perjantai 21. kesäkuuta 2019

Agora Cup ja Märkä t-paita

Märkä t-paita otti kuudennen sijan Agora Cupissa


Vappuna tehtiin historiaa. Täky nimittäin osallistui tänä vuonna Agora Cupiin eli Agoran ainejärjestöjen väliseen jalkapalloturnaukseen. Edellisestä osallistumiskerrasta oli aikaa. Liikuntavastaavana olin siis erittäin tyytyväinen siihen, että innokkaita pelaajia löytyi, ja joukkue saatiin kasaan nopeasti. Joukkueen nimeksi valittiin Märkä t-paita.


Täkyn Märkä t-paita -joukkueen lisäksi turnaukseen osallistuivat Echo FC, FC Fides, FK Iskra, Echoster City FC sekä Kulttuurinpotkijat. Nämä kauhua herättävät nimet saivat Täkyn joukkueen kapteenin ja varakapteenin huolestumaan. Turnaukseen oli vain muutama viikko, ja harjoittelu oli unohtunut kokonaan. Harjoitukset pyrittiin siis järjestämään mahdollisimman pikaisesti. Kevät on kuitenkin opiskelijoille kiireistä aikaa, joten kapteeni ja varakapteeni potkivat palloa useimmiten keskenään lohduttomalla Länsikadun koulun hiekkakentällä. Tästä ei kuitenkaan lannistuttu, vaan turnaukseen lähdettiin reippain mielin.


Turnauspäivänä ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua. Sää oli hyvä, joten pelaajien lisäksi Agora Cupia oli katselemassa varsin vaikuttavan kokoinen yleisö. Paikalle oli tuotu jopa Täkyn grilli. Märkä t-paita pelasi turnauksen B-lohkossa. Vastassa olivat Echoster City FC sekä Kulttuurinpotkijat. Echoster City FC:tä vastaan peli alkoi jännittävästi. Tunteet kuumenivat, ja pelin tiimellyksessä sattui myös tapaturmia. Jännitys kuitenkin loppui, kun Märkä t-paita teki ensimmäisen oman maalinsa. Takkiin tuli siis. Peli Kulttuurinpotkijoita vastaan oli jännittävämpi. Märkä t-paita teki nimittäin maalin – tällä kertaa vieläpä vastustajan maaliin. Hetki oli kerta kaikkiaan kaunis. Tavoitteena turnauksessa oli yhden pelin voittaminen, mutta kun tämä tavoite osoittautui epärealistiseksi, uudeksi tavoitteeksi muodostui yhden maalin tekeminen. Ensimmäinen maali tarkoitti siis sitä, että Agora Cupin jatkopaikkana olisi tori. Tämäkin peli kuitenkin hävittiin.


Lohkonsa huonoimpana Märkä t-paita päätyi sijoitusotteluun pelaamaan viimeisen pelinsä FK Iskraa vastaan. Valveutunut lukija arvaa varmaan jo tässä vaiheessa myös viimeisen ottelun lopputuloksen. Vaikka peli hävittiinkin, Täkyn vahvistuksia saanut joukkue teki vielä toisen maalin. Tämä maali sai ainakin säälikehuja turnauksen jälkeen muiden joukkueiden edustajilta. Kapteenin timanttinen syöttö tuli suoraan varakapteenin kenkään, josta se singahti vastustajan maalin oikeaan yläkulmaan. Kapteenin ja varakapteenin syöttelytreeneistä oli siis ollut hyötyä.


Tyytyväisinä kuudenteen sijaansa Agora Cupissa Märkä t-paita lähti juhlistamaan kahta hienoa maaliaan ja loistavaakin loistavampaa joukkuehenkeään torille. Agora Cupin voitti Kulttuurinpotkijat, joka oli myös edellisvuoden mestari. Liikuntavastaava oli väsynyt mutta ylpeä. Agora Cupissa pelaaminen poiki nimittäin innostuksen muullakin vapaa-ajalla jalkapalloiluun. Täkyläisiä voikin kesän aikana nähdä aina silloin tällöin Mehtimäen tekonurmella palloa potkimassa.Teksti: Kasper Kärkkäinen
Kuvat: Hanna Hänninen ja Kasper Kärkkäinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti