tiistai 5. toukokuuta 2015

VAPPU 2015


Topias ja Johannes
Vappu tuli ja meni, ja täkyjen krapula oli kovempaa kuin koskaan. Tänä keväänä luotiin uusi, kaunis ja hieman kyseenalainen perinne eli Täkyn vauvat. Johanneksen ja Topiaksen ensimmäinen vappu oli railakas ja molemmista löytyy tuskallisen paljon kuvamateriaalia. Pari fuksia innostui meikkaamaan vauvat, ja nyt vauvat ovat kuin suoraan kauhuelokuvasta. Tänä vuonna uusia juttuja ilmestyy vain kolme kertaa, sillä alkukeväänä ei ollut järkeä kirjoitella mitään, koska silloin ei saa varsinaista teemaa. Vappu sen sijaan tuottaa paljon ideoita, joita saatamme katua myöhemmin. 

Saamme siis nauttia vapun tuotoksista. Heti ensimmäisenä haluan mainita uudet osiot eli Täkyn sähköpostin luurangot sekä runot. Täkyn sähköposteihin tulee joskus oikein huvittavia posteja, joista valitaan parhaimpia julkaistavaksi. Runoihin kootaan runoja täkyiltä ja tällä hetkellä ensimmäiset runot ovat Päiväkoti-sitsien lyyrisiä postmodernistisia runoja. 

Puheenjohtajamme on ollut äärimmäisen kiireinen myös Itäkynässä, sillä hänen kauniita tuotoksiaan löytyy useampi. Tapahtumavastaava kertoilee yleisluontoisesti kevään tapahtumista ja saamme hieman erikoisemman sarjakuvankin, joka sopii oikein hyvin vapun tunnelmaan. Salongin Minna ei hiljene edes vappuna, vaan Minna vastailee taas mitä ihanimpiin kysymyksiin hyvin analyyttisellä ja hempeällä tavallaan. Saimme myös erikoisempaa tekstiä yhdeltä osmaajalta, ja haluaisinkin tietää, mitä hän on poltellut kirjoittaessaan. Eräs täky suoritti opetusharjoittelun Espanjassa, ja hän kertoo meille siitä hakuprosessista sekä ajasta Espanjassa. Itäkynäläinen täky on saanut nauttia erikoisista kämppiksistä, joten on aika kuulla hieman kulttuurisista eroista. Haalarinkastajaisia esitellään viime vuoden tyyliin kuvilla, ja kyseinen tapahtuma oli myös Johanneksen kastetilaisuus. Myös perinteinen Humppagallup teki paluun, mutta annenoorastettuna. 

Tämä kevät Itäkynässä on ollut hieman yllättävä, sillä ensimmäistä kertaa minun aikanani eräs teksti on pitänyt poistaa. Jatkossa toivoisin, että jos jokin teksti on jonkun mielestä sopimaton Itäkynään, haluaisin kuulla suoraan asiasta enkä useamman mutkan kautta Täkyn puheenjohtajalta. On myös olennaista huomata, että poistetussa tekstissä todetaan, että kyseessä on vain yhden ihmisen mielipide. Itäkynän tekstit eivät edusta koko Täkyn ajatusmaailmaa. 

Itäkynä hiljenee kesäksi, ja toivotan kaikkien kirjoittajien puolesta hyvää kesää!Teksti: Jan Hokkanen
Kuva: Mirja Kallinen(?)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti