tiistai 3. marraskuuta 2015

TISSIT TISKIIN, EIKU SEINÄÄN: KAUPUNKISUUNNISTUS 2015



Kaupunkisuunnistus. Tuo jokavuotinen tapahtuma, jossa uudet opiskelijat päästetään tutustumaan Joensuun keskustan vilinään. Nuoret ja uhkarohkeat ihmisolennot suuntaavat kohti toinen toistaan vaativampia rasteja, joista yksi on Täkyn ikioma rasti. Täkyn rastilla seinällä on lappuja, joissa lukee erinäisiä ruumiinosia. Ideana on läiskiä tissit, lanteet, varpaat ja pyllyt näille lapuille, ja samalla koskettaa jokaista joukkueen jäsentä. Helppoa? Ei välttämättä. Viekkaat täkyläiset kun saattavat vaatia suunnistajilta paljon.

Voiko pyllyn todella saada noin korkealle? Sitä pähkäilivät monet joukkueet. Rastinpitäjät saivat todistaa jos jonkinmoista yritystä. Ja kyllä, pylly on todella mahdollista saada noin korkealle. Saimme rastilla välillä hieraista silmiä, sillä emme aina olleet täysin varmoja, onko rastistamme fysiikan lakien nimissä mahdollista suoriutua.

Koska Täkyssä olemme reilua porukkaa, annamme joukkueille mahdollisuuden korottaa pisteitään esimerkiksi lauluesityksen muodossa. Myös yhteishenki ja pukeutuminen huomioidaan. Täkyn omat ihanat fuksit esittivät rastilla mm. jo legendaariseksi muodostuneen laulu- ja tanssiesityksen Miesstrippaaja. Se on esitys, jolla saa rastinpitäjät takuuvarmasti hövelille tuulelle. Loppuilta menikin monella varmaan hoilatessa ”hei tulkaa katsomaan miesstrippaajaa!”.

Fuksit seinällä.


Liekö syynä palava nuoruuden into vai pirskahteleva nousuhumala, kaikki joukkueet onnistuivat tehtävässään. Pyllyt ja tissit löysivät oikean paikkansa seinältä ja meillä kaikilla oli niin mukavaa. Vaikka ilta oli viileä, pysyivät rastinpitäjät lämpiminä seuratessaan innokkaita suunnistajia (ja mahdollisesti nauttiessaan nestemäisiä eväitään, en kommentoi). Ensi vuonna uudestaan, Carlsonin nurkalla nähdään!

Teksti: Meri Kinnunen
Kuvat: Meri Kinnunen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti