perjantai 4. maaliskuuta 2016

HUMPPAGALLUP

Aiemmat Humppagallupit olemme järjestäneet aina jonkin tapahtuman yhteydessä. Tällä kertaa sääntöön tuli kuitenkin poikkeus, kun partioimme kiperien kysymysten kanssa gallupin nimen mukaisesti Agoralla parveilevien humanististen tieteiden opiskelijoiden seassa. Ennen kuin kevät koittaa, on hyvä tehdä katsaus humppalaisten talvitottumuksiin. Toteutimme kyselyn totuttuun tapaan poikkitieteellisenä, mutta tällä kertaa ylivoimaisesti suurin osa vastaajista oli kuitenkin täkyjä. Yhteensä sielunmaisemaansa raotti 18 vastaajaa.


Aivan ensimmäisenä suuntasimme ajatukset niihin puuhastelumahdollisuuksiin, joita lumi ja pakkanen ihmislapselle tarjoavat. Koska humanistit ovat siveitä ja kilttejä, keräsivät pussailu ja kakkapallojen heittely kaikista vähiten kannattajia. Sen sijaan humanismi ja alkoholin suurkulutus kulkevat käsi kädessä, jonka vuoksi kaljakorin käyttäminen pulkkana oli toiseksi suosituin vaihtoehto. Kaikista eniten suosiota kuitenkin niitti epäsosiaalisuus, sillä suurin osa vastaajista piti mielekkäimpänä tekemisenä kotiinsa tirkistelijöiden ulottumattomiin linnoittautumista. 


Kun aurinkoa ei näe puoleen vuoteen ja hyytävä pakkanen tunkee luihin ja ytimiin, voi iloa yrittää etsiä pukeutumalla kivasti. Talvi onkin siihen mitä otollisinta aikaa, sillä vaatetta täytyy laittaa ja paljon. Suosituimmaksi talvivaatteeksi kipusivatkin mamikset eli pitkät kalsarit, joita lähes puolet vastaajista suosi. Toiseksi suosituin vastausvaihtoehto oli korvat lämpimänä ja lähentelijät loitolla pitävä karvareuhka. Neljä vastaajaa vannoi rukkasten nimeen. Toimittajaa jäi kiinnostamaan, liittyvätkö nämä ja ensimmäisen kysymyksen vähäinen suuteloinnin määrä toisiinsa. Vähiten vastaajien keskuudessa suosittiin monoja. Miksi, nehän ovat mitä oivimmat tanssikengät?!Täällä susirajalla, jonne Siperialta kantautuvan purevan pakkastuulen lonkerot ulottuvat, on tärkeää tietää konsteja, joilla naamalle kangistunut kivun irvistys saadaan sulamaan. Yksikään vastaaja ei käyttänyt kelkkamäessä reippailua lämmittelykeinona. Toiseksi kiri terästetyn mehun lipittäminen, jota kenties harrastavat ne, jotka lukittautuvat talveksi neljän seinän sisälle kotiinsa. Kakkossijan tämän vastausvaihtoehdon kanssa jakoi lukittautuminen talveksi neljän seinän sisälle Agoralle. Kaikista paras lämmittelykonsti oli kuitenkin 120 asteeseen lämmitetty sauna. Tätähän voisi vielä tehostaa lannistumattomuutta kuvastavalla, yhteen purtujen hampaiden välistä kajahtavalla "Perrkele!"-urahduksella. Miehet antavat aina periksi, minä en anna koskaan periksi!


Kuten jo aiemmin tässä pätevässä tutkimuksessa on käynyt ilmi, ei humanistien rakkauselämällä taideta juurikaan kehuskella. Tätä hypoteesia tukee myös viimeisen kysymyksen vastaukset. Suosituimpien vastausten mukaan agoralaisten sydän on jo aikaa sitten kylmettynyt jääkalikaksi tai sitten olemassa oleva parisuhde vetelee niin viimeisiään, että sitä voisi verrata vaikka virttyneeseen ja risaiseen villasukkaan. Onneksi sentään joidenkin rakkauselämässä on kuitenkin suupielet hymyyn kaartavaa kaakaota hiihtämisen (eli suomeksi vitutuksen) lomassa. Yhdellä optimistilla on mato koukussa!


Teksti: Noora Koponen
Kuvat: Anne Tuovinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti