maanantai 14. joulukuuta 2015

HUMPPAGALLUP - OSMA EDITION

Aiemmista yliopiston tapahtumissa tehdyistä, poikkitieteellisistä gallupeista poiketen vastaamassa oli tällä kertaa ainoastaan fennistejä. Suomen kielen opiskelijat pääsivät pähkäilemään mitä kiperimpiä kysymyksiä Oulussa järjestetyssä Osma-tapahtumassa. Tälläkin kertaa vastaajat saivat lisätä omia vastausvaihtoehtojaan, mikäli valmiiksi annetuista ei sopivaa löytynyt. Osmaajien lappuseen lisäämät vaihtoehdot näkyvät taulukoissa liukuvärjättyinä palkkeina. 


Ensimmäisessä kysymyksessä tiedustelimme oksettavinta jouluruokaa. Kysymys keräsi yhteensä 55 vastaajaa, joista enemmistö, 23 henkilöä, oli sitä mieltä, että joulupöydän väripilkku rosolli on kaikista yököttävin jouluruoka. Melko tasaväkisesti toiseksi eniten oksennusta suuhun keräsi kinkku kahdeksalla, laatikot yhdeksällä ja kiisseli kymmenellä äänellä. Galluppimme perusteella kaikista parhaiten jouluna maistuu riisipuuro, joka sai vain kolme ääntä sekä laatikot lanttulaatikkoa lukuunottamatta. Lanttulaatikkoa karseimpana jouluruokana piti kaksi vastaajaa. 


Seuraavaksi tiedustelimme, mikä joulun odotetuimmassa valkopartaisessa vanhassa ukissa on kaikista parasta. Kysymykseen vastasi yhteensä 58 henkilöä. Ylivoimaisesti suosituimmaksi vastaukseksi kipusi Pukin punainen nenä, joka kielii yhteisestä alkoholismiharrastuksesta. Taulukkoon tämän vastausvaihtoehdon kohdalle eksynyt kirjoitusvirhe viitannee siihen, että myös Itäkynän toimittajalla on Joulupukin kanssa samoja harrasteita. 13 vastaajan mielestä muorin herkuista seurauksena oleva pömppis on suloisinta Joulupukissa. Lähes yhtä hauskana asiana pidettiin Pukin ruokatöhnää keräävää parranreuhkaa, jota parhaimpana piti 11 henkilöä. Kun suomalaisista vastaajista on kysymys, ei liene yllättävää, että vain viisi halusi mennä Pukin polvelle aikaa viettämään. Muutama henkilö oli viehtynyt taaton virneeseen. Yksi piti parhaimpana sitä, että voi olla itse Pukki. Kahta henkilöä kysymys ällötti. Merkillistä... 


Kolmannessa kysymyksessä tiedustelimme, mikä olisi paras asia, mitä paketista voisi paljastua. Huomio huomio, kaikki te, jotka vielä painiskelette lahjaostosten parissa! Tämän joulun hittilahja on ehdottomasti lentävä heppa, jonka 55 vastaajasta 20 eli yli kolmannes tahtoi. Melko paljon suosiota niittivät myös elämä 15 äänellä sekä tuhmat lelut pikku irstailijoita varten 12 äänellä. Tällä kertaa Osmassa taisi olla melkoinen joukko kohtuuden ystäviä, sillä vain seitsemän kelpuuttaisi kasapäin suklaata ja ainoastaan yksi tahtoisi olutta. 


Tässä vaiheessa tila pienen ja ryppyisen kyselylomakkeen ensimmäisellä puolella loppui. Joku varsin nokkela henkilö oli laatinut tähän oman kysymyksen, joka oli kerännyt huimat kaksi vastaajaa. Tulokset olivat tasaväkiset. 


Viimeisen, 55 vastausta keränneen kysymyksen tulosten mukana tuulahti niin optimistinen ilmavirta, että inspiroiduin siitä taulukon värejä valitessani. Suvereenisti ykköseksi 34 vastauksella kipusi laini, joka kuvastanee suomalaista mentaliteettia mitä parhaiten. Loput, varsin vähäpätöiset vastausvaihtoehdot sekä niitten suosion voitte katsastaa taulukosta. On niin rankkaa tämä tieteellisen tutkimuksen tekeminen, että näiden positiivisten ajatusten siivittämänä toivotan kaikille mahtavaa joulunaikaa!

Teksti ja kuvat: Noora Koponen 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti