maanantai 14. joulukuuta 2015

HELEVETINMOINEN OSMA

Helevetisä on helevetin kova tuuli ja helevetin pimiää, mutta silti helevetin hauskoja ihimisiä. Helevetin Oulu oli hyvin valamistautunu pillaamaan kaiken (ja vielä helevetin hienosti) tämän syksyn Osmasa, joka järjestettiin Pohojois-Pohojammaan kultasilla maila synkällä helevetti-teemalla.
Täky osallistu Oulun Osmaan yheksän hengen voimin, ja helevetin hyvä reissuhan siitä tuli. 

Täkyn laatima runo Osmasta, Helevetistä ja minuudesta.


Perijantaina kuunneltiin luentoa nää-pronominista, istutiin Osman kokkouksesa (josa ens vuona Täkyn puolia pittää Jan Hokkanen ja Rosa Mäntylä!) sekä tutustuttiin Oulun legendaariseen Teekkaritalloon pitsaa ja Peltikatto-shotteja kitusiin ängeten.  Tanssia, kuulumisten vaihtua ja henkistä valamistautumista seuraavan päivän turnaukseen.

Täkyn joukko turnauksesa Ikkuisen Teekkarin haualla.

Perijantai-illan meiningit kaato lopulta Täkyn rivveistä kaks soturia, ja lauantain Osma-turnaukseen karrautettiin seittemän ritarin voimin. Helevetin kylymä sae ja helevetin rasittava tuuli ei riittäny pyssäyttämmään Pohojois-Karijalan urhiaa joukkua, vaan erilaisten Kannootin kapian -biisin improvisoituja versioita hoilaten komppania selätti rastin toisensa jäläkeen. Taistoon kuulu biisin uuelleensanottamista, runnoilua, kaverin kantamista (Täkyn tappauksesa vetämistä), näyttelemistä, muistotillaisuuen pitämistä sekä uutisotsikoijen laatimista. Täky todisti jälleen olevansa elliittiporukkaa, sillä pisteitä haalittiin jaettuun ensimmäiseen sijjaan asti. Lopullisesti turnauksen ratkas uusintaesitys erräällä rastilla laaditusta biisistä, ja täsä mittelösä voitto ratkastiin Siulan puolele. Tokasijasta oltiin silti ylypeitä.

Toinen turnauksen rastilla laadituista Täkyn runnoista.


Turnauksen jäläkeen ruvettiin vetämään niskaan helevetinmoisia rytkyjä illan Helevetti-sitsejä varten. Sitseilä jokkainen pöytäkunta edusti tiettyä helevetin kerrosta, ja porukka jaettiin helevetin tassoille syntien mukkaan. Täsä vaiheesa osallistujille selevis helevetin ouon ilimottautumiskaavan kysymysten tarkotus: vastausten perusteella selevitettiin jokkaisen synti, ja niitten mukkaan tuli myös tuomio. Brutus, Ihimiskunnan oikeusasianajaja ja sarvipäinen tuomitsija, kuulutti ääneen jokkaisen osmaajan ja heijän syntinsä. Allekirjottanu kuulu valehtelijoihin, jotka tietenki omasta mielestään on täysin synnittömiä. Me ei ikinä olla poisa luennoilta ja saahaan aina tenteistä lukematta vitosia. Näi se mennee.

Helevetin hyvien sitsien jäläkeen iltaa jatkettiin vappaammin jatkoilla. Täkyn vauvat tanssi kaikkein hurjimmin, ja ne keräs helevetillisellä olemuksellaan suosiota osmaajien joukosa. Sunnuntaina oli ohojelmasa vielä Rapulajatsi, josa väsyneet taistelijat sai ruokaa helepottammaan olotiloja.

Täkyn vauvat riehu kaikkein lujimmin. Kuva h0l0grammi.


Vaikka pokkaali menetettiin (helevetti!), niin tyhyjin käsin ei tultu takasin. Reissusta jäi ainaki helevetin hyvä taito käyttää helevetti-sannaa helevetin monipuolisesti ja helevetin monesa paikasa. Helevetti, sehän passaa ihan helevetin hyvin kaikkialle! Kevväälä lähetään hakemaan se helevetin pokkaali Helesingistä takasin.

Teksti: Anne Tuovinen
Kuvat: Suma, Täky ja Siula


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti