maanantai 9. toukokuuta 2016

PÄÄKIRJOITUS

Kun luo katseen humanistiin, huomaa, että kevät on jo pitkällä, ja että yliopistovuosi on purrut. Ainakin oma naamani paljastaa, että koulutehtäviä on riittänyt. Olen paperipinojen alta huutanut apua, mutta kukaan ei ole vastannut epätoivoiseen ulvontaani. Niinpä silmänaluseni peittoavat näin kesän korvilla mustuudessaan jopa sieluni, ja ne vähäiset ostokset, joihin opintotuki riittää, voin kantaa itkemisestä, unenpuutteesta ja tietokoneen ruudun tihrustamisesta jäätäviksi turvonneissa silmäpusseissa. Viimeisien kuukausien aikana ostoslistalta on löytynyt lähinnä suklaata, jäätelöä ja sipsiä, sillä pimeän talven keskellä on ollut pakko hankkia elämälle edes jokin tarkoitus. Hartiat ovat kirjoitusurakoitten keskellä jäykistyneet niin, että jopa Klonkku ja Quasimodo näyttävät rinnallani hyväryhtisiltä.

Kaiken synkkyyden jälkeen on taivaalla kuitenkin näkynyt lähiaikoina kummallinen ja sokaiseva valoilmiö, joka on saanut hautaamaan talvipalttoot ja villatöppöset kaappiin. Vatsanpohjassa lehahtelee tuon tuosta perhosia ja suupielet kaartuvat väkisin irvokkaaseen virneeseen. Tekee mieli soittaa takavuosien kesähittejä, rääkyä sanat ulkomuistista ja tanssia helmat hulmuten pellolla aamunkoittoon. Harkitsen vakavasti myös puistossa istumista siinä määrin, että perseeni kuva painuu nurmikkoon ikuisiksi ajoiksi. Enää muutama oppimispäiväkirja, essee ja tentti, ja sitten ainakin tämä täky irtoaa kaikista henkseleistään!

Tässä loppukevään Itäkynässäkin valoisamman vuodenajan vaikutteet näkyvät: vietimme juuri opiskelijain riemujuhlaa vappua, josta tarjoilemme numerossa useammankin jutun. Täkyn runoniekat ovat aktivoituneet ja näin ollen mieltään voi ravita myös kaunokirjallisilla tuotoksilla, joita olemme saaneet lehteen julkaistavaksi. Tottahan toki raportoimme myös taannoisen opettajien Talentin tuloksista sekä lukuisista tapahtumista, joista olemme kevään aikana saaneet nauttia. Kuten tarkimmat lukijat varmasti huomaavatkin, voi ikiviisaalle Minnallemme lähettää jatkossa sähköpostia. Raapustelkaahan kaikki siis mieltänne askarruttavat pulmat hänen ratkottavakseen.

Iloisia lukuhetkiä ja ratkiriemukasta (toivottavasti lämmintäkin) kesää!
Noora

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti