perjantai 4. maaliskuuta 2016

TESTISSÄ OPISKELIJARUOAT



Tällä kertaa Itäkynän toimitus huippuunsa hiottuine makuhermoineen tarttui toimeen opiskelijan kukkaroa hellivien herkkuruokien parissa. Neljän ruokalajin päivällinen otti huomioon niin paatuneet lihansyöjät kuin kasvisruokailijatkin. Tästä valikoimasta löydät vaihtoehdon niin hieman hienompaan illanviettoon kuin loppukuullekin, jolloin ruokatarvikkeita varten kaivellaan viimeisiä senttejä risaisen lompakon pohjalta. Testin voittajaksi kruunaamme tällä kertaa kaupan pakastepatongit, jotka maistuvat niin juhlahumussa kuin pirskeitä seuraavan päivän ankeudessakin. Lue raadin tarkemmat kommentit alta!


Soijarouhe-makaronimössö 1,5/5
Tarvikkeet: Vegesun soijarouhetta ½ dl (3,19 €/pussi), 2 dl makaronia (0,49 €/pussi), kolmasosa nuudelin maustepussista, poppamies liquid garlic (3,95 €)
Valmistusohje: Keitä makaronit ja soijarouhe. Mausta. 
Hinta: Annoksen hinnaksi tulee noin 1 €, sillä vaikka soijarouhe ja Poppamies-mauste maksavatkin jonkin verran, niistä riittää useammalle kerralle. 
















Tosi makaronista.
Mä meinasin sanoo, et aika makaronista.
Väri antais olettaa, et tää ois mausteisempaa, mutta ilmeisesti siitä currynuudelipussista tuli vaan väriä.
Tältä maistuu köyhyys.
Tää soijajuttu jää vähän tän makaronin jalkoihin.
Toi sun laittama mauste on vaan koriste.
Kaikki mutkat on oiottu.
Hyvää perusruokaa.
Ei tää oo pahaa.
Ehkä tähän joku kastike menis. Chili.
Kyllä tätä nälkäänsä syö.  


Nuudelit kasviksilla 3,5/5
Tarvikkeet: Mama kasvisnuudelit (0,59 €), Apetit herne-maissi-porkkana (0,82 €) sekä omavalintaiset mausteet 
Valmistusohje: Keitä vesi, kaada se nuudelien päälle ja anna tekeytyä hetken aikaa. Valuta vesi pois ja lyö nuudelit paistinpannulle. Heitä sekaan herne-maissi-porkkana-sekoitus ja sekoita. Jos kaapin perukoilta löytyy mausteita, mausta oman makusi mukaan. Suosituksena mainittakoon esim. suola tai pippuri. Jos löytyy soijakastiketta, lorauta sitäkin vähän. Nam nam. 
















Täs on ainakin mausteita.
Ihan kiva maku.
Tää ei maistu loppukuulta vaan ehkä silleen puolessa vaiheessa kuuta.
Tää on ainakin tosi kivan väristä. Esteettisesti miellyttävää.
Täs on liikaa noita herneitä.
Vaikka tää on seissy ties missä niin tää on silti ihan syötävää.
Ihan jees.
Minusta tämä oli hyvää.  


Jauheliha-makaronimössö 2,5/5
Tarvikkeet: pussi makaronia, paketti jauhelihaa, sipuli, valkosipulia, suolaa, pippuria
Valmistusohje: Keitä makaronit. Ruskista jauheliha yhdessä sipulin kanssa ja mausta valkosipulilla, suolalla ja pippurilla mieleiseksesi. Sekoita makaronien joukkoon ja valmista tuli. Jos haluat hurjastella, koristele tarjoiluvaiheessa ketsupilla. 
Hinta: noin 3 €, riippuen siitä, mitä jauhelihaa ostat
















Aika rasvasen näköstä.
Vähän samanlaista ku ensimmäinen, mutta ehkä ruokasamman näköstä. Väri on aikalailla sama. Onkohan samaa makaronia?
Tässäkin tää makaroni on aika suuressa osassa. Mutta kyllä tässä tää liha maistuu enemmän ku se soija.
Kaipaa vähän ketsuppia.
Mä laittaisin tähän kananmunaa.
Kun tässä on tätä sipulia niin tää maistuu sellaselta oikeelta ruualta.
Tässä tää liha on ihan suolasta ja makaronit mauttomia.  


Yrtti- ja juustopatongit 4/5
Tarvikkeet: Kaupan pakastealtaasta löytyvät valmispatongit
Valmistusohjeet: Alle kilometrin matka lähimpään markettiin, joka tässä tapauksessa oli Aittarannan K-market. Toimi patonkipaketin ohjeiden mukaan.
Hinta: kolme patonkia noin 2,50 €.













Omnomnom.
Tää patonki on ainakin aika 5/5.
Yrttipatonki on parempi ku juusto.
Juusto on aika rasvainen.
Tää juustopatonki on ehkä vähän sellanen tunkkanen.
Tää on vähän teollinen ehkä tää juusto.
Ei tästä ainakaan mitään pahaa sanottavaa oo.
Mä en söis tätä ruuaks.
Tää on sellanen loppukuu. Tai Darra.
Tätä vois syyä jonkun keiton kanssa.
Jos tulis vieraita kylään ja pitäis tehdä jotain naposteltavaa.
Siis tää on vaan niin hyvää tää yrtti.
Tää on aika suolasta.
Kun tää on vähän jäähtyny tää patonki niin joku tuorejuusto ois ihan täydellinen tän kanssa.


Teksti: Noora Koponen, Meri Kinnunen, Mirja Kallinen, Minna Nousiainen
Kuvat: Noora Koponen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti