maanantai 14. joulukuuta 2015

LAPSUUDEN TARINAT

Toope Tontun seikkailu 

Toope oli Korvatunturin tyhmin ja laiskin tonttu. Häntä inhosivat kaikki muut tontut. Vain Joulupukki piti Toopesta. Kun Toope kulki kaupungilla, sattui aina jotain. Joskus kaatui tavara hylly, joskus hän astui jonkun koiran päältä. Useinmiten hän kuitenkin törmäsi lyhtypylvääseen. Eräänä päivänä Toope sai kirjeen. Hänen serkkunsa kutsui hänet luokseen. Toope lähti heti matkaan. Kun hän oli kävellyt 2 kilometriä, häntä alkoi seurata susi. - Sehän on mukava hauva! Otan sen mukaan, hän sanoi. Sitten susi söi sen. LOPPU

Kaino Pirinen 8-9v, 2000-2001

Raju koppis

Olipa kerran koppakuoriainen nimeltään Olli. Ollia ei kutsuttu Olliksi, vaan Ollia täytyi kutsua Mckoppakuoriaiseksi. Ollin lempinimi tuli siitä, kun Olli oli kovistelija. Ollin lempisanonta oli: ”Jou Jou Man!”. Eräänä lauantaina Olli lähti katsomaan kavereitaan. ”Mitä Olli?” Pam kysyi, mutta peruutti samalla taaksepäin. ”Minua ei saota Olliksi!” Olli karjui ja heilutteli nyrkkejään. ”Hei Mckoppis, älä taas alota!” Elvis sanoi. ”Jou Jou Man”, Olli vain tokaisi. Pam oli leppäkerttu ja oikealta nimeltään Banaani. Elvis oli sarvijaakko ja oikealta nimeltään Elmeri. Siinäpä oli Raju jengi, jonka lempisanonta oli: ”Jou Jou Man!” Olli oli ihastunut koppakuoriaiseen nimeltään Olivia. Aina, kun Olli käveli tai lensi Olivian ohi, hän lauloi: ”Mckoppa, koppakuoriainen, koppa, koppa, koppa, koppa, koppakuoriainen.” Olivia tykkäsi laulusta, sillä hän hymyili aina. Eräänä maanantaina lapset, nimeltään Ella ja Aleksi nauhoittivat tuon Mckoppakuoriaisen laulun, ja nyt se on levyllä nimeltään: Lenni Lokinpoikanen. Lenni oli lokinpoikanen, joka oli Ollin, Pamin ja Elviksen kaveri. Lenni lauloi aina: ”Lenni Lokinpoikanen, harmaa valkoinen.” Olli, Elvis ja Pam ratsastivat joskus Lennillä. Heillä on aina hauskaa yhdessä.

Anne Tuovinen 10v, 2004 

Saku piraijarannalla 

Eräänä päivänä sammakko nimeltä Saku meni rannalle. Siellä rannalla oli piraijoita. Sitä ei Saku tiennyt. Sinne hyppäsi Saku mereen. Silloin tuli sakulle kiire. Hän ui niin kovaa kuin pystyi ja potki ja löi piraijoita. Verta valuvana nousi Saku rannalle. Hän oli kauhean näköinen. Saku nyhtäisi irti viimeisen piraijan ja alkoi hakkaamaan sitä, mutta silloin tapahtui kummia. Piraija alkoi anelemaan armoa. Saku jatkoi hakkaamista. Silloin piraija muuttui Sakun tyttöystäväksi. Senkin tomppeli sanoi tyttöystävä ja löi Sakua leikillään. Tyttö ystävän nimi oli Liisa. Sitten Saku antoi Liisalle pusun ja he muuttivat pieneen taloon meren rannalle ja laittoivat mereen piraijan myrkkyä. Siinä he uida polskuttelevat vielä tänäänkin elleivät ole hukkuneet.

Noora Koponen 9-10v, 2002-2003

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti