maanantai 31. lokakuuta 2022

ARVOSTELU


Wicked Rabbitin arvostelu


Kampukselta löytyvälle Metrialle avattiin tämän lukuvuoden puolella uusi, tai uudistettu, opiskelijaravintola nimeltä Wicked Rabbit. Kyseinen paikka mainostaa itseään maistuvaa ruokaa tarjoilevana ravintolana, joka nyt vain sattuu olemaan kasvisravintola. Joten kukapa tätä olisi parempi arvostelemaan kuin normaalisti lihaa syövä henkisesti ikäloppu mieshenkilö. 

Ensimmäisenä kohtana aloitan, että ravintolan niin sanottu ruoka-aika on perin lyhyt, sillä se on ainoastaan auki kello 11.00 - 13.30. Itse kävin kyseisessä paikassa ensimmäistä kertaa ja kaikkien työntekijöiden iloksi juuri pari minuuttia myöhässä lounasajasta. Tähän vaikutti se, että en muistanut tarkkaan, missä itse ravintola sijaitsi ja se, että Tuudon ravintolalistalla Metrian ravintola on yllättävän piilossa ja yhä Metrian nimellä. Kaikesta sekoilustani huolimatta äärimmäisen mukava naistyöntekijä antoi minulle vielä ruokaa, vaikka tarjoiluastiat olivat jo kärryssä menossa takaisin keittiöön. Minulle tarjottiin vielä leivätkin sun muut lisukkeet, jotka ateriaan kuuluivat. Meinasin tässä hieman valittaa, että tarjoilulinjasto oli hiukan kummallinen ja esimerkiksi en löytänyt tarjottimia mistään. Jälkeenpäin tajusin, että taisin itse mennä linjastoa hieman väärään suuntaan, joten jätän kyseisen kritiikin esittämättä. Sekoilustani huolimatta sain ainakin hyvää palvelua, vaikka tulin tyylikkäästi myöhässä enkä tiennyt ollenkaan, miten kyseisessä ravintolassa toimitaan.


Sitten itse niin sanottuun pihviin eli ruokaan. Käyntikerrallani ruokana oli tarjolla falafelhotdog tsatsikilla, valkosipuli-lohkoperunoita ja kauden kasviksia, joita ei tunnetusti maun puolesta edes erota perunoista. Henkilökohtaisesti en ole suuri falafelin ystävä, mutta ei minulla siitä huolimatta ollut ruuasta valittamista. Kasvisruualle poikkeuksellisesti ruoka piti ainakin minut tyytyväisenä ja yllättävän kylläisenä melkein koko päivän. Melkein väittäisin, että ruuan lisukkeet olivat hieman parempia kuin itse hotdog, mutta kokonaisuutena ei ruuassa ollut valittamista. 

Suurimmaksi kritiikiksi jää siis ravintolan lyhyt aukioloaika. Toinen pieni huomautus myös on, että lounas maksoi 5.85 euroa, kun vastaavasti kasvisruuat maksavat muissa ravintoloissa 1.60 euroa. Tämä ei tietenkään ole ongelma sellaisille, jotka haluavat leveillä kasvissyönnin lisäksi ylimääräisillä rahoillaan. Hintaan kuitenkin kuuluu myös jälkiruoka, joka oli tällä kertaa mango-banaani fruitie ja mustaherukka-anisshotti. Näissäkään ei valittamista ollut, vaikkakin olen tottunut hieman erilaisiin shotteihin. Myös pienen nootin annan astianpalautuslinjastosta, joka oli minusta hieman piilossa, mutta näin jälkeenpäin tarkasteltuna sen olisi ehkä nähnyt jo sisään tullessa, jos ei olisi juossut sisään kauhealla kiireellä.


Loppujen lopuksi kokemukseni oli enimmäkseen positiivinen, vaikkakin tämä tuskin minua vielä täysipäiväiseksi vegaaniksi kääntää. Osa-aikaiseksi korkeintaan. Ensimmäinen käyntikertani tuskin kuitenkaan jää viimeiseksi. Lopullisen arvioni annan vielä maailmankuululla Jogiin-asteikolla eli 3.5/5-     Mikko Heikkonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti