keskiviikko 2. marraskuuta 2016

HUMPPAGALLUP

Syksyn ensimmäisessä humppagallupissa pureudutaan suoraan opiskelijaelämän ytimeen. Kysymykset koskevat jokaiselle opiskelijalle ajankohtaisia asioita – puurtamista, juhlimista ja yhteiskunnallista vaikuttamista.




Ensimmäiseksi kysyimme selviytymiskeinoja myöhäisiin iltapäiviin, kun taivas pimenee ja kaikkialla on märkää ja kurjaa. Enemmistö vastaajista oli sitä mieltä, ettei ole olemassa keinoa selviytyä luennoista, vaan he jäävät mieluummin kotisohvalle. Lähes yhtä monta vastaajaa oli kuitenkin sitä mieltä, että tähän aikaan vuodesta riittää vielä motivaatiota, jota kannattaa hyödyntää. Kaksi vastaajista tukeutui piilopullon voimaan, sillä mikäpä siivittäisi kelloa eteenpäin nopeammin kuin hienoinen humala. Toiset kaksi olivat sitä mieltä, että äidin täyttämä eväspussi on se pelastava enkeli.






Toisessa kysymyksessä halusimme selvittää, mikä syksyssä oikein on niin kurjaa. Yli kahdestakymmenestä vastaajasta suurin osa oli sitä mieltä, että syksyssä ei ole mitään masentavaa, kunhan sen vain viettää kotona köllötellen. Toiseksi inhottavin asia vastaajien mielestä syksyssä on motivaatio. He selvästi karsastavat reipasta mieltä ja kiinnostusta opiskeluihin, ja heräävät luennoilla kysymään itseltään, mikseivät ole silläkin hetkellä baarissa tai muissa menoissa. Paria vastaajaa syksyssä häiritsi piilopullo, liekkö ollut siellä liian potkivaa viinaa kun ei ole miellyttänyt.



Kolmanneksi selvitimme, mikä opiskelijareiveissä on kaikkein parasta. Suurin osa vastaajista turvautui piilopulloon eikä ihme – yökerhojen hinnat eivät aina opiskelijan lompakkoa miellyttävästi hivele. Ehkäpä tästä syystä tai yleisesti suomalaisten inhoamista sosiaalisista tilanteista, toiseksi eniten ääniä keräsi kotiin jääminen. Muutamaa vastaajaa liikutti bileiden suuntaan motivaatio. Äidin eväät eivät innostaneet bileissä ketään. Kyllähän sen jokainen tietää, että aamu neljän jälkeen parasta elämässä ovat kioskin kuivat makkaraperunat.



Neljäs kysymys koski mystistä täydellisen vitosen tenttivastausta. Suurin osa kyselyyn osallistuneista oli sitä mieltä, että motivaatiolla tuo arvosanojen kunkku on mahdollista tavoittaa. Kuusi vastaajaa luotti piilopulloon ja sen sisältämän taikajuoman tuomaan ajatustenvirtaan, joka varmasti antaa aivan uusia näkökulmia. Äidin tekemät makkaraleivät siivittävät voittoon yhden vastaajan kahdestakymmenestä yhdestä. Eräs viisas on myös sitä mieltä, ettei vitosta ole mahdollista saada, joten on sama pysytellä kotona.



Viimeisenä Itäkynän toimitus halusi tietää, mitä opiskelijoilla on annettavanaan hallitukselle. Tällä kertaa lahja kannettaisiin Juha Sipilälle, jotta saataisiin suoraan osoitettua mieltä ja setvittyä asiat selviksi. Kaksi vastaajaa kiikuttaisi pääministerille piilopullon – tarkoitus on varmaan saada hänet heltymään humalassa ja peruuttamaan leikkaukset tai sitten viesti on yksinkertainen chill out, bro. Viisi vastaajaa veisi Sipilälle äidin eväät, joiden suloinen makuelämys saisi poliitikon pauloihinsa. Tai sitten eväät ovat kiitoslahja ahkerasta puurtamisesta, sillä onhan meillä kaikilla joskus rankkaa. Kolmas vaihtoehto voi olla se, että äiti on aivan surkea kokki ja eväillä tahdotaan kostaa opiskelijoiden kohtelu kuluneen vuoden aikana. Kuusi opiskelijaa olisi valmis lahjoittamaan Sipilälle motivaationsa, jolla kahlata yli suuresta työmäärästä. Suurin osa vastaajista on kuitenkin sitä mieltä, että ihmiskontaktit ovat perseestä eikä kenellekään kannata mitään lahjoja viedä. He jäisivät kotiin.


Teksti: Anne Tuovinen
Kuvat: Noora Koponen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti