tiistai 5. toukokuuta 2015

HUMPPAGALLUP – ILOSAARI EDITION

Vappuaaton tunnelmasta hurmioituneena Itäkynän riemukkaat toimittajat päättivät laajentaa Humppagallupin pelkältä Agoralta mahdollisimman poikkitieteelliseksi. Kulkueen jälkeen pyrimme bongailemaan Ilosaaresta paljon eri värisiin haalareihin sonnustautuneita juhlijoita tasaisesti kaikista sukupuolista tieteellistä journalismiamme varten. Vapun jälkeistä krapula-ahdistusta lievittämään laadimme tuloksista iloisen väriset diagrammit. Vastailijat saivat lisätä gallupiin myös omia vaihtoehtojaan, jotka ilmenevät diagrammeissa kuviollisina osioina.


Tänä vuonna vapun viettäjien tilanne lemmen suhteen oli sangen positiivinen. Kysymykseen vastasi 48 henkilöä, joista 23:lla eli lähes puolella oli tiedossa vappuheila. Vain kolmella ei ollut vappuheilaa. Yhdeksän vastaajista oli optimistisen toiveikkaana, kuusi heistä omasi vappuheilan ehkä, kolmella vappuheilaa ei ollut – vielä. Kolmen juhlijan heila oli toisessa kaupungissa. Vajaa neljännes kärvisteli vielä kaamosmasennuksen kourissa ja ilmoitti olevansa forever alone.


Toisen kysymyksen vastaajien lukumäärä oli 44. 21 vastaajaa tunnustautui onnelliseksi pornoviivan omistajaksi, yhdellä sen sijaan ei kasvanut karvoja ollenkaan. Lieneekö vastaajana ollut jompikumpi Täkyn maskottivauvoista..? Hieman harmillisempia ruumiillisia ominaisuuksia oli vain muutamalla: märkivä paise löytyi kolmelta ja jalkasieni kahdelta juhlijoista. 16 ei tiennyt vastausta kysymykseen. Yhden isillä oli jokin näistä kolmesta. Kaksi vastaajista veti kysymyksen laadun perusteella johtopäätöksen siitä, että olisimme sairaita, mikä tosin lienee alkoholin väärästä annostuksesta johtuva virhearviointi. Annettakoon se kuitenkin tällä kertaa anteeksi.


Perinteitäkin sopii silloin tällöin ajanmukaistaa. Näin ollen pyysimme vappuilijoita valitsemaan parhaan maustevaihtoehdon alkuperäisen reseptin mukaan valmistetun siman joukkoon. Vastaajia oli yhteensä 53, joista vain neljä varioisi simaa kinkulla, herkkusienellä ja ananaksella. Ehdoton enemmistö, 25 vastaajaa, lisäisi vappujuomaan keijupölyä ja auringonsäteitä. Ainakin jälkimmäisiä Ilosaaressa onneksi riittikin! Yhdeksän vastaajaa tekisi juomastaan meksikolaishenkisen lisäämällä sekaan madon. 15 vastaajaa oli sillä kannalla, ettei simassa itsessään ole prosentteja vielä tarpeeksi vaan sekaan tarvittaisiin lisää viinaa.


Viimeisessä kysymyksessä vapun viettäjät saivat valita vapulleen tunnuslauseen. Tämä kysymys keräsi yhteensä 55 vastaajaa. Alppihiihtäjä Bode Millerin tunnetuksi tekemä lausahdus "Pujottelu ei nyt tunnu oikein sujuvan, mutta muut lajit menevät ihan hyvin" kuvasti parhaiten kahdeksan juhlijan vappua. Akuankkamaisesti ilman päätä ajeli 14 henkilöä. Tuntemattomasta sotilaasta tutun Lehdon kanssa oli samoilla linjoilla viisi vastaajaa, joiden mielestä siis ”se on raakaa peliä kun hevoset nai, siinä tanner jyskää ja aitaa kaatuu”. Suosituimmaksi vastaukseksi kohosi erään rannalla grillailleen henkilön itse lisäämä ”viinaa pittää juua”. Tämän vaihtoehdon valitsi 19 juhlijaa. Kuuden juhlijan mielestä selvänäkin voi pitää hauskaa. Kolmen vastaajan mielestä työn orjien tulisi nousta sorron yöstä. Vastauksista voidaan päätellä, että valtaosan mielestä vappu on rennolla otteella vietettävä iloliemen sävyttämä juhlapäivä. Vapunvieton perimmäinenkään syy ei siitä huolimatta ole ainakaan kaikilta unohtunut.

Teksti: Noora Koponen
Kuvat: Anne Tuovinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti