maanantai 9. toukokuuta 2016

MUNIA MÄ METSÄSTÄN

12.3.2016. Lapsuuden bestis kyselee, voisiko hän tulla pääsiäisviikolla käymään. Gradua täynnä oleva kalenterini toteaa, että jo vain se käy, kun eihän mulla ole yhtään mitään. Eteen iskee kuitenkin ongelma: kuinka näyttää Joensuun paras puoli ystävälle, joka ei ole käynyt susirajalla vuosikausiin? Ajattelen, että opiskelijapippaloita ei ole voittanutta. Yliopiston ainejärjestöt eivät kuitenkaan järjestä mitään kyseisenä aikana, mutta AMK:n puolelta löytyy Munanmetsästys. Facen tapahtumakuvauksessa todetaan, että ”jahtiin on tervetullut kuka tahansa itsensä tarpeeksi munanhimoiseksi kokeva korkeakouluopiskelija”, joten päätän yliopistolaisena uskaltaa vieraalle AMKin maalle. Haalin joukkueen kasaan ja olen onnellinen.

16.3. Käyn ostamassa joukkuelipun. Myyjät ovat iloisia siitä, että tapahtumaan tulee myös yliopistojoukkueita. He kysyvät yllättäen ja pyytämättä joukkueen nimeä, ja minä ahdistun. Vihaan suurien päätösten tekemistä yksin, mutta onnistun keksimään edes yhen pääsiäiseen liittyvän sanan, jota kukaan muu ei ole varannut. Kaikki nostamani rahat katoavat, kun 25 euron joukkuelippu, kolme neljän euron jatkolippua ja kaksi kolmen euron St. Patrickin bileiden jatkolippua on ostettu.

22.3. Ystäväni tulee bussilla Joensuuhun. Menemme kauppaan ja ostamme muun muassa munia ja tusseja. Tarkoituksenamme on värjätä munia lahjuksiksi rastinpitäjille. Koen katkeran pettymyksen, kun 20 tussin tussipaketissa on vain 18 tussia. Mietin, valittaisinko kauppaan vai tussitehtaalle, mutten jaksa valittaa kellekään muulle kuin kaikille tutuille, jotka jaksavat kuunnella. Opettelen tekemään kananmuniin reiät ja puhaltamaan ne tyhjiksi. Syömme iltapalaksi neljän munan munakkaan, jossa on tonnikalaa, tomaattia, pinaattia ja fetajuustoa. Käymme Alkossa ja Cittarissa ostamassa tipuja, pupunkorvia ja höyheniä. Teen turkinpippuriviinaa tietäen, että se on hyvää, mutta petollista. Ajattelen, että se on hyvä lahjus, enkä siten tule juomaan kaikkea yksin. Askartelemme valkeasta villalangasta pupun hännäntupsuja.23.3. klo 9.45. Aamiaiseksi banaanimunakasta. Maalaamme lisää munia.

klo 13.20. Lounaaksi kinkkumunakasta. Maalaamme lisää munia.
klo 15.30. Saavumme ystäväni luo etkoilupaikkaan. En kämpälläni vielä kehdannut pukea tipuasua päälleni, mutta nyt kuitenkin tungen hattuni täyteen pikkutipuja ja sulkia ja puen päälleni neljä kerrosta paitoja ja villamekon. Sidon haalarit mekon alla kiinni, ja olen oikein pullea keltainen tipu. Ystäväni kiinnittävät minulle pyrstöhöyheniä. Muille kiinnitetään hännäntupsuja.

klo 16.25. Saavumme ilmoittautumispaikalle, mutta se ei ole vielä auki. Otamme kuvia Kosiosuden kanssa, koska kyllähän turisti kuuluu pakottaa moiseen.

klo 16.30. Ilmoittautuminen aukeaa. Saamme joukkueen nimen sanomalla passin, joka käskee käydä kahdeksalla vapaavalintaisella rastilla. Kaupunkisuunnistuksen toimiin tottuneena kauhistelen sitä, ettei edes aloitusrastia määrätä, sillä oletan, ettei tuollaisesta valinnanvapaudesta voi seurata kuin kaaos. Loppujen lopuksi vapaa systeemi toimi paremmin kuin kaupunkisuunnistuksen tiukka kuri: emme joutuneet jonottamaan juuri lainkaan (paria rastilla ehkä yhden joukkueen verran) ja pystyimme skippaamaan kaikki meille sopimattomat rastit (”Tuolla on futista! Ei mennä sinne!”).

klo 16.40-20.15 Kierrämme rasteja. Ensimmäinen rasti on muistipeli. Kiitämme onneamme, että ilta on vielä nuori. Ainakin allekirjoittaneen osalta koko loppuilta nimittäin tuntuu muistipeliltä, jossa en aivan täydellisesti pärjää. Availemme jokainen vuorollaan yllätysmunien muovisia koteloita yksi kerrallaan, ja kuvaparin löytyessä löytäjä lähtee juoksemaan tolpan ympäri ja seuraava saa aloittaa availun. Seuraavilla rasteilla kaadetaan pulloja sukkahousuissa olevan pallon avulla, näytellään (tämä teki pääosin täkyistä koostuvasta joukkueestamme hyvin iloisen. Teimme über coolin näytelmän, jossa oli kertoja ja takauma ja kaikkea muuta hienoa), suunnitellaan joukkuehuutoa, pelataan koripalloa, vaihdetaan mahdollisimman paljon vaatteita joukkuetovereiden kesken, pyritään kesäkuntoon tekemällä kyykkyjä muna suussa ja tehdään Tinder-profiiliin kuva ja motto (kai tekin lämpenisitte, jos edessänne olisi hirttäytyvä tipu ja mottona jotakuinkin ”tykkää tai sydämeni lakkaa lyömästä”?). Lempirastimme oli kuitenkin pukkihyppelyrasti, jossa insinöörit(?) antoivat meille Mehukatti-pullon, joka oli täytettävä mahdollisimman täyteen ja mahdollisimman monella juomalla. Fiksuina ihmisinä arvelimme, että joudumme itse juomaa kittaamaan, joten teimme seoksen ajatuksen kanssa. Vaikka laskujemme mukaan pulloon tuli kahdeksaa eri juomaa, oli seos käsittämättömän hyvää! Pukkihyppely liittyi rastiin niin, että ensimmäinen alkoi juoda juomaa ja muut hyppivät hänen ylitseen. Kun kaikki olivat hypänneet yli, annettiin juoma seuraavalle ja taas piti hyppiä.

Suorituksemme olivat loistavia ja kartongista leikattuja munia sateli noitamme taikahattuun maksimimäärä joka rastilla. Kaikin keinoin (mm. munilla, tipuilla, tipuntanssilla, lämmittävällä joukkohalilla, puhelahjoilla ja taikajuomalla) anomme vielä ylimääräisiä pisteitä ja välillä se onnistuukin.


klo 20.15 Emme elä pelkillä munilla, joten suuntaamme Dollyyn ravittaviksi.

klo 21 (?) Etkoilemme ystäväni luona. Kuvaamme Juha88:n musiikkivideon ja lisäksi sekalaisia kännivideoita, joista en muista mitään.

klo 23(?) Saavumme Ilonaan. Porukka tanssii ja ihmiset ovat mukavia. Minä kuvaan videotervehdyksen Venäjälle olevalle ystävälle. Kesken videon lähdemme kiljuen tanssimaan, koska Antti Tuisku soi.

klo 3.30 (?) Menemme ulos ja juttelemme randomeille pojille, jotka eivät tunne edes toisiaan. Tanssimme yhdessä Pumppulaulua ja Sutsisatsia. En tiedä, kenen idea oli soittaa Youtubesta Frööbelin palikoita, mutta pelkään olevani itse syyllinen.
klo 4 (?) Hyväkäytöksinen nuori mies saattaa minut ja ystäväni kotiin. Teemme hänelle palkinnoksi voileipiä ja tupsun villalangasta.

klo 10.01. Kännykkä piippaa. Joukkueemme noita lähettää minulle kuvan minusta leikkihirttäytyneenä. Vastaan, että olo on sellainen, ettei tuo vaihtoehto ole kaukana. Neljän tunnin bussimatka kotiseudulle pääsiäistä viettämään pelottaa ekaa kertaa ihan oikeasti.

Joskus myöhemmin: Hemmetin Mirja utelee, haluaisinko kirjoittaa Itäkynään. Suostun ekaa kertaa, lienen tullut vanhaksi ja höperöksi. Tahdon julkaista tän salanimellä, vaikka kuvista paljastuukin todellinen minä. En tahdo, että tämä on ensimmäinen asia, joka hypähtää nimeni googlettajien silmille.

Kaiken kaikkiaan illan seuraukset voi vetää yhteen näin: AMKkilaiset on kivoja. Meen toistekin heidän tapahtumiinsa, jos tulee mahdollisuus. Taisin kiintyä turkinpippuriviinaan niin, etten sitä turhan paljon muille jakanut. Nyt ei tee mieli juoda vähään aikaan. Eikä muuten tee mieli syödä munakkaitakaan.


Teksti ja kuvat: Pääsiäistipu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti