torstai 22. joulukuuta 2016

HIENOJA KULTTUURIKOKEMUKSIA JOENSUUN YLIOPPILASTEATTERIN TARJOAMANA

Muutama kuukausi sitten tulin hyväksytyksi Joensuun ylioppilasteatterin jäseneksi. Vasta Joensuuhun muuttaneena en ollut aikaisemmin käynyt katsomassa ylioppilasteatterin esityksiä. Tämän velvollisuuden kävin täyttämässä viimein 25.11 ja 1.12.

Ensimmäisenä kävin katsomassa August Strindbergin Uninäytelmän, jonka ohjaajana toimi Anna Ryynänen ja tuottajana Ville Rautiainen. Näytelmä teki minuun syvän vaikutuksen. Tarina perustuu siihen, miten Agnes, Indra-jumalan tytär, saapuu tavallisten ihmisten joukkoon ja pääsee seuraamaan heidän elämäänsä kaikkine kurjuuksineen ja pienine iloineen. Eri rooleissa olleiden henkilöiden (Sini Mustonen, Minja Yletyinen, Timo Villanen, Emilia Toropainen, Heidi Löppönen, Veera Mikkonen, Unto Koskinen, Veera Ylöstalo, Tomi Lampén ja Iida Niemi) suorituksia oli mukava seurata. Näyttelijät tuntuivat sisäistäneen hahmonsa hyvin ja se näkyi lavalla. Lisäksi minua miellytti panostus pieniin yksityiskohtiin. Ihmiskunnan kurjuus ja sen syyt ovat hyvin pohdituttavia asioita. Olin todella tyytyväinen siihen, että menin katsomaan tämän näytelmän, sillä se ei todellakaan jättänyt kylmäksi.

1.12. menin katsomaan lioppilasteatterin Improstaattien dragimproja. Dragimprot oli kisaluontoinen tapahtuma, jossa Improstaattien alter egot pääsivät kisailemaan dragkuninkaan/-kuningattaren tittelistä. Kisaajat Muikku-ukko, Jore, Late, Nea-Villiina, Claudia ja Laura Mäkitupa (Hanne Hynynen, Minna Kietäväinen, Mari Korpi, Christian Tuomi, Tuomo Salonen, Teemu Närhi) saivat improvisaatioesityksen puitteissa vastailla yleisön kysymyksiin ja suorittaa yleisön avulla rakennettuja tehtäviä sekä näytellä kohtauksia Pukki of Finlandin (Eveliina Rikkinen) juontaessa. Tehtävät olivat hauskoja ja Improstaattien heittäytyminen hatunnoston arvoista. Eri kisojen kautta finaaliin pääsivät Laura Mäkitupa, Claudia ja Jore. Tiukan finaalisuorituksen ja äänestyksen jälkeen Jore, luumurahkaa rakastava kuntosalien kauhu, kruunattiin dragkuninkaaksi.

Ylioppilasteatterin esitykset olivat elämyksiä ja odotan innolla, että pääsen näkemään yhä uusia produktioita ja nauttimaan Improstaattien tarjoamasta naurusta.


Teksti: Siiri Rantanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti