keskiviikko 2. marraskuuta 2016

FUKSIAISET À LA SATU LEHTIÖ & THE BITCHES

Jokainen ensimmäisen vuoden yliopisto-opiskelija on paskahalvauksen partaalla kuullessaan sanan ”fuksiaiset”. Tapahtuma täynnä nöyryytystä, kiusaamista ja suoranaista kiduttamista. Kotiin lähdetään itkun ja laskuhumalan sumentamin silmin, ja seuraavana päivänä hiippaillaan yliopistolle pää syvällä hupun uumenissa.

Tosi-TV-tähtöset matkalla Fuksiaisiin.
Kaltaiseni katastrofiajattelija voisi kuvitella näin. Todellisuudessa fuksiaiset ovat jotain aivan muuta ja huippukivaa! Tänä vuonna Täky ry:n fuksiaisten teemana oli Tosi-TV. Varsin herkullinen aihe innoitti pukeutumaan monella tapaa: 14. syyskuuta Bar Playn edessä nähtiin niin Hottiksista, Ruotsin miljonääriäideistä, Amazing Racesta kuin Maajussille morsiamesta inspiroituneita fukseja.

Julia L (Strömsö), Satu Lehtiö eli Karoliina (Hottikset), Hanne (Suurin pudottaja) sekä Mimmi Meikäläinen eli Sohvi (Maajussille morsian).

Ei menny niinku Strömsössä

Ennen rastikierrosta fuksikatras jaettiin ryhmiin. Minä, Satu Lehtiö Hottiksista, sain seurakseni aivan mahtavan tiimin, johon kuului Julia Lehtinen Strömsöstä, Hanne Hynynen Suurimmasta pudottajasta sekä Sohvi Pesonen, aka Mimmi Meikäläinen, Maajussille morsiamesta. Koska täkyt ovat tunnetusti kekseliäitä, oli rasteilla monenlaista tehtävää tunnettujen hahmojen imitoinnista rap-biisin sanoittamiseen. Todellinen rap-musiikin fani olisi leikannut korvansa irti siinä vaiheessa, kun tiimimme Satu Lehtiö & The Bitches alkoi riimitellä:

Arman Alizad alko mua hiplelöidä / Siihen mä suostuin, koska teen mitä vaan / et pääsisin sen kanssa snorklaamaan.”

Drinkin suunnittelu on vakava asia.
Illan ohjelmaan kuului myös oman drinkin suunnittelu. Tiimimme väsäsi suoranaisen taideteoksen, jonka nimeksi tuli osuvasti ”The Ultimate Bitch” Satu Lehtiön mukaan. Vapaudenpuistossa iki-ihanat tutorit järjestivät tietovisailun, jonka aiheena oli tutorit itse. Varsinaisen tietämyksen sijaan intuitio ja ensivaikutelma olivat valttikortteja. Vaikka kuinka saattoi olettaa, Roosu ei ollutkaan se, joka oli lyönyt lakiopiskelijaa eikä Veera se, josta tulee parkour-mestari humalassa… No hard feelings, okay?


Kokemisen arvoinen juttu”

Rastikierroksen voittajaksi selviytyivät upeat Ruotsin miljonääriäidit (Jenny Myllymaa, Venla Suojala, Marjatta Luostarinen ja Julia Jalonen). Hopea ei ollut häpeä meidän Satu Lehtiö & The Bitches -tiimille ja Murica-tiimiläiset (Siiri Rantanen, Laura Luukkainen, Roosa Luoma ja Veikka Valtiala) selvisivät urheasti kolmanneksi.

Satu Lehtiö ja Ville Haapasalo läheisissä tunnelmissa. 
On myös aiheellista huomauttaa, kuinka Satu Lehtiö kirjasi nimensä tähtiin voittaen parhaimman pukeutujan palkinnon yhdessä Ville Haapasalon (Iida Kyllönen) kanssa. Heidät nähtiinkin läheisissä tunnelmissa Suvaksen sohvalla – alkoholilla oli siinä vaiheessa osuutta asiaan. Loppuilta tanssitiin Hehkuilla ja kaikki jatkoivat elämäänsä onnellisina. Satu Lehtiö tosin katkaisi pinkin puuhkansa ja nyt toinen osa siitä seilaa teillä tietämättömillä. Fuksiaisten onnistumisen puolesta puhuvat myös muut tiimiläiset:

Sohvi: ”Yllätti se, miten vähän ne rastit nöyryytti. Yleisesti ne tehtävät rasteilla oli hauskoja ja tosi mukavia. Traumoja ei jäänyt ollenkaan ja ehdottomasti voisi ottaa vielä uusiksi – ja kaikkien rap-esitykset Suvaksella oli kanssa erittäin buenoja!”
Julia: ”Rastit oli nopeita ja kivan monipuolisia, etenkin oman drinkin tuunaus oli mainio!”
Hanne: ”Ehdottomasti kokemisen arvoinen juttu!”

Loppuilta Suvaksella muiden Täkyjen kanssa.


Teksti: Karoliina Kapanen
Kuvat: Sohvi Pesonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti