat vaihtaneet puolta toisistaan. Peli sujui rattoisasti ja huipentui kuuden ihmisen finaaliin, jonka voittajaksi päätyi ainakin itse jutun kirjoittaja – kaikkien rakastama Miska. Pelin voittajat saivat itselleen hienot tähtikoristeet, joilla he saivat koristaa itseään.

Ohjelma jatkui pienen hengähdystauon jälkeen. Tällä kertaa vuorossa oli hyvin virkistävä ja aktivoiva opiskelijan ryyppyilta -tyyppinen peli. Peli perustui siihen, että kaikki nousivat seisomaan ja kävelivät paikallaan ja kävellessä vastaan saattoi tulla vaikka sun mitä mihin opiskelija saattoi ryyppyillan aikana törmätä. Pääsimme juomaan kuvitteellisista laseista, hyppimään oksennusten yli sekä tanssimaan Robinin Boomkahin tahtiin! Mitä muuta opiskelija voisikaan toivoa ryyppyillaltaan!?

Tässä vaiheessa iltaa pääsimmekin nauttimaan tämän kuusijoukkion valmistamasta riisipuurosta, joka oli laadultaan parasta A-luokkaa ja söisin mielelläni uudestaankin tätä valkoista joulun nektaria! Tämän jälkeen meidät jaettiin neljään ryhmään ja pääsimme laulamaan! Laulamisessa oli tosin pieni jippo, lauluihin piti nimittäin sisältyä jokin tietty sana. Saimme kuulla pelin aikana ikivihreimmistä joululauluista aina uunituoreisiin tanssikappaleisiin. Peli oli hyvin intensiivinen ja voittajajoukkuekin selvisi pitkän – jopa turhauttavan pitkän – kamppailun jälkeen. Voittajajoukkueen jäsenet saivat itselleen jo aiemmin mainitsemani tähtikoristeet.

Tapahtuma huipentui vuoden 2016 Täkyn joulukuusen kruunaamiseen. Kamppailu tästä tittelistä ei ollut sinänsä mitenkään tiukka, koska kaikkihan tiesivät jo alusta lähtien, että viime vuotiselle Täkyn joulukuuselle ei voinut löytyä oikeaa haastajaa. Toki kolme vuoden kuusi ehdokasta pitivät puheen siitä miksi heidät pitäisi valita vuoden kuuseksi, mutta tälle veteraanijoulukuuselle ei löytynyt minkäänlaista vakavaa haastajaa. Voitto oli hyvin yksipuolinen ja muut kuuset saivat kokea suuren nöyryytyksen jo sen pohjalta, että he luulivat pystyvänsä edes haastamaan tämän kuusiveteraanin.

Täkyn joulukuusi (2015-) kiittää mahtavista pikkujouluista!


Teksti: Miska Tanskanen
Kuvat: Sohvi Pesonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti