maanantai 9. toukokuuta 2016

HAALARINKASTAJAISET 2016


Tämän vuoden fuksit saivat 21. huhtikuuta kokea Täkyn siunatun kasteen. Kastajaiset pidettiin Joensuun luterilaisen kirkon takana sijaitsevassa Kirkkopuistossa, jonne fuksit osasivat yllättävän hyvin suunnistaa. Paikalle saapui kuusitoista fuksia sekä lähemmäs kymmenen vanhempaa täkyä, vierailevina tähtinä saimme nähdä myös Täkyn omat vauvat. Kastajaisten tunnelma oli hieman viinantuoksuinen, mutta onneksi paikalla oli myös hieman mehua lantraamaan tunnelmaa hieman kesymmäksi. Tähän pyhään menoon kuului monipuolista ohjelmaa, kuten improvisaatioharjoituksia sekä autolla ajoa.

Tapahtuma alkoi fuksien numeroidenkirjoitusharjoituksella, jossa fuksit pääsivät kirjoittamaan oman aloitusvuotensa ”2015” omilla kehoillaan puistossa olevaan mäkeen (kuva ohessa). Kastajaisissa päästiin myös muistelemaan omia kouluaikoja polttopallon merkeissä. Peliin niin syvästi uppoutuneina ja palloa vältellessä ei tietenkään voitu välttyä millään pieneltä törmäykseltä, mutta mitään pientä vitutusta ja jomotusta lukuunottamatta ei tämä pieni välikohtaus aiheuttanut. Päästiin maistamaan myös vähän aikuismaisempaa elämää, kun fuksit toimivat sekä autoina että kuskeina ja lähtivät tätä juopunutta kuskia kuljettamaan kohti lähintä tankkauspistettä. Pääsivät nämä pikku täkyt vielä koettelemaan omia teatraalisia taitojaan ja luovuuttaan tehdessään saamastaan aiheestaan mitä hienoimman näytelmän. Näissä draamallisissa mestariteoksissa päästiin näkemään humanistien kädentaitoja, heidän kesätöiden hankkimistaitojaan sekä päästiin myös kurkkaamaan suomenkielen professorien kahvipöytään.

Kirkon takaa jatkettiin matkaa Ravintola Mikkoon, missä fuksit saattoivat ommella ensimmäiset haalarimerkkinsä upouusiin haalareihinsa ja viedä näin näiden hienojen Täky-uniformujensa neitsyydet. Tästä pikku täkyt (ja vanhemmatkin) suuntasivat jatkamaan viinanhajuista iltaa vaihtelevasti omiin koteihinsa tai mukavimmalta kuulostavimpaan menopaikkaan.

Teksti ja kuvat: Miska Tanskanen 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti