tiistai 5. toukokuuta 2015

PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS

Ajalla on suomalainen luonne. Arkena se kulkee rauhallisesti, hoitaa kyllä työnsä, mutta yrittää venyttää ruokataukoja. Viikonloppuisin Aika villiintyy. Nousuhumalassa se on hauskaa seuraa, kellon viisarit lentävät eteenpäin, Aika kertoo vitsejä ja kaikkia naurattaa. Usean samppanjalasin jälkeen Ajan tahti hidastuu, sen silmät alkavat seisomaan ja puhe sammaltaa. Loppuyöstä Aika hoipertelee ennustamatonta reittiä huojuvin askelin, haastaa riitaa, hidastelee, juoksee, riehuu, sammuu. Loppuyöstä kukaan ei halua olla paikalla vahtimassa Aikaa.

Lukuvuosi alkaa tulla päätökseensä. Kuluneet kuukaudet ovat madelleet, aiheuttaneet stressiä, ilahduttaneet, kirmanneet nopeammin kuin Paavo Nurmi ja välillä ajautuneet umpikujiin. Aika on kuitenkin siitä vekkuli toveri, että aina se löytää tien eteenpäin. Matka voi jatkua.

Tämä kevät on ollut joillekuille täynnä opetusharjoittelua, toisille tutustumista yliopiston tapoihin ja käytänteisiin. Siihen on voinut kuulua rästitenttien suorittamista ja numeroiden korottamista, tai sitten se on ollut hauskaa ajanvietettä ja rentoa opiskelua omalla tahdilla. Käyttipä ajan miten tahansa, se on varmasti ollut värikäs ja mieleenpainuva.

Näiden viiden kuukauden aikana täkyjä on päässyt moikkaamaan muuallakin kuin Agoran käytävillä: haalarinkastajaisissa, hallituksen kokouksissa, leffaillassa, haalaribileissä, hengailuilloissa, Tampereen Osmassa, sitseillä, järjestöpäivillä, 8-approssa, Amazing Racessa, Sawo-Karjala Excursiolla, kostajaisissa, vappuhulinoissa, vuosijuhlissa ja monissa muissa tapahtumissa. Edessä on vielä ainakin kesäbileet, joissa palkitaan aktiivisia täkyjä nakkimerkeillä.

Tulevana kesänä osa meistä tekee töitä, osa opiskelee, osa viettää ansaitusti lomaa, matkustelee, lauleskelee, rentoutuu. Kuluvatpa tulevat kuukaudet miten tahansa, niin joensuulaisen sananlaskun mukaan ”näläkä ei näy, van koreus näkyy”. Elämäntilanteesta viis, me kaikki voidaan olla ylpeitä itsestämme ja täkyisyydestämme. Otetaan Aika kainaloon, yritetään tulla parhaiksi kavereiksi ja käytetään kaikki aurinkoiset päivät mahdollisimman mukavasti.

Huippua kesää kaikille ja kauhean paljon kiitoksia mukavasta lukuvuodesta!
- Anne

Teksti: Anne Tuovinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti