maanantai 9. toukokuuta 2016

HUMPPAGALLUP

Vappupirskeet ja aattona taivaalla helottava aurinko takasivat, että ihmiset olivat kuunvaihteessa kömpineet piiloistaan juhlistamaan alkavaa kesää. Galluptiimimme käytti tilaisuuden hyväkseen valmistelemalla kiperät kysymykset ja suuntaamalla Ilosaaressa pikniköiviä ahdistelemaan. Kysymykset keräsivät vaihtelevasti vastaajia 37 ja 41 henkilön väliltä ja heitä oli monesta eri ainejärjestöstä. 


Koska vappu on hassujen asujen ja muutenkin hölmönä ympäriinsä hyörimisen juhla, tiedustelimme kuinka juhlijat kyseisenä juhlapäivänä koristautuvat. Vaikka suurin osa Ilosaaressa istuskelleista olikin haalarikansaa, jäi vaivannäkö uusien merkkien ompelemisen suhteen kaikista vähiten suosituksi vastausvaihtoehdoksi. Viinaan viehätysvoiman lisääjänä luotettiin eniten ja kauas sen taakse jäivät myös serpentiinein tai ylioppilaslakein koristautuminen. 


Vain paatunein misantrooppi haluaa viettää vapun ylhäisessä yksinäisyydessään. Niinpä kysyimme, kuka tai ketkä olisivatkaan kaikista toivotuinta vappuiluseuraa. Kysymyksen valossa vapun tarkoitus kiteytyisi ryyppäämiseen ja sekoiluun, sillä suosituimmaksi vaihtoehdoksi osoittautui kaljan lipittely Taalasmaan Karin ja Homerin seurassa. Paljoa tästä jälkeen ei jäänyt omituisia höpisevän Rauno Repomiehen sekä Frendien Phoeben kanssa törmäily. Huteralla käsialalla joku juhlijoista oli täsmentänyt, että viettäisi vappua "nimenomdar Pheoben" kanssa. Barney Stinsonin kanssa typyköitä vikittelemään lähtisi pienin osa vastaajista. Vapun painopiste lienee siis jossain muualla kuin riiailussa tai kenties Barney nähdään niin ylivertaisena naistenmiehenä, ettei hänen seurassaan mahdollisuuksia oman seuralaisen löytämiseen ole. Myöskään Pikku Myyn seura ei kerännyt liiemmin kannattajia. 


Kolmanneksi urkimme juhlijoilta sitä, mikä onkaan vapussa se kaikkein tärkein asia. Ylivoimaisesti tärkeimmäksi asiaksi vapussa osoittautuivat kaverit ja hyvä sää, ja molempia tänä vappuna olikin yllin kyllin tarjolla! Seitsemälle vastaajista vappu merkitsee työläisten juhlapäivää, kun taas kahdeksan pitää sitä nimenomaan ryyppyjuhlana. Ruoka oli tärkeintä vain yhdelle henkilölle, mikä osoittanee, että ainakin tänä vappuna ravinto nautittiin mieluummin esimerkiksi nestemäisessä muodossa.

Teksti ja kuvat: Noora Koponen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti