maanantai 9. toukokuuta 2016

JA KERRANKIN VAPPUNA PAISTOI AURINKO...

Huhtikuun lopun tuntemukset. Vappu lähestyy huimaa vauhtia ja silmiin alkaa ryöpsähdellä tasaisella syötteellä aikaisempien vappujen sattumuksia, joita kaikkia ei välttämättä niin lämmöllä muistelisi (tai muista ollenkaan). Tämä akateemisen elämäni neljäs vappu pelotti ihan aiheesta etukäteen. Olihan aikaisempiin vuosiin kuulunut Täkyn rastiratakierros, viinaa, fuksien tarjoamat kostajaiset, viinaa, Koutolan puhe, skumppaa, jonka jälkeen siveellisesti ”pikkuhiprakassa” siirrymme kulkuetta johtamaan. Ja lisää skumppaa. Kun lakki on vaivoin saatu Ilosaareen, alkaa nestemäinen vappupiknikki. Jos huonosti käy, sinut on nakitettu kuskaamaan repullista viinaa mukanasi. Tehtäväsi on laittaa pullot kiertoon. Voitte arvata miten siinä käy. Erittäin humalaisesti. Siinä kello 17–18 sinut saatetaan kotiin lepäämään. Noin klo 20 olet kokenut ylösnousemuksen ja lähdet jatkamaan kalja kourassa. Paluu on sijoittunut siihen treffeihin auringonnousun kanssa. Ja tämähän kaikki on selitettävissä sillä, että vappu on kerran vuodessa.

Tämä vappu ei onneksi ollut täysin samanlainen. Toki samat asiat tehtiin, mutta tyylillä. Olihan tämä 30. kerta, kun Alkukivet lakitettiin ja Hannu Koutola piti perinteisen puheensa. Mukavaa että herra jaksaa vuosien jälkeen vielä saapua Joensuuhun! Tällä kertaa puhe saatiin taltioitua videolle. Tästä suuri kiitos kuuluu eräälle Tuomas Hiltuselle! Vappuna meidän pieni ainejärjestömme Täky tuntuu suuremmalta kuin milloinkaan. Meidän vappuperinnettämme on seuraamassa paljon väkeä ja johdamme kulkuetta muhkean ylioppilaslakkimme kanssa Ilosaareen. Kunnian lakin kantamisesta saavat joka vuosi fuksit, ja kokemuksesta voin sanoa, ettei maailman kepeimmästä lakista ole kysymys. Suuri kiitos siis tarmokkaille lakin kantajille! 

Täytyy vielä sanoa, että tänä vuonna oli aivan loistelias sää. Päivällä Täkyn vappuhulinoihin osallistui mukava määrä täkyjä ja oli mukavaa jatkaa yhteisöllisellä porukalla Ilosaareen vappua viettämään. Sen sijaan, että olisimme ryömineet loskaisen keväisessä maastossa, saimme nautiskella Rytmihäirikköjen musiikista ja auringon paisteesta riittämiin. Osa kärtsäsi ihonsakin kiitettävästi. Joensuu oli täynnä iloista väkeä ja sää mahdollisti sen, että saaressa oli mahdollista viettää rutkasti aikaa. Pienessä humalassa taisi onnistua jopa Humppagallupin teko. Täkyllä ei yleensä ole virallista jatkopaikkaa ja ihmiset katoavat saaresta omiin seikkailuihinsa. Ilosaaressa on kuitenkin vuosi toisensa perään ollut aivan uskomaton meininki. Vappu luo täkyjen keskuudessa suuren yhteisöllisyyden tunteen ja olen hyvin iloinen siitä, millaisiin ihmisiin olen opiskeluvuosieni saatossa saanut tutustua. Olette mahtavia ja kaikille tasapuolisesti kiitoksia aivan mahottomasta vapusta! P.S. Jos mietitte, miten tämä vappu meni omasta mielestäni, niin voin kertoa, että kahden grillikiertueen jälkeen olin kotona jo kello 1.30. Aika leppoisasti siis. – Kiittäen MirjaTeksti ja kuva: Mirja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti